Dag 1, fredag 26. juni:

Start fra Bergen Busstasjon perrong M klokken 08:30. Turen går E 16 via Åsane til Voss. Vider fortsetter vi forbi Flåm og Gudvangen før vi tar inn på RV 52 over Hemsedalsfjellet mot Gol. Vi spiser lunsj underveis før vi ankommer Oslo og hotel Europa på ettermiddagen. Felles middag om kvelden.

Dag 2, lørdag 27. juni:

Etter frokost tilbyr vi en liten rundtur i Oslo med buss før vi kjører til Hjortneskaien for innsjekk på Color Fantasy klokken 12:30. Om kvelden nyter vi en fantastisk middagsbuffet med en drikkeenhet (øl, vin, mineralvann) inkludert før vi klokken 20:30 forflytter oss opp en etasje for underholdning. Her venter et glass med «bobler» og reserverte plasser slik at vi riktig kan nyte showet. Under overfarten har alle trestjerners utvendig lugar.

Dag 3, søndag 28. juni:

Stor frokostbuffet før vi ankommer Kiel klokken 10:00. Vi møtes ved bussen på utsiden av terminalen og setter oss i bevegelse når alle har kommet. I dag kjører vi direkte til hotellet vårt, Park Den Haag, hvor vi ankommer ut på ettermiddagen/tidlig kveld. Hotellet er et 4 stjerners hotell som ligger sentralt midt i byen ved siden av parken til Noordeinde-slottet. Her kan vi pakke opp kofferten og slappe av de neste 5 dagene med flotte utflukter. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 4, mandag 29. juni:

I dag møter norsktalende lokalguide, Knut Lyngstad, oss på hotellet og tar oss med på en rundtur. Vi setter kursen mot Delf og stopper underveis på et keramikkverksted som produserer det kjente Delf Blauw, keramikk med blå glasur, før vi ankommer Delf. Delf er kjent for sitt typiske nederlandske sentrum med kanaler, ved markedsplassen ligger både rådhuset og «Nieuwe Kerk»(den nye kirken). Etter en guided tur med Knut får dere tid på egenhånd før vi møtes ved bussen og kjører mot Rotterdam. Her skal vi kikke på mye spennende arkitektur, i tillegg skal vi besøke den store markedshallen som sto ferdig i 2014 som imponerer de fleste. Vi avslutter besøket i Rotterdam i Den Norske Sjømannskirken hvor vi blir tatt imot med kaffe og herlige vafler. Vi vil få kirkens historikk og litt innføring i hvordan sjømannskirkene jobber i utlandet i dag. Felles middag på hotellet om kvelden.
    
Dag 5, tirsdag 30. juni:

Når vi er ferdig med en bedre frokost på hotellet tar vi dag turen nord for Amsterdam til friluftsmuseet Zaanse Schans. Området er en del av byen Zaandam og ble anlagt i 1960 som monument over landsbylivet på 1600 tallet. Butikker, småhus, vindmøller og historiske bygninger fra hele Zaan - området er flyttet hit for å skape en museumslandsby der mennesker kan bo og arbeide. Her finner vi selvfølgelig treskomakeren i sving, gamle vindmøller og pannekakehuset med fantastisk gode pannekaker – en riktig god lunsj. Etter vårt besøk i Zaanse Schans fortsetter vi til den lille sjarmerende fiskerlandsbyen Volendam der dere kan ta en ettermiddagskaffe og nyte den spesielle byen der du fremdeles kan oppleve menn og kvinner i de tradisjonelle klesdraktene med trange korsetter, kniplingeluer med flipper og stripete forklær hos kvinnene mens mennene har genser og vide bukser. Om du ikke ser dem, ja så kan du gå inn til en av de mange fotografene her og bli fotografert i denne drakten. Tilbake på hotellet tidlig ettermiddag, felles middag om kvelden.

Dag 6, onsdag 1. juli:

I dag tar vi en heldagsutflukt til Brügge, det er ca. 2,5 timers kjøring hver vei. Brugge har omfattende arkitektur fra middelalderen som er meget god bevart. Brugges historiske sentrum er også fredet og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 2002. Mange av bygningene fra middelalderen regnes som godt bevarte og tiltrekker seg hvert år mange turister. Dette gjelder særlig Vår Frues kirke, som har et av verdens høyeste tårn lagd av murstein. Også skulpturen av Madonna er kjent ettersom denne skulpturen regnes for å være den eneste av Michelangelos skulpturer som skal ha forlatt Italia mens kunstneren levde. Brugges mest kjente landemerke er et klokketårn fra det 13. århundre som står i byens historiske sentrum. Tårnet har totalt 48 klokker. Her får dere rikelig tid til å utforske denne flotte byen på egenhånd før vi returnerer tilbake til Haag og hotellet vårt. Felles middag om kvelden.

