Facebook
Om
Kontakt
Turer
Hjem
Dag 1, fredag 15. mai:

Avreise fra Bergen Busstasjon perrong M klokken 08:30. Vi kjører E 16 via Voss, Lærdal og Borgund før vi tar inn på RV 52 over Hemsedal til Gol. Videre kjører vi Hallingdal østover til vi ankommer Oslo ut på ettermiddagen og sjekker inn på Thon hotel Europa med sentral beliggenhet nærme Slottsparken. Hotellet er totalrenovert og åpnet i mars 2018 etter oppussing. Lunsj underveis inkludert, felles middag på hotellet om kvelden.


Dag 2, lørdag 16.mai:

Etter en god frokost tilbyr vi i dag en rundtur i Oslo med buss for de som ønsker det. Vi tilpasser turen etter været, er det sol og fint er en tur i Vigelandsparken obligatorisk. I tillegg blir det gjerne en tur for å se Operaen før vi kjører opp til Ekebergrestauranten for å nye utsikten over Oslo. Har noen ikke valgt å bli med på sightseeing henter vi de på hotellet ca klokken 12.00 før vi kjører til Hjortneskaia og sjekker inn hos Color Line. Avreise kl. 14.00 med Color Fantasy, lunsj for egen regning denne dagen. Vi har reservert 3-stjerners utvendige lugarer til alle t/r. Kl. 17.00 samles vi i Restaurant Grand Buffet for den store, rikholdige aftensbuffeten. 1 enhet drikke (mineralvann/øi/vin) er inkludert i middagen.

Dag 3, søndag 17. mai:

Etter en deilig frokostbuffet i Grand Buffet, ankommer vi Kiel kl. 10.00, og tar plass i bussen og kjører mot Berlin. Med nødvendige pauser vil turen ta ca. 6 timer og vi er således fremme på Abba Berlin Hotell tidlig på ettermiddag. Hotellet ligger i Lietzenburger gate som er en parallellgate til den kjente Kurfürstendamm. Vi bor dermed forholdsvis sentralt i tidligere Vest-Berlin. Lunsj for egen regning denne dagen. 3-retters middag eller buffet med 2 varmretter serveres hver kveld.

Dag 4, mandag 18. mai:

Etter en god frokost blir det sightseeing med Skandinavisk talende lokalguide i det nye og gamle Berlin, langs den historiske praktgaten Unter den Linden, til minnesmerket over nazistenes bokbål og til “East Side Gallery”, med malerkunst på restene etter Berlinmuren. Vi ser bl.a. den tidligere grenseovergangen Checkpoint Charlie, det nordiske ambassadekomplekset, Kurfürstendamm og Gedächniskirche som bevart ruin. Vi avslutter rundturen med felles lunsj, før vi på ettermiddag skal forsøke å få tilgang til glasskuppelen på toppen av Riksdagsbygningen med vid utsikt over byen. Men dette besøket kan først bestilles og blir bekreftet 2 måneder før ankomst, så vi tar det med i programmet med forbehold. Resten av ettermiddagen er fritid. Kanskje kan et besøk i Europas største varehus ( KaDeWe) være en attraksjon som er verdt å få med seg ? Varehuset ligger i gangavstand fra hotellet. Felles middag om kvelden.

Dag 5, tirsdag 19. mai:

Etter en god frokost kjører vi fra hotellet kl. 08.30 for kort heldagstur til Potsdam og får en innføring i Preussens historie. Vår lokalguide er med denne dagen også. Vi får først en omvisning i Fredrik den stores berømte sommerslott Sanssouci, og vandrer deretter gjennom den praktfulle slottsparken med sine paviljonger. Deretter blir det sightseeing med buss og guide i det moderne Potsdam. Mai er innhøstingssesong for den hvite asparges, og rundt lunsjtider skal vi besøke en virkelig stor aspargesfarm som ligger en halvtimes kjøretur fra Potsdam. Her får vi servert en virkelig rikholdig lunsjbuffet, hvor selvsagt hvit dagsfersk asparges med tilbehør er en av hovedattraksjonene. Her er også gårdsbutikk med mulighet til handling. Vi busser tilbake til Berlin, og har resten av ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon. Felles middag på hotellet.

Dag 6, onsdag 20. mai:

Litt tidlig frokost denne dagen, og avgang fra hotellet kl. 08.30. Vi kjører sørover til Spreewald-området. Her er ikke mange veier, alt foregår på elvene og kanalene, og vi skal selvsagt på kanaltur i egen båt. Derfor heter det også et «Biosfærereservat». Vi kjører til byen Lübbenau som er utgangspunktet for all trafikk. I løpet av 4 timer skal vi se, høre og oppleve en unik atmosfære inne i dette området. Dagens lunsj er inkludert og blir servert inne i området. Kanalbåten har tak i tilfelle regnfull dag, men vi krysser fingrer for en solrik dag som gir en opplevelse for livet. Vi er tilbake i bussen rundt kl. 14.00 og har halvannen times kjøretur tilbake til hotellet vårt i Berlin. Felles middag om kvelden.

