Kontakt
Florø "Kystbyen i vest" 29. juli
                   4 dager
Dag 1, mandag 29. juli

Turstart fra Os 08:00 med mulighet for påstigning underveis til Bergen, avreise fra perrong M Bergen busstasjon klokken 09:00. Turen går mot Nordhordland langs Osterfjorden via Romarheimsdalen til Oppedal. Videre tar vi ferge over Sognefjorden til Lavik før vi fortsetter til Førde og svinger av til Naustdal og Florø. I Naustdal besøker viLuftkampmuseet. Museet er til minne og informasjon om en dramatisk dag mot slutten av krigen i Norge, der 24 mennesker mistet livet. Museet er også et serveringssted innenfor Norsk Gardsmat og vi får «god heimelaga lunsj» før vi fortsetter turen til Florø. Her skal vi bo på Quality Hotel Florø. Felles middag på hotellet.

Dag 2, tirsdag 30. juli

Under vårt opphold i Florø besøker vi Svanøy, som er den sørligste og frodigste øyen i Flora kommune. Svanøy sin historie er mangfoldig og på turen får vi omvising på vakre Svanøy Hovedgård som gjennom tidene har vært både adelssete og bispegods. Her blir dagens lunsj servert. Vi får også nærkontakt med hjorten på Norsk Hjortesenter. Svanøy er kjent for å produsere hjort og laks av høy kvalitet. På Svanøy Handel kan vi kjøpe med oss lokale produkter f.eks. hjortepølse og laks fra Svanøy Røykeri. Felles middag på hotellet.

Dag 3, onsdag 31. juli

I dag skal vi besøke nabokommunen Bremanger. For å komme ut til Bremangerlandet, må vi kjøre gjennom en undersjøisk tunnel. Vi kjører nordover og passerer det ville Magnhildskaret, gjennom kommunesenteret Svelgen og Bortnetunnelen til Skatestraumen. Her tar vi en liten pause på Bremanger sitt 1000 – årssted Gløføyka. Fra rasteplassen har en i klart vær panoramautsikt til Hornelen, som er Nord-Europas høyeste sjøklippe. Det er mange sagn knyttet til dette fjellet. Turen videre går gjennom den undersjøiske Skatestraumtunnelen til Bremangerlandet. Her kjører vi gjennom små bygder og svinger ut til Grotlesanden som er kåret til en av de beste badestrendene i Norge. Like ved stranden ligger middelalderkirkegården Grotle Kyrkjegard, en av de to eldste kirkegårdene fra middelalderen som ennå finnes.

Vi fortsette til det idylliske fiskeværet Kalvåg, som er en av kystperlene våre langs kysten. I dag har Kalvåg et enestående og gammelt sjøhusmiljø som går for å være det største og best bevarte sjøhusmiljøet i fylket. Mange av de gamle sjøhusene er restaurert for overnatting. Dagens lunsj spiser vi på restaurant Knutholmen, som ligger midt i Kalvåg. Knutholmen er kjent for den gode maten, og kan bl.a. by på fisk rett fra havet. Etter lunsj blir det anledning til å besøke Galleri Frøya som ligger i Kalvåg. Retur med Norled sin ekspressbåt Smørhamn-Florø, reisetid ca. ½ time. Felles middag på hotellet.

Dag 4, torsdag 1. august

Etter frokost pakker vi bagasjen i bussen, men vi forlater ikke Florø før vi har besøkt Kystmuseet. Her får vi oppleve kystkulturen med både båt- og oljeutstilling. Hjemreisen går via Førde til Sande Kro & Hotell. Her får vi servert dagens lunsj før vi fortsetter på E-39 til Lavik og fergen til Oppedal. Tilbake til Bergen ca. kl. 17.00.

Tillegg enkeltrom hele turen 900.-

Pris pr person i dobbeltrom
Last ned utskriftsvennlig
6.900.-
I 2019 ønsker vi å ta dere med på busstur til Norges vestligste by «Florø». Vi besøker Luftkampmuseet i Naustdal, «Sunnfjordens perle» Svanøy, kystkommunen Bremanger og Kystmuseet i Florø.
Fornavn
Etternavn
Adresse
Telefon
E-post
Antall reisende
Fødselsnummer
Fornavn
Etternavn
Fødselsnummer
Andre opplysninger:
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Reserver sete:
Reserver sete:
Oversikt sete reservasjon for denne turen
Ønsker du reservere sete for hele turen koster det kroner 150.-, bestilles turen tidliger enn 4 måneder før avreise er dette gratis
Grupper
Bestill
Facebook
Hjem
Turer
Om