Grupper
Bestill
Facebook
Hjem
Om
Kontakt
Turer
Gøtakanalen/Læsø 27. juni
                7 dager
   
I 2019 har vi gleden av å invitere til en innholdsrik sommertur, der vi kombinerer 2 reisemål - Göta kanal i Sverige og Læsø i Danmark.

Göta kanal er en av Sveriges mest kjente og mest populære turistattraksjoner. Göta kanal blir også kalt «Sveriges fantastiske blå bånd». Båtturen mellom Sjötorp og Töreboda passerer 16 sluser.

Læsø er den største øyen i Kattegat og ligger omtrent midtveis mellom Frederikshavn og Gøteborg. Nordjyllands solskinnsøy Læsø, har faktisk flest solskinnstimer i hele Danmark. Læsø er flat som en pannekake og er kjent for Læsø Salt, Læsø Kur og Læsø Museum – for ikke å glemme jomfruhummer.
Last ned utskriftsvennlig
Dag 1, torsdag 27. juni

Start fra Os 08:00 med mulighet for påstigning underveis til Bergen, avreise fra perrong M Bergen busstasjon klokken 09:00. Turen går på E16 via Voss og Hemsedal før vi spiser lunsj på Solstad Hotell på Gol. Videre fortsetter turen østover før vi sjekker inn på Clarion hotell Gardemoen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 2, fredag 28. juni

Etter en god frokost fortsetter vi turen til Magnor. Her skal vi besøke Magnor Glassverk med mulighet for handel før vi fortsetter over grensen Morokulien for lunsj på Hotell Charlottenberg som ligger i gangavstand fra Charlottenberg shoppingsenter.

Etter lunsj går turen videre i Sverige og vi passerer kjente steder som Arvika, Karlstad og Kristinehamn før vi er fremme på Stadshotellet i Mariestad tidlig ettermiddag. Gamla Stan i Mariestad er en av Sveriges fineste og best bevarte trebyer, og tårnet til den praktfulle domkirken er synlig både til lands og til vanns. Her skal vi bo i 3 netter, felles middag på hotellet om kvelden.


Dag 3, lørdag 29. juni

I dag er vi klare for Gøta kanal, å reise med passasjerbåt langs kanalen er et minne for livet. Etter frokost kjører vi til Sjötorp hvor skal vi reise med M/S Bellevue til Töreboda. Båtturen går på en av Göta kanalens absolutt fineste strekninger og passerer Lyrestad, Norrqvarn, Riksberg og Hajstorp. Båtturen tar ca. 5 timer og passerer ikke mindre enn 16 sluser, M/S Bellevue er bygget i Tyskland i 1961 og er sertifisert for 220 passasjerer. Underveis vil kapteinen guide om severdigheter og historiske plasser langs kanalen. Vi spiser en deilig lunsj ombord og reiser i retur med buss fra Töreboda tilbake til Mariestad. Resten av dagen fri til egen disposisjon.
Felles middag på hotellet om kvelden.Dag 4, søndag 30. juni

Vi unner oss en sen frokost før vi tar en kort dagsutflukt til Falkängens Hantverksby og Kinnekulle. Falkängens Hantverksby er Nordens største og består av 10 butikker, der ca. 80 håndverkere og kunsthåndverkere fra hele landet møtes hver sommer. Falkängens Hantverksförening representerer det meste innen håndverk; ull, vev, glass, maleri, sølv, keramikk, tre, tråd, smie, tekstil m.m. – stort som smått. Videre drar vi til Kinnekulle, et høydedrag som ligger 306 moh. hvor vi fra det 19 m høye tårnet får en storslått utsikt over Vänern. Høyden over Vänern, er den samme som det høyeste utsiktsplatået ligger over bakkenivå i Eiffeltårnet, nemlig 276 m. NB: Bratt bakke å gå til toppen, ca. 5-10 min. Dagens lunsj spiser vi på Kinnekullegården, som er Kinnekulles høyest beliggende restaurant. Vi kan ikke forlate Kinnekulle uten å besøke Stora Stenbrottet, dette er et av de mest besøkte severdighetene i området og lokalt har steinbruddet fått navnet «lille Grand Canyon». Foruten den fantastiske utsikten finnes det også i midten av steinbruddet en liten innsjø. Ettermiddagen fri når vi kommer tilbake til hotellet felles middag om kvelden.

Dag 5, mandag 1. juli

På tide å ta farvel med Mariestad. Etter frokost pakker vi bagasjen i bussen for å kjøre til Göteborg hvor vi tar Stena Line sin ferge til Frederikshavn. Turen over Kattegat til Danmark tar 3 timer og 15 min., underveis spiser vi lunsjbuffet med mineralvann og kaffe inkludert. Tidlig ettermiddag ankommer vi Frederikshavn og sjekker inn på hotell Jutlandia med sentral beliggenhet i byen. Ettermiddag til fri disposisjon, felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 6, tirsdag 2. juli

Ny dag og ny båttur. I dag blir det tidlig båtavgang fra Frederikshavn til Læsø, overfarten tar 1 ½ time. På kaien i Vesterø Havn venter den lokale guiden som skal vise oss rundt på den «dejlige ø». Flott natur og nydelige sandstrender er noe av det vi får oppleve. Læsøboerne har alltid vært dyktige til å ta vare på alt som øyen har å by på. De er for eksempel de eneste i verden som bygger tak av båndtang, selv om det ikke er like vanlig i dag som det var før. Læsøs gamle gårder er kjent for sine særpregede tangtak. Mange er gått tapt, men noen finnes fremdeles bevart.

Grunnvannet på Læsø kan ha opptil 15 % salt som samler seg naturlig i flate salt-enger på varme sommerdager. Salt ble utvunnet ved damping i hundrevis av saltsyderier, med treverk som brensel. På Læsø Saltsyderi får vi lære om hvordan saltet blir produsert og hvilken betydning det har hatt for øyen. Øyen Læsø byr også på et fantastisk kjøkken med deilige lokale delikatesser. Dagens lunsj spiser vi på Læsø spisehus. Retur med Læsøfergen tilbake til Frederikshavn ca 16:30. Ettermiddag fri i Frederikshavn, felles middag på hotellet om kvelden.


Dag 7, onsdag 3. juli

Etter en rolig morgen med god frokost tar vi den korte kjøreturen til Hirtshals for innsjekk på Color Lines Superspeed med avgang 12:15 til Kristiansand. Om bord på overfarten som tar 3 timer og 15 minutter har vi reserverte plasser i restauranten. Her får vi servert lunsjbuffet med fri drikke, kaffe, te, mineralvann, øl eller vin. Ankomst Kristiansand 15:30, deretter kystveien til Bergen umiddelbart når alle er på plass i bussen. Ankomst Bergen ca ved midnatt, bussen fortsetter til Åsane terminal og Knarvik.

På denne turen er alt som der beskrevet i turprogrammet inkludert.

Tillegg enkeltrom/lugar 2.300.-
Fornavn
Etternavn
Adresse
Telefon
E-post
Antall reisende
Fødselsnummer
Fornavn
Etternavn
Fødselsnummer
Andre opplysninger:
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Reserver sete:
Reserver sete:
Oversikt sete reservasjon for denne turen
Ønsker du reservere sete for hele turen koster det kroner 150.-, bestilles turen tidliger enn 4 måneder før avreise er dette gratis