pameldingsturer2019001012.jpg pameldingsturer2019001011.jpg pameldingsturer2019001010.jpg

Påsketuren 2019 går til Øst-Friesland i Tyskland,- det flate marklandskapet som ligger vest for Hamburg, mellom Bremerhaven og grensen til Nederland. Området som vi skal besøke avgrenses av Jadebukten i øst, elven Ems og byen Emden i vest og i nord av Nordsjøen og de Øst-Frisiske øyene. Stedene som vi skal besøke er stort sett helt ukjente for nordmenn flest, og få reisearrangører har tidligere hatt turer hit. Men her er et utall av severdigheter og attraksjoner, og vi har fylt dagene våre med spennende og minnerike opplevelser fra morgen til kveld. Under alle utfluktsdagene i Øst-Friesland har vi med engelsktalende lokalguide.

Last ned utskriftsvennlig program her
Grupper
Facebook
Hjem
Om
Kontakt
Turer
Bestill
Oversikt setereservasjon
1. DAG, LØRDAG 13. APRIL:
Turen starter fra Os etter nærmere avtale. Avgang fra Knarvik kl. 11.15, fra Åsane Terminal kl. 11.35 og fra Bergen Busstasjon, perrong M kl. 12.10. Kjell Gytri er sjåfør og Henry Nilsen er reiseleder på turen. Vi kjører til Nøstet og sjekker inn hos Fjord Line. Avgang kl. 13.30. Utvendige dobbellugarer (F2-lugar) med begge køyene langs gulvet er lagt inn i turprisen. Mulighet for høyere lugarstandard mot tillegg. Felles buffetmiddag med fri drikke inkludert serveres kl. 17.30.

2. DAG, SØNDAG 14. APRIL:
Vi spiser en deilig frokost om bord før ankomst til Hirtshals kl. 08.00. Vi skal bare en god times kjøretur sør for grensen til Tyskland i dag, og har derfor god tid. I stedet for å kjøre motorveien gjennom Danmark, tar vi derfor turen mot Vest-Jylland og passerer Ålborg, Viborg og Herning på veien mot den lille landsbyen Hodde like nord for Varde. Her stopper vi for dagens lunsj (3 snitter og kaffe) på Hodde Kro som er en av Danmarks få gjenværende Kongelig Priviligerte landeveiskroer, hvis historie kan føres tilbake til 1783. Etter lunsj fortsetter turen sørover mot Ribe og Tønder, før vi kjører inn i Tyskland. Vi passerer Süderlügum og Husum før vi kommer til «Hollenderbyen» Friedrichstadt og det koselige Ringhotel Aquarium som vil være kjent for mange av våre tidligere påskegjester. Felles middag om kvelden hvor tar en gjennomgang av turen, vi spanderer drikke til maten.

3. DAG, MANDAG 15. APRIL:
Etter frokost tar vi plass i bussen og fortsetter turen mot Øst-Friesland hvor vi er fremme til lunsj. Vi kjører først til Glückstadt og tar ferje over Elben til Wischhafen. Vi passerer Bremerhaven og Wilhelmshaven før vi kommer til byen Wittmund hvor vi skal bo i 5 netter på 4-stjerners Ringhotel Residenz som ligger midt på torget i byen og med Rådhuset som nærmeste nabo. Wittmund er en koselig småby med rundt ca. 20000 innbyggere beliggende i den nordøstlige delen av Øst-Friesland og ca. 15 km fra Nordsjøkysten. Hotellet har rolig beliggenhet, god restaurant og stort saunaanlegg som kan benyttes mot et beskjedent pristillegg. Vi spiser våre middager i eget lokale hvor vi også kan være samlet etter måltidet. Vi får servert lunsj like etter ankomst til hotellet, og etter lunsj blir det en times byrundtur til fots for å bli litt kjent i byen. Felles middag om kvelden

4. DAG, TIRSDAG 16. APRIL:
Denne dagen blir det heldagstur langs den såkalte «Störtebeker-veien» til kystområdene langs Nordsjøen som er omgjort fra sumpområder til dyrket mark etter at det ble bygget diker og vannet ble ledet bort. Vi ender opp i Emden, og underveis gjør vi stopp i flere koselige kystlandsbyer, bl.a. Neuharlingersiel, Norddeich og den vakre fiskelandsbyen Greetsiel. Lunsj underveis. Felles middag på hotellet om kvelden.

5. DAG, ONSDAG 17. APRIL:
Denne dagen blir det også en spennende heldagstur. Vi skal kjøre langs «Deutsche Fehnroute» til byen Papenburg der vi skal besøke og få omvisning på det store skipsverftet Meyer-Werft som bl.a. bygger noen av verdens største cruisebåter. Ordet «Fehn» kommer fra nederlandsk og betyr «myr». Fehn betegner de områdene i nordvestlige Tyskland og i Nederland, hvor myrer er blitt tørrlagte ved å anlegge kanaler og skjære torv. I Tyskland startet dette store arbeidet på 1600-tallet og fortsatte helt inn i 1900-tallet. Det er et utrolig vakkert landskap med utallige kanaler som krysses på hvitmalte klapp- og svingbroer, og vi kjører gjennom mange små og koselige landsbyer. Lunsj underveis. Felles middag på hotellet om kvelden.

