Berlin 26. mars - 3. april 2018
                 9 dager
Berlin er et av de mest spennende reisemål i vår del av verden. Ved murens fall har byen gjennomgått en total forandring og er i ferd med å bli den gode gamle, lystige metropolen fra 1920-tallet. Berlin er igjen det samlede Tysklands hovedstad. Spreewald er et av de flotteste og samtidig et helt unikt naturreservat i Europa. Begrepene Spree og Wald (elva og dens skog) brukes på et uberørt innenlands delta med ekstremt kompakt nettverk av elver og kanaler som grener seg ut over hundre kilometer. I 1991 ble Spreewald utpekt som et UNESCO biosfærereservat.
Last ned utskriftsvennlig program her
Grupper
Facebook
Hjem
Om
Kontakt
Turer
Bestill
1. DAG, MANDAG 26. MARS:
 
Turen starter fra Bergen Busstasjon, perrong M kl. 12.15 (avgang fra Os og Nordhordland etter nærmere avtale). Kjell Gytri er sjåfør og Henry Nilsen er reiseleder på turen. Vi kjører til Nøstet og sjekker inn hos Fjord Line. Avgang kl. 13.30. Utvendige dobbellugarer (F2-lugar) med begge køyene langs gulvet er lagt inn i turprisen. Se tillegg for høyere lugarstandard. Like etter avgang samles vi til en velkomstdrink og litt orientering om turen. Felles buffetmiddag med fri drikke inkludert serveres kl. 17.30.

2. DAG, TIRSDAG 27. MARS:

Vi ankommer til Hirtshals kl. 08.00 og kjører det korte stykket til Hotel Skaga i Hirtshals hvor vi spiser deilig dansk frokost. Deretter går turen raskeste vei gjennom Danmark til Schleswig som ligger en halv times kjøretur sør for grensen til Tyskland. Mulig å spise en lett lunsj underveis i Danmark. Tidlig på ettermiddag er vi fremme på det gode Hotel Waldschlösschen som ligger i utkanten av Schleswig. Felles 3-retters middag eller buffet om kvelden.

3. DAG, ONSDAG 28. MARS:

Etter en ikke altfor tidlig frokost pakker vi bagasjen i bussen og tar fatt på veien til Berlin. Med nødvendige pauser vil turen ta ca. 6 timer og vi er således fremme på Abba Berlin Hotell tidlig på ettermiddag. Hotellet ligger i Lietzenburger gate som er en parallellgate til den kjente Kurfürstendamm. Vi bor dermed forholdsvis sentralt i tidligere Vest-Berlin. Lunsj for egen regning denne dagen. 3-retters middag eller buffet med 2 varmretter serveres hver kveld.

4. DAG, TORSDAG 29. MARS:

Frokost og avreise fra hotellet kl. 09.00. På formiddag blir det 3-timers bysightseeing med bussen og Skandinavisk talende guide. Vi ser alle de store og kjente landemerkene i Berlin, og det blir en guidet omvisning på DDR-museet. Vi har inkludert lunsj denne dagen før vi returnerer til hotellet. Resten av ettermiddagen er fritid. Kanskje kan et besøk i Europas største varehus ( KaDeWe) være en attraksjon som er verdt å få med seg ? Varehuset ligger i gangavstand fra hotellet. Felles middag om kvelden.

5. DAG, FREDAG 30. MARS:

Litt tidlig frokost denne dagen, og avgang fra hotellet kl. 08.30. Vi kjører sørover til Spreewald-området. Her er ikke mange veier, alt foregår på elvene og kanalene. Derfor heter det også et «Biosfærereservat». Vi kjører til byen Lübbenau som er utgangspunktet for all trafikk. I løpet av 4 timer skal vi se, høre og oppleve en unik atmosfære inne i dette området. Dagens lunsj er inkludert og blir servert inne i området. Kanalbåten har tak i tilfelle regnfull dag, men ellers er det lurt med varme klær denne dagen,- vi er jo tross alt bare i mars måned. Vi er tilbake i bussen rundt kl. 14.00 og har halvannen times kjøretur tilbake til hotellet vårt i Berlin. Felles middag om kvelden.

6. DAG, LØRDAG 31. MARS, PÅSKEAFTEN:

På formiddag blir det en liten kanaltur på elven Spree hvor vi ser flere kjente bygninger fra elvebredden, bl. a. Berlinger Dom (domkirken), fjernsynstårnet, Regjeringskvartalet og Riksdagen. Lunsj for egen regning. Ettermiddagen er avsatt til fritid. Selv om det er påskeaften, er de fleste butikkene åpne til kl. 20.00. Dette blir dagen for shopping i Berlin ! Felles middag om kvelden.

7. DAG, SØNDAG 1. APRIL:

Etter frokost pakker vi bagasjen i bussen og kjører mot Kiel og Inter City Hotell som ligger helt nede ved havnen og midt i sentrum av Kiel. Lunsj for egen regning underveis, og vi er fremme i Kiel på tidlig ettermiddag. Alle værelsene våre har utsikt mot havnen. Felles 3-retters middag m/kaffe på hotellet om kvelden.

8. DAG, MANDAG 2. APRIL:

Vi har god tid denne dagen og reiser fra Kiel kl.10.30. Turen går til Flensburg for et par timers stopp ved grensebutikken Otto Duborg hvor vi kan kjøpe med oss hjem kvoten og spise litt lunsj. Deretter går turen raskeste vei gjennom Danmark til Hirtshals hvor det er avgang med Fjord Line kl. 20.00. Samme type lugarer som på utreisen. Vi samles umiddelbart til buffetmiddag om bord med fri drikke inkludert.

9. DAG, TIRSDAG 3. APRIL:

Det er inkludert frokostbuffet om bord før ankomst til Bergen kl. 12.30. Etter ilandkjøring kjører bussen til Bergen Busstasjon og eventuelt til Knarvik og Os etter nærmere avtale.

Prisene inkluderer turen som beskrevet med halvpensjon + 2 lunsjer.

Ikke inkludert: Drikke til måltidene (gjelder også kaffe etter middagen bortsett fra i Kiel).

Tillegg for enkeltrom/lugar(utvendig) hele turen 3.300.-

Tillegg for Minilux lugar t/r pr. person 500.-

Tillegg for Suite t/r pr person 1.100.-
14.895.-
Pr person i dobbeltrom/lugar
turer_2018001010.jpg turer_2018001009.jpg turer_2018001008.jpg turer_2018001007.jpg turer_2018001006.jpg turer_2018001005.jpg turer_2018001004.jpg turer_2018001003.jpg turer_2018001002.jpg turer_2018001001.jpg
Oversikt setereservasjon