Grupper
Bestill
Facebook
Hjem
Kontakt
Turer
Om
Sommertur 2018, Lofoten og Helgelandskysten 8 dager
I år har vi også bestemt oss for å være turist i eget land og oppleve det fantastiske Nord-Norge. Hildur har satt sammen en fantastisk tur hvor vi flyr dere fra Bergen og inn til Værnes, her venter vi med bussen for å ta dere med videre til ”Midnattsolens rike”. Naturopplevelsene står i kø og venter på oss, vi kjører over Saltfjellet, flotte fergeturer, tur på sjøen med fiskesuppe til lunsj og mulighet for fiske, rundtur i Lofoten……….osv.
Dag 1: torsdag 28.06.18, Bergen – Mo i Rana

Fra Trondheim Lufthavn Værnes kjører vi nordover på E-6 forbi Steinkjer, Snåsa og opp Namdalen langs Namsen som er en av landets beste lakseelver. Lunsj underveis og stopp ved Nord-Norgeporten. Nord-Norgeporten ligger på grensa mellom Nord-Trøndelag og Nordland og markerer at nå er vi kommet til Nord-Norge. Vi fortsetter nordover forbi Majavatn, gjennom Korgfjelltunnelen, til Mo i Rana. Felles middag og overnatting på Scandic Meyergarden Hotell.

Dag 2: fredag 29.06.18, Mo i Rana - Henningsvær

Etter en god frokost, fortsetter ferden mot Lofoten. I dag går turen langs Dunderdalen og over Saltfjellet hvor vi passerer Polarsirkelen. Her tar vi oss tid til et lite fotostopp for å sikre gode minner før vi fortsetter til Fauske for dagens lunsj. Ferden videre går til Bognes for en times fergetur til Lødingen. Nå er vi ankommet Lofoten og kjører Lofast som er en forkostelse for Lofotens fastlandsforbindelse. Lofast ble åpnet av Dronning Sonja i 2007 og ble da en del av Europavei 10. Etter ca. 2 t er vi i Henningsvær og sjekker inn på Henningsvær Bryggehotell hvor vi skal bo de neste tre nettene. Felles middag på hotellet.

Dag 3: lørdag 30.06.18, Henningsvær - Å

I dag står opplevelsene i kø. Sammen med vår lokalguide i Lofoten, skal vi oppleve den 190 km lange øyrekken, fra Svolvær til Å som ligger på sydspissen av Moskenesøya. Lofoten består først og fremst av, fantastisk natur, koselige fiskevær og spennende attraksjoner. Røde rorbuer, lukten av tørrfisk, kritthvite sandstrender, et mangfold av museer, lokale kunstnere og ikke minst god lokal mat.
Noe av det vi får oppleve: Lofotkatedralen i Kabelvåg, Svolvær??, Vikingmuseet Lofotr, Nusfjord som er norges best bevarte fiskevær (UNESCO), Smeden i Sund, Reine og Å. Det er bare til å lene seg tilbake og nyte. Lunsj underveis, felles middag på hotellet.

Dag 4: 01.07.18, utflukt til Svolvær og Trollfjorden

På grunn av kjøre/hviletidsreglene leier vi i dag inn sjåfør som kjører oss til Svolvær. Her stiger vi ombord i den flotte yachten MY Marie Claire som ble bygget til president Fredrik De Klerk i 1991. Marie Claire og eieren Rudi Willassen i Lofot Cruise skal ta oss med på en 4 timers tur til den berømte Trollfjorden. Underveis får vi servert en nydelig fiskesuppe til lunsj, og er vi heldig får vi også oppleve ørner på nært hold. Det blir IKKE mulighet til å prøve fiskelykken som det sto i opprinnelig program. Vi er tilbake i Henningsvær ca. klokken 14:00, hvor dere har ettermiddagen fri frem til felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 5: 02.07.18, Henningsvær – Bodø

Etter en tidlig frokost må vi ta farvel med Henningsvær for denne gang. Vi kjører den korte turen til Svolvær hvor vi skal ta en 2 timers fergetur fra Svolvær over Vestfjorden til Skutvik. Etter ankomst Skutvik kjører vi inn i Salten og Hamsunds Rike. Her ligger Hamarøy hvor Hamsun vokste opp og vi besøker Hamsundsenter like ved. Det prisbelønte bygget ligger i storslått natur like ved havstrømmen Glimma. Lunsj spiser vi i Kafe SULT som ligger i senteret.
Turen fortsetter videre til Fauske og hotell Scandic Havet i Bodø for overnatting, felles middag på hotellet.