6. DAG, TORSDAG 18. APRIL:
Også denne dagen blir det en spennende heldagstur, men med nesten ingen kjøring. Vi drar fra hotellet kl. 09.45 og har bare en kjøretur på 8 km til byen Jever. Her skal vi først besøke det vakre slottet Schloss Jever hvor vi kan spasere litt rundt på egenhånd (uten guiding). Deretter har vi en kort spasertur gjennom gamlebyen i Jever til Jever Bryggeri hvor vi skal på omvisning og smaksprøving ! Ca. kl. 13.00 blir det lunsj i naborestauranten til bryggeriet. Etter lunsj har vi en kort kjøretur på 18 km til kyst- og museumsbyen Carolinensiel hvor det blir en 45-minutters kanaltur med hjuldamperen Concordia 2. Det blir litt fritid i den vakre museumsbyen Carolinensiel før vi kjører tilbake hotellet og avslutter dagen rundt kl. 17.00. Felles middag på hotellet om kvelden.

FREDAG 19. APRIL:
I dag blir det dagstur til øyen Langeoog, som er en av de Øst-Friesiske øyene som ligger i Vadehavet mot Nordsjøen. Vi kjører til hotellet kl. 08.30 og har en halv times kjøretur til havnen i Bensersiel. Her er det båtavgang kl. 09.30 og turen gjennom den merkede seilingsrennen i Vadehavet til Langeoog tar en liten time. Fra havnen på Langeoog tar vi tog de ca. 2 km inn til øyens sentrum. Her venter hest og vogn for å ta oss med på en god times sightseeingtur på Langeoog. Vi ender opp ved restauranten hvor vi spiser dagens lunsj, og på tidlig ettermiddag spaserer vi tilbake til jernbanestasjonen, tar toget til havnen og båt fra Langeoog kl. 14.30 tilbake til fastlandet. Vi er tilbake på hotellet rundt kl. 16.00. Denne kvelden byr hotellet på en utvidet fiskebuffet bestående av havets delikatesser, og med musikalsk underholdning.

LØRDAG 20. APRIL:
Herlige og opplevelsesrike dager i Øst-Friesland er over, og etter frokost begynner vi på turen tilbake til Norge. Vi har rundt halvannen times kjøretur til Bremen hvor vi tar et par timers pause midt i sentrum, og spiser dagens lunsj på den historiske restauranten «Bremer Ratskeller» som ligger i Rådhuskjelleren midt i sentrum av Hansabyen Bremen. Tidlig på ettermiddag har vi nok en halvannen times kjøretur til Hotel Zur Heidschnucke som ligger ved den lille landsbyen Asendorf syd for Hamburg, og bare noen kilometer fra Hanstedt som mange av våre gjester kjenner fra tidligere turer. Hotellet er et lite familiehotell med et godt kjøkken, virkelig store værelser, en fin badeavdeling og mange artige detaljer og samlinger satt i system av hotellets kreative eiere. Hotellet ligger helt for seg selv inne i et skogsområde, fullstendig skjermet for biltrafikk, og vi tror gjestene vil oppleve dette hotellet som noe spesielt og litt utenom det vanlige. Hotellet danner en fin ramme omkring turens siste hotellovernatting. Felles middag om kvelden.

SØNDAG 21. APRIL:
Deilig frokost hvor intet savnes, og avreise. Turen går til Flensburg og et par timers shopping av tollfri kvote m.m. hos Otto Duborg siden de fleste andre grensebutikker er stengt på 1. påskedag. Også mulighet til å kjøpe dagens lunsj i Duborg’s kafeteria, før vi på tidlig ettermiddag kjører gjennom Danmark til Hirtshals og innsjekk hos Fjord Line kl. 18.30. Samme type lugarer som på utreisen. Like etter avgang kl. 20.00 samles vi til felles buffetmiddag med fri drikke inkludert.

MANDAG 22. APRIL:
Det er inkludert frokostbuffet om bord før ankomst til Bergen kl. 12.30. Etter ilandkjøring kjører bussen til Bergen Busstasjon og videre til Knarvik og Os.

Dette er en kvalitetstur fra A til Å med utrolig mye inkludert

Tillegg for enkeltrom kr 2.450.-
PRIS PR. PERSON I UTVENDIG DOBBELLUGAR PÅ BÅTENE OG DOBBELTROM PÅ HOTELLENE KR
Prisene inkluderer komplett tur som beskrevet med halvpensjon + 7 lunsjer.
Ikke inkludert: Drikke til måltidene (gjelder også kaffe etter noen av måltidene)
pameldingsturer2019001004.jpg pameldingsturer2019001003.jpg pameldingsturer2019001002.jpg
Påsken 2019, 10 dager
13.- 22. april
19.875,-
pameldingsturer2019001001.jpg