Facebook
Om
Kontakt
Turer
Hjem

Dag 1, fredag 26. juni:

Start fra Bergen Busstasjon perrong M klokken 08:30. Turen går E 16 via Åsane til Voss. Vider fortsetter vi forbi Flåm og Gudvangen før vi tar inn på RV 52 over Hemsedalsfjellet mot Gol. Vi spiser lunsj underveis før vi ankommer Oslo og hotel Europa på ettermiddagen. Felles middag om kvelden.

Dag 2, lørdag 27. juni:

Etter frokost tilbyr vi en liten rundtur i Oslo med buss før vi kjører til Hjortneskaien for innsjekk på Color Fantasy klokken 12:30. Om kvelden nyter vi en fantastisk middagsbuffet med en drikkeenhet (øl, vin, mineralvann) inkludert før vi klokken 20:30 forflytter oss opp en etasje for litt underholdning. Her venter et glass med «bobler» i tillegg til har vi reserverte plasser slik at vi riktig kan nyte showet. Under overfarten har alle trestjerners utvendig lugar.

Dag 3, søndag 28. juni:

Stor frokostbuffet før vi ankommer Kiel klokken 10:00. Vi setter direkte kursen sørøstover mot Køln og Hotel CityClass Europa am Dom, som blir dagens destinasjon, så fort vi har alle i bussen. Underveis passerer vi kjente byer som Hamburg, Bremen og Münster før vi ankommer tidlig ettermiddag. Lunsj for egen regning. Mulighet til å besøke Kølnerdomen, som ligger sentralt i gangavstand fra Hotellet, på egenhånd om ettermiddagen. I kveld skal vi spise felles middag på Peters Brathaus som ligger 200 meter fra hotellet.
.
Dag 4, mandag 29. juni:

I dag har vi en kort etappe igjen til dagens mål, nemlig Brügge. Vi kjører forbi Antwerpen og Gent før vi er tidlig fremme på Novotol hotel i Brügge hvor vi skal bo de to neste nettene. Hotellet ligger sentralt til med gangavstand til det meste av severdigheter. Felles middag om kvelden.
 
Dag 5, tirsdag 30. juni:

Vi starter dagen med lokalguide som tar oss med på en 2 timers fottur i det historiske Brügge hvor vi skal få se de mange historiske monumentene som byen har, blant annet det 83 meter høye klokketårnet Markt, Før lunsj tar vi oss også tid til en båttur på de vakre kanalene med lave broer og flotte hus tett på. Resten av dagen er det fritid slik at dere får tid til å rusle rundt i byen med de flotte brosteinsbelagte gatene der hestedrosjene fortsatt pryder bybildet. Et fantastisk syn er de pittoreske småbroene som speiler seg i kanalene, en tur på torget hører også med. Du kan smake på ølet som skal være meget godt, eller du kan nyte den Belgiske sjokoladen som regnes som verdens beste. Med andre ord, du er ikke på diett her.


Dag 6, onsdag 1. juli:

Etter en god frokost starter vi på turen nordover mot Amsterdam. Underveis gjør vi et stopp i Den Norske Sjømannskirke i Rotterdam hvor vi blir tatt imot med kaffe og herlige vafler. Vi vil få kirkens historikk og litt innføring i hvordan sjømannskirkene jobber i utlandet i dag. På veien til Amsterdam passerer vi også byen Delft hvor vi gjør et stopp ved torget. Her ligger både rådhuset og «Nieuwe Kerk»(den nye kirken). Er det tid kan dere besøke kirken, den er kjent for gravmonumentet til WIlhelm av Oranien, medlemmene av kongefamilien blir fortsatt gravlagt i den kirken. Delft er spesielt godt kjent for keramikk med blå glasur, såkalt Delfts blauw (Delfts blå). Innsjekk hotell sentralt i Amsterdam tidlig ettermiddag, felles middag om kvelden.