Dag 6: 03.07.18, Bodø – Sandnessjøen

Vi forlater Bodø og besøker et av dagens høydepunkt, Saltstraumen. De fleste har nok hørt om den, men kanskje ikke opplevd den på nært hold. Straumen er 3 km lang og på det smaleste bare 150 m bred. Her har vi fotostopp der vi kan oppleve den mektige straumen og ikke minst de flotte Børrvasstindene i bakgrunnen.
Vi tar en liten tur innom Glomfjord, som har stor kraftstasjon og i tillegg Norsk Hydro som produserte fullgjødsel nok til å dekke hele landets forbruk. Turen videre går gjennom Svartistunnelen og nytt fotostopp ved Holandsfjord. Her har vi flott utsikt til Engabreen, en brearm av Svartisen som går nesten ned i fjorden. I dag er det ikke mindre enn 3 fergeturer, så det blir gode muligheter til å «rør på sæ». Individuell lunsj (ikke inkludert) på fergeturen Jektvik – Kilboghavn, på denne fergeturen passerer vi Polarsirkelen og kan også se Rødøyløva. Overnatting på hotell Syv Søstre i Sandnessjøen, felles middag på hotellet.

Dag 7: 04.07.18, Sandnessjøen – Brønnøysund

I dag skal vi friske opp kunnskapen fra både historie og geografiboken. Etter en god frokost drar vi videre sørover langs fjellkjeden De syv søstre og i vest Dønnamannen. Kort kjøretur til Alstadhaug og Petter Dass-museet som er Nordland fylkeskommunes tusenårssted. På Alstahaugtunet ligger den gamle prestegården, middelalderkirken Alstahaug kirke, og et moderne museumsbygg. Bygget blir regnet som Snøhetta`s ikon på Helgelandskysten. Museet formidler kulturarven etter dikterpresten Petter Dass. Omvisning og utstilling.
Vi fortsetter til øya Tjøtta, som er kjent fra historien om Hårek av Tjøtta. Hårek av Tjøtta er nevnt i Snorre Sturlason og var en av lederne i slaget mot Olav Haraldsson (den hellige) på Stiklestad. Fra Tjøtta tar vi ferge over til Forvik på fastlandet. På turen passerer vi Rødøya med sin karakteristiske farge. Dagens siste ferge går fra Andalsvågen til Horn. Underveis besøker vi Hildur`s Urterarium ( Ikke Hildur Villanger sitt ? ) hvor vi får en interessant omvisning i urtehagen før vi får servert dagens lunsj. Her blir også mulighet for handel. Tidlig innsjekk på Thon Hotel Brønnøysund, sentral beliggenhet like ved hurtigruteterminalen.
Ettermiddag fri eller frivillig utflukt til Torghatten som er en av Helgelandskystens mest berømte severdigheter. Fra parkeringsplassen er det ca. 20 min å spasere på opparbeidet sti opp til det 160 m lange, 25-75 m høye og 12-27 m brede hullet i Torghatten. Felles middag på hotellet.

Dag 8: 05.07.18, Brønnøysund – Værnes

I dag forlater vi Brønnøysund og tar fatt på turen mot Værnes. Siste fergetur går fra Vennesund til Holm. Vi fortsetter sørover langs indre Folla og passerer «Revy og teaterbygden» Høylandet, dagens lunsj blir servert på Heia Gjestegård. Vi fortsetter på E-6 til Steinkjer og Trondheim Lufthavn Værnes for innsjekk og fly hjem til Bergen. En tur med fantastisk natur og opplevelser er over. Vi kan leve lenge på de gode minnene fra «Midnattssolens rike».

Tillegg enkeltrom 3.250.-

Vi tar forbehold om at enkelte av dagene i programmet kan byttes uten at innholdet blir endret.


På grunn av vilkårene til SAS ser vi oss nødt til å ta et depositum på kroner 3.000.- med innbetalingsfrist 01.03.2018, dette refunderes ikke ved avbestilling etter denne dato.
Link til utskriftsvennlig program
Pris pr person i dobbeltrom
18.595.-
Inkludert:Ikke inkludert:

- Lunsj dag 6
Seteoversikt
Bestill tur