Dag 7, torsdag 21. mai:

Etter frokost pakker vi bagasjen i bussen, og før vi forlater Berlin med gode inntrykk og fine minner, skal vi på en times kanaltur på elven Spree hvor vi ser flere kjente bygninger fra elvebredden, bl. a. Berlinger Dom (domkirken), fjernsynstårnet, Regjeringskvartalet og Riksdagen. Deretter begynner vi på hjemveien mot Norge. Vi har en kjøretur på knappe 4 timer pluss pauser til landsbyen Tremsbüttel som ligger rundt 30 km nord for Hamburg. Lunsj for egen regning undervei. Her skal vi overnatte på SLOTT TREMSBÜTTEL, se link nede på siden. Værelsene ligger i en sidebygning til selve slottet, mens måltidene,- middag og frokost, inntas inne på slottet. Dette blir en praktfull ramme rundt turens siste overnatting i Tyskland, og ettermiddagen kan anbefales brukt til en liten rusletur i den vakre slottsparken.

Dag 8, fredag 22. mai:

Etter en god frokost på Slottet, har vi bare en kort kjøretur nordover til Kiel hvor vi tar turens store handlepause på varehuset Citti Markt, og kan sikre oss den tollfrie kvoten. Deretter kjører vi til Norwegenkai og sjekker inn hos Color Line kl. 12.00. Avgang med Color Magic kl. 14.00. Samme lugartype som på utreisen. Lunsj for egen regning denne dagen, men om kvelden samles vi til den store middagsbuffeten i restaurant Grand Buffet. Som på utreisen fra Oslo er 1 enhet drikke inkludert i middagen.

Dag 9, lørdag 23. mai:

Etter en god frokost i Grand Buffet, ankommer vi Oslo kl. 10.00. Vi tar umiddelbart plass i bussen, og kursen settes mot Geilo hvor vi tar en kort avstikker ned til Skurdalen og en deilig, hjemmelaget lunsjbuffet på Lia Fjellhotell. Gode og mette returnerer vi til Geilo og fortsetter over Hardangervidda mot Eidfjord, over Hardangerbrua og via Voss til Bergen med ankomst rundt kl. 20.00.


Pris pr person i dobbeltrom/lugar kroner 17.950.-

Tillegg for enkeltrom/lugar kroner 4.500.-

Prisene inkluderer turen som beskrevet med halvpensjon + 5 lunsjer.


Ikke inkludert: Drikke til måltidene (gjelder stort sett også kaffe etter middagene i Tyskland).

Vær obs på at dere må oppgi passnummer i bestillingsskjemaet, dette for sikkerhetsklarering til Riksdagen.
Last ned utskriftsvennlig
9-DAGERS OPPLEVELSESTUR, 15. – 23. MAI 2020
BERLIN er et av de mest spennende reisemål i vår del av verden. Ved murens fall har byen gjennomgått en total forandring og er i ferd med å bli den gode gamle, lystige metropolen fra 1920-tallet. Berlin er igjen det samlede Tysklands hovedstad. SPREEWALD er et av de flotteste og samtidig et helt unikt naturreservat i Europa. Begrepene Spree og Wald (elva og dens skog) brukes på et uberørt innenlands delta med ekstremt kompakt nettverk av elver og kanaler som grener seg ut over hundre kilometer. I 1991 ble Spreewald utpekt som et UNESCO biosfærereservat. I POTSDAM får vi omvisning i den prøyssiske Kong Fredrik den stores berømte sommerslott Sanssouci som ble oppført i rokokkostil fra året 1745 og utover. Sanssouci er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Og som en avslutning på denne fantastiske turen har vi lagt inn overnatting på et ekte tysk slott like sør for KIEL. Turen er produsert av Henry Nilsen, han blir også med som reiseleder.
Link Slott Tremsbüttel
BERLIN – POTSDAM – SPREEWALD
pameldingsturer_2020013010.jpg pameldingsturer_2020013009.jpg pameldingsturer_2020013008.jpg pameldingsturer_2020013007.jpg pameldingsturer_2020013006.jpg pameldingsturer_2020013005.jpg pameldingsturer_2020013004.jpg
Årets asparges
dronning 2019
Slott Tremsbüttel
Restauranten
Aspargesgården
Sanssouci
Aspargesmåltid
Riksdagen
Sanssouci Palace
Pris fra 17.950.-.
pameldingsturer_2020013002.jpg
Spreewald
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Fornavn
Etternavn
Adresse
Telefon
E-post
Antall reisende
Fødselsdato
Fornavn
Etternavn
Fødselsdato
Andre opplysninger:
Reserver sete:
Reserver sete:
Oversikt sete reservasjon for denne turen
Ønsker du reservere sete for hele turen koster det kroner 150.-, bestilles turen tidliger enn 4 måneder før avreise er dette gratis
PASSNUMMER
PASSNUMMER