pameldingsturer_2020003017.jpg
Påske 2020 Bornholm
Last ned utskriftsvennlig
6. april, 9 dager
Dag 1, mandag 6. april:

Avreise fra Bergen over Hemsedal, inkludert lunsj underveis. Overnatting på Thon Cecil som har sentral beliggenhet like ved Stortinget. I kveld blir det felles kveldsbuffet som består av en varmrett i tillegg til brød/pålegg og suppe.

Dag 2, tirsdag 7. april:

Vi tar en rolig dag i Oslo med mulighet til å utforske byen litt på egenhånd eller bli med en rundtur i byen med buss. Vi ser på de mest kjente attraksjonene, som f.eks. Operaen og Vigelandsparken før vi besøker Ekebergrestauranten for lunsj. Her får vi servert en herlig fiskesuppe og en kopp kaffe. Det blir også tid til å ta en spasertur i Skulpturparken før vi setter kursen mot DFDS terminalen for innsjekk 15:30. Båtavgang klokken 17:00, felles middagsbuffet med en drikkeenhet inkludert.

Dag 3, onsdag 8. april:

Etter en bedre frokost om bord ankommer vi København klokken 10:00. Så fort alle er kommet om bord i bussen setter vi kursen mot Ystad. Vi kjører over Øresundbroen og fortsetter på E 65 til Ystad for ferge til Bornholm klokken 12:30. Vi spiser smørbrød til lunsj om bord før vi ankommer Bornholm klokken 13:50. Etter en kort kjøretur kommer vi frem til Griffen Spa hotel som ligger midt i sentrum av Rønne. Hotellet ble totalrenovert og åpnet igjen 1. mai 2017. Ettermiddagen fri til egen disposisjon, felles middag om kvelden.

Dag 4, torsdag 9. april:

I dag skal vi utforske Nordbornholm med lokalguide. Vi starter med en kort rundtur i Rønne som er Bornholms største by med ca. 14.000 innbyggere, byen har en spennende historie som sjøfartsby. Vi skal innom de idylliske fiskelandsbyene Hellig Peder og Teglkås som ligger mellom havet og de bratte klippeveggene. Første stopp blir på nordspissen av Bornholm hvor vi finner de imponerende ruinene av middelalderfestningen Hammershus. Hammershus er en av Nord-Europas største borgruiner og er et fantastisk skue. Vi passerer Allinge-Sandvig, opprinnelig to små fiskelandsbyer som ble grunnlagt i middelalderen. Tidligere var det fiske og landbruk som var hovednæringen, og området har mange flotte bindingsverkshus og gårder. I dag er mange av disse omgjort til hyggelige pensjonater. Dagens lunsj spiser vi i Gudhjem med sine smale og bratte gater. Her tar vi en liten spasertur og ser nærmere på hvordan de har restaurert byen og bevart det opprinnelige miljøet med et veldig eksotisk preg. Siste stopp for dagen er den største av Bornholms fire rundkirker, St. Laurentius kirke, som også regnes for å være den eldste. Ettermiddag til fri disp, felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 5, fredag 10. april:

Hva er vel mer naturlig enn å utforske Sydbornholm i dag. Vi starter turen med å kjøre inn mot øyens sentrum, skogen Almindingen, også kalt «folkets skog». Den vakre skogen byr på svært variert natur som brytes av mange sprekkdaler fra istiden. Vi fortsetter gjennom den gamle stasjonsbyen Østermarie og til kysten hvor de fortryllende fiskelandsbyene Bølshavn og Listed ligger. Her i fra er det en fantastisk utsikt over Østersjøen og de mange skjærene. Turen videre går mot øst til kjøpstaden Svaneke, kåret til Danmarks vakreste by. I dag er det mange små verksteder med glass, keramikk, malerier og tekstiler på et høyt kunstnerisk nivå. Sentrum for mange av disse aktivitetene er på Glastorvet hvor glasskunstneren Pernille Bülow har verkstedet sitt. Byen er et paradis for de som er glade i snop. Her er mulighet for å følge isproduksjonen på Svaneke ismejeri eller følge med i sjokolade- eller karamellproduksjonen i de små butikkene. Vi passerer Nexø som ble kjøpstad i 1346 og er Bornholms nest største by i tillegg til å være sentrum for det danske fisket i Østersjøen. I byen finner man også forfatteren Martin Andersen Nexøs barndomshjem. Hans mest kjente verker er Ditte Menneskebarn og Pelle Erobreren som begge er filmatisert. Dagens lunsj er en stor fiskebuffet som vi skal nyte på Snogebæk Røgeri. I Snogebæk er det også en liten sjokoladefabrikk, kunsthåndverkere og en liten isfabrikk som utelukkende bruker bornholmske melkeprodukter i produksjonen. Etter lunsj besøker vi Bornholmertårnet. I Bornholmertårnet ble all radiokommunikasjon i østblokklandene avlyttet, og viktig informasjon snappet opp. Russiske og østtyske trålere lå tett på Bornholms kyst i denne perioden og var tilsvarende fylt med lytteutstyr. Bornholms sentrale plassering i Østersjøen betød også at øya ble et yndet sted for avhoppere, hendelser som er godt beskrevet inne i Bornholmertårnet, dette landemerket som rager 70 meter til værs på Syd-Bornholms kyst. Ved Dueodde blir den en pause med mulighet for å se det enestående landskapet hvor stranden strekker seg over flere kilometer på begge sider av øyas sydspiss. Sanden er så fin at den ble brukt som skrivesand og i timeglass. Ettermiddag fri, felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 6, lørdag 11 april:

