pameldingsturer_2021001023.jpg pameldingsturer_2021001021.jpg
Pinsetur Bornholm +
17. mai i København
Last ned utskriftsvennlig
15. mai, 9 dager
Dag 1, lørdag 15. mai:

Avreise fra Bergen Busstasjon perrong M klokken 08:30. Veien østover går over Hemsedal, inkludert lunsj underveis. Overnatting på Thon Europa som har sentral beliggenhet like ved slottet og Karl Johansgate. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 2, søndag 16. mai:

Etter en god frokost sjekker vi ut og setter kursen mot DFDS terminalen for innsjekk på båten til København, alle har utvendige lugarer under overfarten. Tiden her er litt usikker da det ble endret seilingsplan under Covid-19 utbruddet i 2020, har vi anledning kjører vi en rundtur i Oslo før innsjekk. Felles middag om kvelden.
 
Dag 3, mandag 17. mai:

Gratulerer med dagen Norge, i dag skal dere få oppleve en helt fantastisk 17. mai feiring. Vi starter dagen med lokalguide og sightseeing ved ankomst København. før vi setter kursen mot Den norske Sjømannskirken for skikkelig 17. mai feiring. Sjømannskirken arrangerer en helt fantastisk 17. mai som starter med gudstjeneste i Vor frelsers kirke før deltakerne går i tog til sjømannskirken. Deretter er det taler, leker og servering i området rundt Sjømannskirken. Vi er tidlig på plass ved kirken slik at vi får med oss når toget ledsaget av flaggborgen ankommer. I dag blir det lunsj for egen regning da det ikke er mulig å reservere for grupper i kirken. Felles middag på hotellet om kvelden
.
Bli med oss på en fantastisk rundtur fra Bergen til København og Bornholm i mai 2021. Vi kjører fra Bergen lørdag 15. mai til Oslo via Hemsedal. Fra Oslo går turen videre med DFDS til København hvor vi ankommer om morgenen på selveste 17. mai. I denne fantastisk «smukke» byen skal vi ha en overnatting for å få med oss så mange opplevelser som mulig, blant annet sightseeing med lokalguide, 17. mai feiring ved den Norske Sjømannskirken og kanaltur. Tirsdag 18 mai fortsetter vi til Bornholm «Solskinsøen i Østersøen» hvor vi skal bo i fire netter. Etter fantastiske dager på Bornholm går turen via København og videre nordover i Danmark til Hirtshals hvor vi tar Fjordline tilbake til Bergen. Turen kjøres med reiseleder og vår egen buss med 24 seter.
Link Griffen Spa hotel
pameldingsturer_2021001020.jpg pameldingsturer_2021001019.jpg pameldingsturer_2021001018.jpg pameldingsturer_2021001017.jpg
Rønne
Dueodde
Gudehjem
Hellige Peder
Forhåndsbestill SPA behandlinger på Hotel Griffen her
Facebook
pameldingsturer_2021001015.jpg
Hjem
Om
Kontakt
Turer
Dag 4, tirsdag 18. mai:

Fridag i København frem til lunsj. Etter lunsj setter vi kursen mot Ystad og fergen over til Rønne og Bornholm hvor vi ankommer sent ettermiddag. Etter innsjekk hotellet er det fri frem til felles middag om kvelden.

Dag 5, onsdag 19. mai:

I tar vi en rolig dag i Rønne hvor dere får anledning til å utforske byen på egenhånd før lunsj. Her kan dere gå på oppdagelsestur i små gater med bindverkshus og brosteinsbelagte gater. Her kan vi gå på oppdagelsestur i små gater med bindverkshus og brosteinsbelagte gater. Ta en tur innom St.Torv for en kopp kaffe på en av kafene eller besøke Hjorts keramikkfabrikk som er en av de siste av sitt slag i Danmark. Etter lunsj setter vi oss i bussen for å besøke vingården Gadegård hvor vi skal smake på gårdens vin i tillegg til at vi får høre historien til gården. Ettermiddag fri, felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 6, torsdag 20. mai:

I dag skal vi utforske Nordbornholm med lokalguide. Vi skal innom de idylliske fiskelandsbyene Hellig Peder og Teglkås som ligger mellom havet og de bratte klippeveggene. Første stopp blir på nordspissen av Bornholm hvor vi finner de imponerende ruinene av middelalderfestningen Hammershus. Hammershus er en av Nord-Europas største borgruiner og er et fantastisk skue. Vi passerer Allinge-Sandvig, opprinnelig to små fiskelandsbyer som ble grunnlagt i middelalderen. Tidligere var det fiske og landbruk som var hovednæringen, og området har mange flotte bindingsverkshus og gårder. I dag er mange av disse omgjort til hyggelige pensjonater. Dagens lunsj spiser vi i Gudhjem på restaurant Brøddan hvor vi får servert en nydelig lunsjbuffet med fisk, lune retter og bornholmske spesialiteter. Her tar vi en liten spasertur og ser nærmere på hvordan de har restaurert byen og bevart det opprinnelige miljøet med et veldig eksotisk preg. Siste stopp for dagen er den største av Bornholms fire rundkirker, Østerlars kirke. Alle Bornholms rundkirker er bygget på 1100-tallet og har vært anvendt både som kirke og vern mot fiender som ankom sjøveien. Kirken har en helt spesiell akustik som dere vil få oppleve når dere beveger dere rundt i den rundt rommet. Ettermiddag fri, felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 7, fredag 21. mai:

Hva er vel mer naturlig enn å utforske Sydbornholm i dag. Vi starter turen med å kjøre inn mot øyens sentrum, skogen Almindingen, også kalt «folkets skog». Den vakre skogen byr på svært variert natur som brytes av mange sprekkdaler fra istiden. Vi fortsetter gjennom den gamle stasjonsbyen Østermarie og til kysten hvor de fortryllende fiskelandsbyene Bølshavn og Listed ligger. Her i fra er det en fantastisk utsikt over Østersjøen og de mange skjærene. Turen videre går mot øst til kjøpstaden Svaneke, kåret til Danmarks vakreste by. I dag er det mange små verksteder med glass, keramikk, malerier og tekstiler på et høyt kunstnerisk nivå. Byen er et paradis for de som er glade i snop. Her er mulighet for å følge isproduksjonen på Svaneke ismejeri eller følge med i sjokolade- eller karamellproduksjonen i de små butikkene. Vi passerer Nexø som ble kjøpstad i 1346 og er Bornholms nest største by i tillegg til å være sentrum for det danske fisket i Østersjøen. I byen finner man også forfatteren Martin Andersen Nexøs barndomshjem. Hans mest kjente verker er Ditte Menneskebarn og Pelle Erobreren som begge er filmatisert. Dagens lunsj er en stor fiskebuffet som vi skal nyte på Snogebæk Røgeri. I Snogebæk er det også en liten sjokoladefabrikk, kunsthåndverkere og en liten isfabrikk som utelukkende bruker bornholmske melkeprodukter i produksjonen. Etter lunsj besøker vi Bornholmertårnet. I Bornholmertårnet ble all radiokommunikasjon i østblokklandene avlyttet, og viktig informasjon snappet opp. Russiske og østtyske trålere lå tett på Bornholms kyst i denne perioden og var tilsvarende fylt med lytteutstyr. Bornholms sentrale plassering i Østersjøen betød også at øya ble et yndet sted for avhoppere, hendelser som er godt beskrevet inne i Bornholmertårnet, dette landemerket som rager 70 meter til værs på Syd-Bornholms kyst. Ved Dueodde blir den en pause med mulighet for å se det enestående landskapet hvor stranden strekker seg over flere kilometer på begge sider av øyas sydspiss. Sanden er så fin at den ble brukt som skrivesand og i timeglass. Ettermiddag fri, felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 8, lørdag 22. mai:

Etter frokost takker vi for oss og sier farvel til Bornholm. Vi tar fergen tilbake til Ystad og fortsetter videre til København. I dag kjører vi nordover gjennom Danmark for å ta fergen fra Hirtshals, turen går forbi Roskilde og videre til Sjøllands Odde hvor vi skal la en av fergene til Molslinjen ta oss over til Århus. Sambandet trafikkeres med noen av verdens største hurtigferger. Ved ankomst Hirtshals spiser vi en bedre middag på Skaga Hotel før vi sjekker inn på Fjordline klokken 19:00 for retur tilbake til Bergen. Alle har utvendige lugarer under overfarten.
  
Dag 9, søndag 23. mai:

Vi spiser en god frokost og nyter innseiling til Bergen hvor vi ankommer klokken 12:30. Når alle har ankommet bussen kjører vi til Bergen Busstasjon og videre til Os hvor nok en hyggelig tur avsluttes.
pameldingsturer_2021001010.jpg pameldingsturer_2021001009.jpg pameldingsturer_2021001008.jpg pameldingsturer_2021001007.jpg pameldingsturer_2021001006.jpg pameldingsturer_2021001005.jpg
Bilder fra Københavntur 17. mai 2016, en uforglemmelig opplevelse
Betalingsbetingelser:

- Depositum betales ved påmelding
- Faktura sendes ut senest 45 dager før avreise
- Faktura skal være betalt 35 dager før avreise
- Ved avbestilling mer enn 42 dager før avreise mot å betale et administrasjonsgebyr på kr. 500,- pr. person.
- Ved avbestilling f.o.m. 42 t.o.m. 15 dager før avreise refunderes ikke depositum. I tillegg kommer et administrasjonsgebyr på kr. 500,- pr. person.
- Ved avbestilling mindre enn 15 dager før avreise vil ikke noe av kjøpesummen bli refundert.
- vi forbeholder oss retten til prisendringer ved endringer i offentlige skatter og avgifter
- ved utenlandsturer forbeholder vi oss retten til prisendringer ved endringer i valutakurser
- vi forbeholder oss retten til å kansellere turer ved for få påmeldte, informasjon sendes ut 30 dager før avreise

Les fullstendige reisevilkår i våre reisebestemmelser
Reisebestemmelser
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Passnummer
Antall reisende
Reserver sete:
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Passnummer
Reserver sete:
Andre opplysninger:
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Oversikt sete reservasjon for denne turen
Ønsker du reservere sete for hele turen koster det kroner 150.-, bestilles turen tidliger enn 4 måneder før avreise er dette gratis
Husk å fylle inn passnummer, det kreves av rederiene