Dag 7, torsdag 2. juli:

I dag er vi så heldige å få besøk av en norsk guide som skal ta oss med på en tur i Amsterdam. I løpet av turen skal vi få se den gamle olympiske stadion, hotellet der John Lenon og Yoko Ono protesterte mot Vietnamkrigen, et av Europas største markeder (Albert Cuyp-markedet), det jødiske området (inkludert Waterloo-markedet). Vi vil også kjøre inn i et område med høyhus som er i full utvikling (og med spenstig arkitektur), turen avsluttes ved en av kanalene hvor det blir tid til lunsj før vi stiger om bord i en av de mange sightseeing båtene. Dette er en fantastisk måte å oppleve byens arkitektur på, lunsj for egen regning. Etter kanalturen er det fritid slik at dere på egenhånd kan besøke noen av Amsterdams kjente museer og attraksjoner. Her kan blant mange nevnes Van Gogh-museet, Anne Franks hus (dette er svært populært, har dere ønsker om å besøke dette må dere bestille billetter på internett uker i forveien for å få å få plass), det jødisk kvarter, Rijkstmuseet eller Heinekenmuseet. Felles middag om kvelden.

Dag 8, fredag 3. juli:

I formiddag tar vi turen ut av sentrum til friluftsmuseet Zaanse Schans. Området er en del av byen Zaandam og ble anlagt i 1960 som monument over landsbylivet på 1600 tallet. Butikker, småhus, vindmøller og historiske bygninger fra hele Zaan - området er flyttet hit for å skape en museumslandsby der mennesker kan bo og arbeide. Her finner vi selvfølgelig treskomakeren i sving, gamle vindmøller og pannekakehuset med fantastisk gode pannekaker – en riktig god lunsj.
Etter vårt besøk i Zaanse Schans fortsetter vi til den lille sjarmerende fiskerlandsbyen Volendam der dere kan ta en ettermiddagskaffe og nyte den spesielle byen der du fremdeles kan oppleve menn og kvinner i de tradisjonelle klesdraktene med trange korsetter, kniplingeluer med flipper og stripete forklær hos kvinnene mens mennene har genser og vide bukser. Om du ikke ser dem, ja så kan du gå inn til en av de mange fotografene her og bli fotografert i denne drakten. Ettrmiddag i Amsterdam til egen disposisjon, felles middag om kvelden.

Dag 9, lørdag 4. juli:

Vårt opphold i Nederland er over for denne gang. Etter frokost tar vi fatt på returen mot Tyskland som går over den imponerende demningen Afsluitdijk. Afsluitdijk ble konstruert mellom 1927 og 1932 og går fra Den Oever i Nord-Holland til landsbyen Zurich i Friesland-provinsen. Den er 32 kilometer lang og 90 meter bred, høyde over havet er 7,25 meter. Turen videre går forbi Groningen til Bremen for innsjekk på Radisson Blu Bremen rundt lunsj tid. Hotellet ligger i Bøttcherstrasse som er i den historiske delen av Bremen, her er kort gangvei til Rådhuset og det flotte torget som er et velegnet sted for lunsj. Lunsj for egen regning i dag, felles middag om kvelden.
 
Dag 10, søndag 5. juli:

Vi avslutter vår siste dag i Tyskland med en kort kjøretur til Kiel hvor vi sjekker inn på Color Magic for retur til Oslo. På hjemreisen har vi også trestjerners utvendige lugarer. Middagsbuffet med en drikkeenhet inkludert om kvelden

Dag 11, mandag 6. juli:

