Grupper
Bestill
Facebook
Hjem
Om
Kontakt
Turer
Vik i Sogn 9. september
              3 dager
   
Last ned utskriftsvennlig
Dag 1, 9. september

Turstart fra Os 08:00 med mulighet for påstigning underveis til Bergen. Avreise fra perrong M Bergen busstasjon klokken 09:00. Turen går på E16 til Dale hvor vi besøker vi Dale Outlet & Cafe AS før turen fortsetter videre via Voss og over Vikafjellet og nedover mot Vik. Som de fleste kjenner til så har Vik to gamle kirker. Disse ble reddet fra rivning av arkitekt Peter Blix. Vi besøker Hove Steinkyrkje og deretter Hopperstad Stavkyrkje, før vi tidlig på ettermiddagen sjekker vi inn på Blix Hotell som ligger sentralt på Vikøyri. Underveis spiser vi lunsj som er inkludert i turprisen, felles middag på hotellet om kvelden.
 
Dag 2, 10. september

Etter en god frokost tar vi turen over Sognefjorden med ferge Vangsnes – Hella. På veien langs Sognefjorden kjører vi gjennom store frukthager i Leikanger, Hermansverk og Slinde, her vil bli mulighet for handel av frukt. Underveis passerer vi Sogndal, Fjærland før vi tar en pause på Skei og Audhild Vikens Vevstove.
 
Turen videre fortsetter langs Jølstravatnet til Vassenden før vi ankommer Moskog og svinger av på Nasjonal Turistvei som går over Gaularfjellet. Her kommer vi til Eldalstunet i Viksdalen hvor vi skal spise dagens lunsj. Eldalstunet er en familiebedrift som serverer tradisjonell mat, laget av lokale råvarer. I kjelleren er det utsalg av husflidprodukter og andre lokale varer. Etter en velsmakende lunsj, går turen videre mot Gaularfjellet og kjører langs Gaularvassdraget som er varig vernet. Gaularvassdraget med sine mange stryk, sprudlende fosser og blanke vann ligger som perler på en snor langs bilveien. Vi tar en liten stopp ved ”Likholefossen” hvor vi kan spasere på den spektakulære broen som er bygget over elven. Neste stopp er på ”Utsikten” på Gaularfjellet hvor det sommeren 2016 åpnet et nytt utsiktspunkt med fantastisk utsikt over Bårddalen og alle hårnålssvingene. Vel nede ved Sognefjorden tar vi ferge Dragsvik – Vangsnes tilbake til Vik. Felles middag på hotellet om kvelden.


Dag 3, 11. september

Etter en sen frokost, sjekker vi ut av hotellet. I dag blir det frivillig formiddagstur til bygdene Vangsnes, Feios og Fresvik. I Vangsnes besøker vi Vik Kommune sin 1000-årsplass, Fridtjofstatuen. Vi fortsetter videre langs Sognefjorden til de små og kanskje ikke så kjente bygdesamfunnene Feios og Fresvik før vi returnerer til Blix Hotell for lunsj. Mulighet å handle gammelost på Tine Meieri Vik.

Etter lunsj går vi om bord i den hurtiggående ferja ”MS Tansøy” og blir tatt med på en fantastisk fin fjordtur til de veiløse bygdene på sørsiden av Sognefjorden. Alt etter hvor passasjerer og gods skal i land, er vi innom steder som Otterskred, Geithus, Finden (hvor Synnøve Finden kom fra), Vollevik, Sylvarnes, Stavedal og Vetlesand. Det er også mulig at kapteinen for vår skyld tar en ekstra avstikker innom Finnabotn, stedet som trolig er Norges best gjemte kultur- og naturperle. Vi går i land fra fergen i Ortnevik kl. 15:40 og har en times kjøretur derfra til Massnes hvor vi skal besøke Massnes Villmarksmuseum. Eieren Olav Fridtun viser en utrolig samling av utstoppede dyr og fugler. Han driver også storstilt oppdrett av skogsfugl, spesielt tiur. Vi får servert kaffe og kake på museet før turen fortsetter via Oppedal og Romarheimsdalen til Knarvik og videre til Bergen hvor turen avsluttes ca. kl. 19:30.

OBS: På grunn av ferieavvikling er det mulig besøket på Massnes utgår, det er ikke avklart pr 26.03.19
Oversikt sete reservasjon for denne turen
Fornavn
Etternavn
Adresse
Telefon
E-post
Antall reisende
Fødselsnummer
Fornavn
Etternavn
Fødselsnummer
Andre opplysninger:
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Reserver sete:
Reserver sete:
Bli med oss på en fantastisk flott 3 dagerstur til Vik i Sogn, underveis skal vi få oppleve både fjord og fjell. Er den nye gondolbanen på Voss åpnet når vi kjører forbi på dag 1 setter vi av tid til en "prøvetur" for de som ønsker det. Vi bor på Blix hotell som ligger sentralt i Vik sentrum så her er muligheter for å utforske Vik på egenhånd om ettermiddagene. Turen kjøres med reiseleder.