Grupper
Bestill
Facebook
Hjem
Kontakt
Turer
Om
Trondheim-Molde-Bergen m/Atlanterhavsveien 08.07.18, 5 dager
Her har vi videreutviklet suksessturen vår fra 2017, nemlig Moldeturen med Atlanterhavsveien. I 2018 forlenger vi turen til Trondheim. På turen sørover tar vi dere med på de største attraksjonene Vestlandet og Møre og Romsdal har å by på, her kan nevnes Atlanterhavsvegen, Trollstigen og Atlanterhavsvegen. Vi kjører langs vakre fjorder og stopper ved vakre utsiktspunkter i fjellene. Turen kombineres med fly nordover og buss i retur til Bergen. Ikke la sjansen gå fra deg til å bli med på denne fantastiske turen som kjøres med reiseleder.
Dag 1, søndag 08.07.18

Reiseleder tar imot dere på Bergen Lufthavn Flesland for innsjekk og klargjøring for avreise med fly fra Bergen 11:10 og ankomst TRH klokken 12:10. I Trondheim er sjåfør og buss klar for å transportere dere inn til Scandic Nidelven for innsjekk og lunsj. Etter lunsj kjører vi en sightseeing i Trondheim med lokalguide. Felles middag på hotellet om kvelden.


Dag 2, mandag 09.07.18

Etter en god frokost, Scandic Nidelven har vunnet prisen ”Norges beste hotellfrokost” ti år på rad, jekker vi ut og tar plass i bussen. Før avreise mot Molde tar vi oss tid til å besøke Nidarosdomen som er Norges mest iøynefallende steinbygning. Turen videre fortsetter på E 39 med ferge Halsa –Kanestraumen før vi ankommer Molde tidlig ettermiddag. Vi sjekker inn på Scandic Seilet hvor vi skal bo i to netter, her har vi reservert Superior rom slik at alle skal få rom med utsikt i ”Hovedseilet”. Felles middag på hotellet.


Dag 3, mandag 10.07.18

Ny dag og nye opplevelser. Vi starter med en tur opp til utsiktspunktet Varden som ligger 407 moh. hvor vi får en fantastisk utsikt over det berømte Moldepanoramaet, garantert et syn vi vil huske. Deretter setter vi kursen mot Atlanterhavsveien og Håholmen Havstuer. Turen går via Elnesvågen til Bud som ligger ytterst ute på Romsdalskysten med det kjente havstykket Hustadvika som nærmeste nabo. På 1500-tallet bodde det i overkant av 400 personer i Bud, som da var det største handelsstedet mellom Trondheim og Bergen. I Bud skal vi besøke Ergan Kystfort som er et forsvarsverk som ble bygd av tyskerne under 2. Verdenskrig. Kystfortet var en del av den såkalte Antlanterhavsvollen som var et ledd i tyskernes forsvar av Norge under krigen. I dag er Ergan kystfort blitt gjort om til et museum der man kan se hvordan det var på fortet under årene med tysk okkupasjon. Midt i Bud ligger også et fuglefjell som vi skal kikke på, i hekkesesongen huser det en koloni krykkjer.
Videre går turen på den kjente Atlanterhavsveien ”der hav møter land”. Veistrekningen på 36 km har i dag fått status som Nasjonal Turistvei og går i sikksakk over 7 lave broer ute i havgapet og dette mesterstykket av en vei er kåret til ”århundrets byggverk” av Norsk rikskringkasting og rangert som en av verdens beste kjøreturer av den britiske avisen The Guardian. Vi tar en liten pause underveis før vi parkerer bussen for å seile med vikingskip til "Håholmen" hvor vi skal spise dagens lunsj, Håholmens himmelske fiskesuppe med brød og kaffe. Vi får også se filmen om Ragnar Thorsets mange ekspedisjoner i tillegg til restene av "Saga Siglar" i museumshallen. Retur til Geitøya og videre via Eide tilbake til Molde. Felles middag på hotellet.


Dag 4, mandag 11.07.18

I dag står naturopplevelsene i kø og venter på oss. Etter at vi har pakket bagasjen i bussen kjører vi den undersjøiske Fannefjordtunnelen og tar ferge fra Sølsnes til Åfarnes før vi fortsetter langs Isfjorden til Åndalsnes. I Åndalsnes tar vi en liten avstikker for å kikke på den kjente Trollveggen før vi ankommer neste høydepunkt, den berømte Trollstigen, som i dag er en del av Nasjonal Turistvei Trollstigen – Geiranger. Trollstigen svinger seg gjennom 11 hårnålssvinger opp til Stigrøra ca. 850 moh. hvor vi tar en pause for å kikke på Trollstigen utsiktsplattform og ikke minst utsikten over Isterdalen. Vi spiser dagens lunsj på Jordbærstova i Valldal før vi fortsetter via Linge og den vakre Ørneveien ned til Geiranger. Geiranger- og Nærøyfjorden ble i 2005 innlemmet i UNESCOs verdensarvliste, i 2006 ble disse to landskapsområdene kåret til de best bevarte blant alle UNESCOs verdensarvsteder av det amerikanske magasinet National Geographic,
Kjente attraksjoner i området er byggverkene Geirangerveien og Ørneveien, utkikkspunktene Flydalsjuvet, Ørnesvingen og fjellet Dalsnibba. Fjorden med fossefallene Bruresløret, Friaren og De syv søstrene. Tidlig på ettermiddagen tar vi igjen plass i bussen og kjører Loen for siste overnatting på turen som blir på Loenfjord Hotell. Kanskje vi får mulighet å teste den nye Gondolbanen som går opp til Hoven i Loen? Den er planlagt ferdig våren 2017. Felles middag på hotellet.


Dag 5, mandag 11.07.18

Vi spiser en god frokost, før vi pakker bagasjen i bussen. Kort kjøretur til Olden hvor vi stopper ved fabrikkutsalgene for handel. Turen videre går over Byrkjelo, Skei Fjærland og Sogndal før vi stopper hos Leikanger Fjordhotell for lunsj. Siste etappe går over Vikafjellet og E16 før vi ankommer Bergen ca. kl. 18.30.

Depositum på kroner 1.500.- for flybilletten innbetales i mars og vil ikke bli refundert ved avbestilling.

Inkludert:

- Tur med program som beskrevet
- Buss/sjåfør/reiseleder
- Fly BG-TRH
- Alle overnattinger med halvpensjon
- Alle lunsjer
- Alle utflukter

Tillegg enkeltrom 1.650.-
Pris/person i dobbeltrom
8.990.-
Last ned utskriftsvennlig
Bestill tur
Seteoversikt