El Albir
16. september, 15 dager
El Albir er stedet for deg som ønsker rolige og fredelige omgivelser, men som likevel vil ha sjøen, stranden og utfluktsmulighetene lett tilgjengelig. I et naturskjønt område, omgitt av appelsinlunder og mandeltrær, finner du et flott turterreng både oppe i fjellene og langs sjøen. Du kan gå etter merkede turstier i fjellet eller promenaden langs stranden som strekker seg helt inn til den pittoreske kunst- og fiskelandsbyen Altea. Her er flere gode restauranter og det holdes marked både i Altea og Albir hver uke.

I Albir kommer man greit rundt med gåstol, rullestol, elektrisk scooter etc. Her er også mange norske innslag: Kirkesenter, Solgruppens Bok-Café, restauranter, butikker, fysioterapeuter, tannlege, lege og andre helsetjenester og mange norske fastboende. Man får kjøpt norske aviser og ukeblader på Bok-Cafe´n, som også har arrangementer og hjemmelaget norsk og spansk mat.

Vi reiser på en tid på året da det er deilig å få ladet batteriene og da det er en veldig behagelig temperatur i Spania. Vi bor på Hotel Kaktus, et flott sentralt hotell, helt på strandpromenaden, og vi tilbyr spennende utflukter/ aktiviteter. Her skal vi nyte klimaet, opplevelser og sosialt samvær i 14 dager. Kjell Gytri er med på turen som rent teknisk arrangeres av Solgruppen.
Dag 1, onsdag 16. september:

Utreise fra Bergen, Flesland klokken 11.20, ankomst Alicante 15:00. Vi bor sentralt og godt på et flott 4 stjerners strandhotell, transport fra flyplassen tar ca 45 minutter. Hotel Kaktus har store rom, alle med balkong med litt sjøutsikt. Deilig frokostbuffet og middagsbuffet hvor vin eller vann er inkludert hver dag! Middag kan byttes til lunsj de dagene det ønskes, man gir bare beskjed i restauranten eller turleder Kjell.

Dag 2, torsdag 17. september:

På formiddagen blir det en liten spasertur gjennom Albir for å bli kjent, turen avsluttes med en felles velkomstlunsj på Kinarestaurant inkludert drikke.

Dag 3 – 14, 18.-29. september:

Under oppholdet vårt i Albir er det mulig å delta i utfluktsprogrammet til Solgruppen, i tillegg har vi vårt eget program. Kjell har daglige spaserturer til «Fyret» etter frokost utover det inviterer han til formiddagsturer i nærmiljøet annen hver dag. Det kan være seg en spasertur langs strandpromenaden til Altea eller at vi reiser med rutebussen til nabobyene for å besøke markedene der. Kanskje en liten shoppingtur til Benidorm? Siden mange av turdeltakerne som blir med til Albir har vært der mange ganger tidligere er ikke disse turene inkludert i turprisen. Du velger selv om du vil delta eller om du rett og slett vil slappe av med sol og bading. Tilbudene er mange på og ved hotellet, og Solgruppen har nesten daglige aktiviteter utenom våre egne.

I turpakken har vi inkludert en heldagstur til Jalon og Calpe. På denne turen reiser vi innover vindalen til byen Jalon. Her besøker vi en bodega hvor vi får prøve forskjellige lokale vintyper. Den mest kjente er MOSCATEL vinen, som er laget på rosiner og er veldig god for magen. Vi følger kysten med bukter og småhavner tilbake til Calpe, byen som var startspunktet for erobringen av Valencia. Her spaserer vi på strandpromenaden hvor vi finner utgravningen av en gammel ROMERSK by og BAÑO DE LA REINA fra 6000 år før Kristus. Vi spiser deilig lunsj i den gamle fiskehavnen i Calpe, ved Peñon de Ifach. I dag er det guide fra Solgruppen.

Vi har også inkludert en formiddagstur til Alicante. Da blir vi hentet på hotellet og kjørt til Alicante med egen buss. Her blir det mulighet for å ta heisen opp til borgen Santa Barbra som har en fantastisk utsikt der den ligger 166 meter over Alicante by. I tillegg blir det satt av tid til å utforske gamlebyen på egenhånd, eller spasere på den vakre strandpromenaden som er laget av 6,5 millioner marmorfliser som danner en halv kilometer vakker mosaikk. Lunsj ikke inkludert.

Dag 15, 30. september:

I dag er dessverre vårt spanske eventyr slutt. Vi står tidlig opp og kjører til flyplassen hvor vi spiser våre medbragte frokostpakker før flyet vårt tar av klokken 07:00. Ankomst Bergen 10:35.


Pris pr. person. 18.990, -. Tillegg for enkeltrom kr 3.500, - (kr. 250 pr dag)


Inkludert:

- Fly med Norwegian direkte Bergen-Alicante t/r, 2 kofferter a 20 kilo + 10 kilo håndbagasje
- Lunsj dag 2
- Transfer tur/retur flyplass – hotell
- Hotell Kaktus i dobbeltrom i 14 dager. Halvpensjon. Inkluderer vin/vann til middag.
- Heldagsutflukt til Jalondalen og Calpe med buss og guide fra Solgruppen. Inkl. lunsj med drikke
 
Ikke inkludert:

- Lunsjer bortsett fra dag 2 som beskrevet i program
- Utgifter i forbindelse med lokale utflukter med Kjell (lunsj/bussbillett osv.)
- Lunsj på utflukt til Alicante, betaling for heis til Santa Barbra (2,40 euro).
Les Solgruppens reisebestemmelser her
Last ned utskriftsvennlig
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
DEPOSITUM PÅ KRONER 4.000.- FAKTURERES VED PÅMELDING. SOLGRUPPEN ER TEKNISK ARRANGØR AV TUREN OG ER ANSVARLIG FOR FAKTURERING. LES SOLGRUPPENS BESTEMMELSER MED HENSYN TIL AVBESTILLING OSV
Fornavn
Etternavn
Adresse
Telefon
E-post
Fødselsdato
Passnummer
Fornavn
Etternavn
Adresse
Telefon
E-post
Fødselsdato
Passnummer
Andre opplysninger:
Facebook
Hjem
Om
Kontakt
Turer