Grupper
Bestill
Facebook
Hjem
Kontakt
Turer
Om
Bergen - Molde - Trondheim m/Atlanterhavsveien 21.06.18, 5 dager
Her har vi videreutviklet suksessturen vår fra 2017, nemlig Moldeturen med Atlanterhavsveien. I 2018 forlenger vi turen til Trondheim. På turen nordover tar vi dere med på de største attraksjonene Vestlandet og Møre og Romsdal har å by på, her kan nevnes Trollstigen, Ørnevegen, Atlanterhavsvegen. Vi kjører langs vakre fjorder og stopper ved vakre utsiktspunkter i fjellene. Turen kombineres med buss nordover og fly i retur til Bergen. Ikke la sjansen gå fra deg til å bli med på denne fantastiske turen som kjøres med reiseleder.
Dag 1, torsdag 21.06.18

Bussavgang fra Bergen busstasjon perrong M klokken 09:00. Med alle vel om bord setter vi kursen nordover og kjører via Romerheimsdalen til Oppedal før vi tar fergen over til Lavik. Vi fortsetter videre på E 39 til Skei hvor vi stopper ved Thon Jølster for lunsj. Etter lunsj fortsetter vi på ”indre leia” via Innvik og Olden før vi sjekker inn på Hotel Loenfjord tidlig ettermiddag. Her blir mulighet for å ta gondolbanen Loen Skylift, som åpnet i 2017, opp til fjellet Hoven. Gondolbanen er ikke inkludert i turprisen, felles middag om kvelden.

Dag 2, fredag 22.06.18

Vi sjekker ut etter frokost og starter på en ny dag med fantastiske naturopplevelser. Turen går via Stryn mot Strynefjellet hvor vi svinger av mot Geiranger. På veien passerer vi avkjøringen til Dalsnibba før vi får utsikt mot Geiranger og fjorden, vi tar fotostopp både på veien ned mot Geiranger og på turen videre opp Ørneveien. Etter dagens første fergetur, Eidsdal – Linge, stopper vi ved Jordbærstova i Valldal for lunsj. Neste høydepunkt er den berømte Trollstigen som i dag er en del av den Nasjonale Turistvei Trollstigen – Geiranger. Trollstigen svinger seg gjennom 11 hårnålssvinger fra innerst i Isterdalen opp til Stigrøra ca. 850 moh hvor vi tar en pause for å kikke på Trollstigen utsiktsplattform og ikke minst utsikten over Isterdalen. Vi fortsetter ned Trollstigen og tar en liten avstikker til den kjente Trollveggen for fotostopp før vi kjører til Åfarnes for ferge til Sølsnes. Etter en kort kjøretur ankommer vi Molde og hotell Seilet hvor vi skal bo i 2 netter. Her har vi reservert Superior rom slik at alle skal få rom med utsikt i ”Hovedseilet”. Felles middag på hotellet.

Kjente attraksjoner som er i området vi har passert i dag er byggverkene Geirangerveien og Ørneveien, utkikkspunktene Flydalsjuvet, Ørnesvingen og fjellet Dalsnibba. Fjorden med fossefallene Bruresløret, Friaren og De syv søstrene. Geiranger- og Nærøyfjorden ble i 2005 innlemmet i UNESCOs verdensarvliste, i 2006 ble disse to landskapsområdene kåret til de best bevarte blant alle UNESCOs verdensarvsteder av det amerikanske magasinet National Geographic.

Dag 3, lørdag 23.06.18

Ny dag og nye opplevelser. Vi starter med en tur opp til utsiktspunktet Varden som ligger 407 moh. hvor vi får en fantastisk utsikt over det berømte Moldepanoramaet, garantert et syn vi vil huske. Deretter setter vi kursen mot Atlanterhavsveien og Håholmen Havstuer. Turen går via Elnesvågen til Bud som ligger ytterst ute på Romsdalskysten med det kjente havstykket Hustadvika som nærmeste nabo. På 1500-tallet bodde det i overkant av 400 personer i Bud, som da var det største handelsstedet mellom Trondheim og Bergen. I Bud skal vi besøke Ergan Kystfort som er et forsvarsverk som ble bygd av tyskerne under 2. Verdenskrig. Kystfortet var en del av den såkalte Antlanterhavsvollen som var et ledd i tyskernes forsvar av Norge under krigen. I dag er Ergan kystfort blitt gjort om til et museum der man kan se hvordan det var på fortet under årene med tysk okkupasjon. Midt i Bud ligger også et fuglefjell som vi skal kikke på, i hekkesesongen huser det en koloni krykkjer.

Videre går turen på den kjente Atlanterhavsveien ”der hav møter land”. Veistrekningen på 36 km har i dag fått status som Nasjonal Turistvei og går i sikksakk over 7 lave broer ute i havgapet og dette mesterstykket av en vei er kåret til ”århundrets byggverk” av Norsk rikskringkasting og rangert som en av verdens beste kjøreturer av den britiske avisen The Guardian. Vi tar en liten pause underveis før vi parkerer bussen for å seile med vikingskip til "Håholmen"(valg av båt kan avvike variere) hvor vi skal spise dagens lunsj, Håholmens himmelske fiskesuppe med brød og kaffe. Vi får også se filmen om Ragnar Thorsets mange ekspedisjoner i tillegg til restene av "Saga Siglar" i museumshallen.
 Retur til Geitøya og videre via Eide tilbake til Molde. Felles middag på hotellet.

Dag 4, søndag 24.06.18

Vi takker for to fine dager i Molde og fortsetter turen vår mot Trondheim. I dag kjører vi nordover til Kanestraum hvor vi tar fergen over til Halsa før vi fortsetter på E 39 til Trondheim for innsjekk på turens siste hotell. Ettermiddag fri, felles middag på hotellet.

Dag 5, mandag 25.06.18

Etter en god frokost møter vi lokal guide som tar oss med på en sightseeing i Trondheim inkludert besøk i Nidarosdomen. Vi spiser en god lunsj før vi setter kursen mot Trondheim lufthavn Værnes for innsjekk og flytur med avgang 15:05 fra TRH tilbake til Bergen.

Depositum på kroner 1.500.- for flybilletten innbetales i mars og vil ikke bli refundert ved avbestilling.

Inkludert:

- Tur med program som beskrevet
- Buss/sjåfør/reiseleder
- Fly TRH-BG
- Alle overnattinger med halvpensjon
- Alle lunsjer
- Alle utflukter

Tillegg enkeltrom 1.650.-
Pris/person i dobbeltrom
8.990.-
Last ned utskriftsvennlig
Bestill tur
Seteoversikt