I dag har vi fridag i Rønne som summer av liv på påskelørdag, så her er det muligheter for å kjøpe med seg «ferdaminne» hjem. Vil dere heller slappe av og nyte hotellets spaanlegg er det selvfølgelig opp til dere. Felles middag om kvelden.

Dag 7, søndag 12. april:

Etter en god frokost takker vi for oss på Bornholm og kjører til kaien for å ta fergen klokken 10:30 tilbake til Ystad. Fra Ystad kjører vi langs kysten mot Øresundbroen og København. Her bor vi på Hotel Maritime som har sentral beliggenhet nær Nyhavn. Ettermiddagen disponeres etter eget ønske, om kvelden tar vi oss en tur ut på byen for å spise middag.

Dag 8, mandag 13. april:

I formiddag koser vi oss i København, etter utsjekk tar vi en tur på Kanalene med Nettobåtene. Båtturen tar ca 1 time og foregår i indre havn. Det er dessverre ikke mulig å forhåndsbestille billetter på helligdager, men skal ikke være problem å få plass. Etter båtturen finner vi oss en god restaurant for å innta en skikkelig sildetallerken til lunsj. Det blir litt tid etter lunsj for de som ønsker å utforske byen på egen hånd, klokken 15:15 kjører vi til DFDS terminalen for innsjekk. Felles middagsbuffet med 1 drikke inkludert ombord.

Dag 9, tirsdag 14. april:

Etter en god frokost om bord i båten ankommer vi Oslo klokken 09:45. Vi setter kursen mot Bergen når alle har ankommet bussen. Felles lunsj underveis. Beregnet ankomst Bergen ca klokken 19:00.

Inkludert:


Ikke inkludert:


Priser:


På grunn av stor etterspørsel på våre påsketurer tar vi et depositum på kroner 1.000,. ved påmelding, dette vil ikke bli tilbakebetalt ved avbestilling.
Bli med oss på en fantastisk 9 dagers rundreise med Bornholm som destinasjon. På Bornholm skal vi bo på Griffen Spa hotel som ligger fantastisk til med utsikt over Østersjøen. Hotellet var totalrenovert i 2017 og har et spa- og wellnessområde på hele 1000 kvm. Her er saunaer, innendørs-og utvendig spa i tillegg til varme og kalde bad. Alt dette kan vi disponere fritt. Vi avslutter med en natt i København før vi tar DFDS tilbake til Oslo. Bli med oss på vår flott påsketur hvor vi får oppleve en liten bit av Oslo og København i tillegg til det vakre Bornholm. Turen kjøres med Hildur Villanger som reiseleder.
Link Griffen Spa hotel
pameldingsturer_2020003012.jpg pameldingsturer_2020003011.jpg pameldingsturer_2020003010.jpg pameldingsturer_2020003009.jpg
Rønne
Dueodde
Gudehjem
Hellige Peder
Vi tar forbehold om endringer i valuta, offentlige avgifter, endring av reiseleder.
pameldingsturer_2020003007.jpg
Facebook
pameldingsturer_2020003003.jpg pameldingsturer_2020003003.jpg pameldingsturer_2020003003.jpg
Om
Kontakt
Turer
pameldingsturer_2020003003.jpg
Hjem
Pris fra 15.990.-
Seilingsrute Nettobåtene
Forhåndsbestill SPA behandlinger på Hotel Griffen her
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Fornavn
Etternavn
Adresse
Telefon
E-post
Antall reisende
Fornavn
Etternavn
Fødselsdato
Andre opplysninger:
Fødselsdato
Ønsker du reservere sete for hele turen koster det kroner 150.-, bestilles turen tidligere enn 4 måneder før avreise er dette gratis
Reserver sete:
Oversikt sete reservasjon for denne turen
Reserver sete:
Vi ønsker rom med balkong og havutsikt på Hotel Griffen mot et tillegg på 1.045.-