Dag 7, torsdag 2. juli:

Ny dag med Knut, i dag er det Amsterdam som står for tur. I løpet av turen skal vi få se den gamle olympiske stadion, hotellet der John Lenon og Yoko Ono protesterte mot Vietnamkrigen, det jødiske området (inkludert Waterloo-markedet). Vi vil også kjøre inn i et område med høyhus som er i full utvikling (og med spenstig arkitektur), turen avsluttes ved en av kanalene hvor det blir tid til lunsj for egen regning før vi stiger om bord i en av de mange sightseeing båtene. Dette er en fantastisk måte å oppleve byens arkitektur på. Det blir satt av tid til å utforske Amsterdam på egenhånd før vi møtes ved bussen på avtalt sted. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 8, fredag 3. juli:

Vårt opphold i Nederland er over for denne gang. Etter frokost tar vi fatt på returen mot Tyskland som går over den imponerende demningen Afsluitdijk. Afsluitdijk ble konstruert mellom 1927 og 1932 og går fra Den Oever i Nord-Holland til landsbyen Zurich i Friesland-provinsen. Den er 32 kilometer lang og 90 meter bred, høyde over havet er 7,25 meter. Turen videre går forbi Groningen til Bremen for innsjekk på Radisson Blu Bremen tidlig ettermiddag. Hotellet ligger i Bøttcherstrasse som er i den historiske delen av Bremen, her er kort gangvei til Rådhuset og det flotte torget. Felles middag om kvelden.

Dag 9, lørdag 4. juli:

Vi avslutter vår siste dag i Tyskland med en kort kjøretur til Kiel hvor vi sjekker inn på Color Fantasy for retur til Oslo. Vi har også trestjerners utvendige lugarer på hjemreisen. Middagsbuffet med en drikkeenhet inkludert om kvelden.

Dag 10, søndag 5. juli:

Vi spiser en god frokost ombord før vi ankommer Oslo klokken 10:00. Når alle har ankommet bussen setter vi kursen vestover. Vi stopper for benstrekk og lunsj underveis. Ankomst Bergen ca. 19:00.
Haag, Amsterdam, Rotterdam og Bremen
I år går sommerturen vår til Tyskland og Nederland. Turen har utreise og hjemreise via Oslo med Color Line sine fantastiske båte Color Fantasy begge veier. Fra Kiel kjører vi rett til Haag hvor vi skal bo i 5 netter på det flott 4 stjernes hotellet Park Den Haag. Herfra kjører vi flotte utflukter på dagtid og har tid til å slappe av og/eller utforske den flotte byen Haag om ettermiddagen. Det blir også tid til en natt i vakre Bremen før vi returnerer til Kiel for innsjekk på Color Line. Bli med oss på en innholdsrik tur med mange opplevelser, Hildur Villanger blir med som reiseleder.
26. juni, 10 dager
Link utskriftsvennlig
Inkludert:

- Buss med sjåfør og reiseleder under hele turen
- Lunsj på turen fra Bergen til Oslo dag 1
- 1 overnatting i dobbelt rom på Hotel Europa i Oslo m/halvpensjon
- Oslo-Kiel med Color Line t/r i dobbel 3-stjerners utvendige lugar. Stor middag og frokostbuffet begge veier, 1 drikkeenhet inkludert til middagen.
- 5 overnattinger på det flotte 4 stjerners hotellet Park Den Haag m/halvpensjon
- Besøk Sjømannskirken i Rotterdam med kaffe/vaffel
- Guided tur i Rotterdam og Delf med norsktalende guide
- Bysightseeing med norsktalende guide i Amsterdam
- Tur på kanalene i Amsterdam
- Lunsj på pannekakehuset i Zaans Schans + entré 1 vindmølle
- 1 overnatting m/halvpensjon på Radisson Blu Bremen
- Lunsj på returen Oslo-Bergen

Ikke inkludert:

- Lunsjer unntatt dag 1, 5 og 10.
Pris pr person i dobbeltrom/lugar 21.300.- for program som beskrevet, tillegg enkeltrom/lugar 5.600.-På grunn av betalingsbetingelsene til hotellene på denne turen er vi nødt til å ta et depositum på kroner 4.000.- som må være innbetalt innen 1. april, dette vil ikke bli returnert ved avbestilling etter denne dato.

Faktura for restbeløp vil bli sendt ut 8 uker før turstart med forfall 15. mai

 Ved avbestilling mellom 15. - 26. mai vil 50% av restbeløpet bli refundert

Ved avbestilling etter 26. mai vil det ikke refunderes noe av innbetalt beløp.

Vi tar forbehold om:
- endringer i offentlige avgifter
- vesentlige endringer i drivstoffpriser
- valutaendringer
- dagene i programmet kan byttes om dersom det blir nødvendig, men innhold vil ikke bli endret.
Linker:
Hotell Europa, Oslo
Radisson Blu Bremen
Info Brügge
Info Amsterdam
Friluftsmuseet Zaans Schans
Hotel Park Den Haag
Fornavn
Etternavn
Adresse
Telefon
E-post
Antall reisende
Fødselsdato
Fornavn
Etternavn
Fødselsdato
Andre opplysninger:
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Reserver sete:
Reserver sete:
Oversikt sete reservasjon for denne turen
Ønsker du reservere sete for hele turen koster det kroner 150.-, bestilles turen tidliger enn 4 måneder før avreise er dette gratis
Facebook
Hjem
Om
Kontakt
Turer