Dag 1, mandag 2. august:

Avgang fra Bergen Busstasjon perrong P kl. 09.00. Vi kjører via Åsane til Trengereid før vi svinger inn på FV 7 mot Gulbotn og Kvamskogen. Ved Steinsdalen, som er en av Norges mest besøkte fosser, tar vi en liten stopp hvor det blir mulighet for å spasere opp til fossen. Det spesielle med denne fossen er at man kan gå på baksiden av fossen uten å bli våt. Turen fortsetter forbi Norheimsund, Øystese langs Hardangerfjorden til Granvin og over Hardangerbroen. Videre forbi Eidfjord og vi svinger opp til Vøringsfossen hvor vi skal prøve den nye gangbroen som er plassert 50 meter over juvet der fossen renner. Denne ble offisielt åpnet 21. august 2020 og har en prislapp på 38,5 millioner.

Turen fortsetter over Hardangervidden til Geilo, der vi svinger av til Skurdalen og Lia Fjellhotell for lunsj. Etter en god lunsj kjører vi langs Tunhovdsfjorden, gjennom Rukkedalen til Nesbyen. Ved Hønefoss forlater vi FV 7 og kjører til Jevnaker og Thorbjørnrud Hotel. Hotellet ligger fint til med utsikt over Randsfjorden og har en fin hage. Vi bor sentralt, kun 300 m fra Hadeland glassverk og under 10 minutters gange fra Jevnaker sentrum. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 2, tirsdag 3. august:

Dagen starter med en deilig frokost og i dag skal vi kjøre akkurat passe langt. Et av turens absolutte høydepunkter er besøket på Kistefos. Kistefos kan by på arkitektur i verdensklasse, industrihistorie, kunstutstillinger og en imponerende skulpturpark i naturskjønne omgivelser. I 2019 åpnet den nye museumshallen The Twist, som har skiftende utstillinger hvert år. Selv toalettene er ekstraordinære. Hver bås har sin egen kunstinstallasjon. The Twist har satt Kistefos på verdenskartet.
På Kistefos får vi først en guidet omvisning ca. 45 min. Deretter går vi på egenhånd i skulpturparken, The Twist eller i industrimuseet. Kistefos har og kafe og butikken Smia. Smia har alt fra interiørartikler og smykker, til kunstbøker, leker og godteri, kaffe og te.
Her kunne vi tilbrakt hele dagen, men vi har mere å by på i dag. Ingen tur til Jevnaker uten å besøke Hadeland Glassverk. Vi starter med lunsj på Kokkestua, før det blir fritid til shopping. Kort kjøretur tilbake til hotellet og felles middag om kvelden.

Dag 3, onsdag 4. august:


Etter frokost arrangerer vi dagstur til Innlandet og området rundt Randsfjorden. Randsfjorden er med sine 75 km, den nest lengste innsjøen i Norge. I dette området ligger det kanskje mange attraksjoner som er ukjent for oss Vestlendinger. Vi kan nevne Granavollen med Søsterkirkene, Pilgrimsleden, graven til Aasmund Olavsson Vinje, Brandbu med tegneseriemuseum. Landets eneste offentlige museum med faste tegneserieutstillinger. I museet finnes visstnok over 200 000 objekter. Videre lunsj på Granum Gård med nydelig utsikt over Randsfjorden. Gården ligger i Fluberg, mellom Dokka og Gjøvik.
Skulpturstopp og, sist men ikke minst, ettermiddagskaffe i Lokstallen i Røykenvik. I 2011 kjøpte Benedikte Ferner og samboer Aage Hvinden den gamle lokomotivstallen i Røykenvik (Kong Olav var Benedikte Ferners bestefar). Bygget var en del av Røykenvikbanen som ble driftet frem til første halvdel av 1900 – tallet. I 2012 ble teglstensbygningen rehabilitert og nå er det blitt restaurant i første etasje og interiørbutikk i andre. Briten Philip Womersley er kjøkkensjef og daglig leder for restauranten. Den gamle mursteinsbygningen har høye, buede vinduer og porselenstallerkener på veggene. Ser du godt etter finner du både kong Olav og kronprinsesse Märtha i porselen på veggen.
Høsten 2020 kom Benedikte Ferner og britiske Philip Womersley ut med sin nye koke – og inspirasjonsbok «Landlig glede. Fire årstider på Lokstallen». Juleprogrammet til Truls og Hellstrøm 2020, er spilt inn på Lokstallen i Røykenvik. Vi er tilbake på hotellet utpå ettermiddagen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 4, torsdag 5. august:

Alt har en ende, så også vårt opphold på Jevnaker. Etter en god frokost pakker vi bagasjen i bussen og reiser gjennom Begnadalen til Valdres. Benstrekk ved Valdresporten. Ny vei mellom Bagn og Bjørgo ble åpnet høsten 2019. Dagens lunsj blir servert på Filefjellstuene, som er kjent for å servere god gammeldags «husmannskost». Restauranten ble kåret til et av Norges beste spisesteder i 2006.
Etter lunsj går turen videre over Filefjell til Lærdal og Voss. Benstrekk underveis. Siste etappe blir tunnelveien tilbake til Bergen. En innholdsrik tur er over og vi sitter igjen med mange fine minner.

Turen er produsert av Hildur som også er med som reiseleder.Betalingsbetingelser:


Les mer i reisebestemmelser

Pris pr person i dobbeltrom for tur som beskrevet 8.490.-, enkeltromstillegg 300.-
Innlandet 2. august, 4 dager
Et amerikansk blad kåret Jevnaker til stedet å besøke i 2020. Det var på den tiden vi sto fritt til å reise hvor vi ville (Før Covid-19).

Innlandet – den ukjente delen av Norge ved de store innsjøene Mjøsa og Randsfjorden. Et uoppdaget turistmål. Ingen køer og ingen stress. Mellom kornåkrene og blinkende vannflater hører man en traktor eller to, humlene suser mellom solbærbuskene og livet går sin rolige gang. Her kan du nyte det gode liv på landet, senke skuldrene og la deg overraske av små perler som finnes langs landeveiene. Vi har plukket ut et lite knippe for deg og ønsker deg en riktig god tur!
Facebook
Hjem
Om
Kontakt
Turer
Link utskriftsvennlig
Reisebestemmelser
Link perrongoversikt Bystasjonen
pameldingsturer_2021020007.jpg pameldingsturer_2021020006.jpg pameldingsturer_2021020005.jpg
Covid-19 info
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Antall reisende
Reserver sete:
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Reserver sete:
Andre opplysninger:
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Ønsker du reservere sete for hele turen koster det kroner 150.-, bestilles turen tidliger enn 4 måneder før avreise er dette gratis
Har du/dere reist med oss før holder det om du/dere kun fyller inn navn og antall ved bestilling av tur
Oversikt sete reservasjon for denne turen