Vi spiser en god frokost ombord før vi ankommer Oslo klokken 10:00. Når alle har ankommet bussen setter vi kursen vestover. Vi stopper for benstrekk og lunsj underveis. Ankomst Bergen ca. 19:00.
Brügge og Amsterdam
Kjørerute
pameldingsturer_2020015006.jpg
Sjømannskirken
Rotterdam
pameldingsturer_2020015005.jpg
Godt Belgisk øl
pameldingsturer_2020015004.jpg
Bøttcherstrasse
Bremen
pameldingsturer_2020015003.jpg
Kanalene i
Amsterdam
Sommerturen 2020 går til Tyskland, Belgia og Nederland. Turen har utreise og hjemreise via Oslo med Color Line sine fantastiske båter Color Fantasy og Color Magic. Underveis skal vi besøke Brügge hvor gamlebyen siden 2000 har hørt til UNESCOs liste over verdens kulturarv, i 2002 var Brugge europeisk kulturhovedstad. Vi besøker den norske sjømannskirken i Rotterdam før vi fortsetter til Amsterdam for 3 overnattinger. Det blir også tid til en natt i vakre Bremen før vi returnerer til Kiel for innsjekk på Color Line. I år har vi hatt spesielt fokus på å finne hoteller med sentral beliggenhet slik at det er gangavstand til de fleste severdigheter når dere skal utforske byene på egenhånd. Bli med oss på en innholdsrik tur med mange opplevelser, Hildur Villanger blir med som reiseleder.
26. juni, 11 dager
Link utskriftsvennlig
Inkludert:

Buss med sjåfør og reiseleder under hele turen

Lunsj på turen fra Bergen til Oslo dag 1

1 overnatting i dobbelt rom på Hotel Europa i Oslo m/halvpensjon

Oslo-Kiel med Color Line t/r i dobbel 3-stjerners utvendige lugar. Stor middag og frokostbuffet begge veier, 1 drikkeenhet inkludert til middagen.

1 overnatting på CityClass Hotel Europa am Dom i Køln. Felles middag på Peters Brauhaus 200 meter fra hotellet (dersom behov pga. vær eller mobilitet bruker vi bussen)

2 overnattinger på hotell Novotol Brugge Centrum m/halvpensjon.

Bysightseeing til fots med lokalguide i Brugge.

Tur på kanalene i Brügge

Besøk Sjømannskirken i Rotterdam med kaffe/vaffel

3 overnattinger m/halvpensjon på Møvenpick Hotel i Amsterdam

Bysightseeing med norsktalende guide i Amsterdam

Lunsj på pannekakehuset i Zaans Schans + entré vindmølle

1 overnatting m/halvpensjon på Radisson Blu Bremen

Lunsj på returen Oslo-Bergen
Ikke inkludert:

Lunsjer unntatt dag 1, 8 og 11.
Pris pr person i dobbeltrom/lugar 22.350.- for program som beskrevet, tillegg enkeltrom/lugar 6.000.-

På grunn av betalingsbetingelsene til hotellene på denne turen er vi nødt til å ta et depositum på kroner 5.000.- som må være innbetalt innen 25. april, dette vil ikke bli returnert ved avbestilling etter denne dato.

Faktura for restbeløp vil bli sendt ut 8 uker før turstart med forfall 15. mai

 Ved avbestilling mellom 15. - 26. mai vil 50% av restbeløpet bli refundert

Ved avbestilling etter 26. mai vil det ikke refunderes noe av innbetalt beløp.

Vi tar forbehold om endringer i offentlige avgifter, vesentlige endringer i drivstoffpriser, valutaendringer. Vi tar også forbehold om endringer i program som følge av ytre faktorer som trafikale problemer.
Linker:
Hotell Europa, Oslo
Radisson Blu Bremen
Cityclass Europa Am Dom, Køln
Hotel Novotol, Brügge
Hotel Møvenpick, Amsterdam
Info Brügge
Info Amsterdam
Friluftsmuseet Zaans Schans
Kølnerdomen
Peters Brauhaus, Køln
pameldingsturer_2020015001.jpg
Fornavn
Etternavn
Adresse
Telefon
E-post
Antall reisende
Fødselsdato
Fornavn
Etternavn
Fødselsdato
Andre opplysninger:
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Reserver sete:
Reserver sete:
Oversikt sete reservasjon for denne turen
Ønsker du reservere sete for hele turen koster det kroner 150.-, bestilles turen tidliger enn 4 måneder før avreise er dette gratis