Dag 1, mandag 28. juni:

Vi møter på perrong P (på siden mot Fjøsangerveien) og er klar for avreise klokken 09:00. Vi starter turen mot Tysse og over Kvamskogen til Tørvikbygd hvor vi tar fergen over til Jondal. Videre gjennom Jondal- og Folgefonntunellen til Odda før vi passerer Låtefoss på veien mot Haukeliseter hvor vi skal spise dagens lunsj. Etter lunsj fortsetter vi til Haukeligrend hvor vi svinger inn på RV9 gjennom Setesdalen. Vi passerer kjente navn som Hovden, Bykle, Bygdandsfjord før vi kommer til Evje hvor vi tar av og fortsetter siste del av turen på FV42 forbi Froland før vi ankommer Thon hotel Arendal sent på ettermiddagen. Felles middag på hotellet etter innsjekk.

Dag 2, tirsdag 29. juni:

I dag koser vi oss med en bussfri dag. Etter en deilig frokost, som kan nytes på hotellets takterrasse, møtes vi i resepsjonen. Reiseleder vil ta dere med på en kort spasertur i området rundt hotellet for å vise dere hva som er hvor i Arendal sentrum, spaserturen avsluttes på kaien hvor vi går ombord i MS Nidelv. Hun skal ta oss med opp den idylliske Nidelva og videre ut i den fantastiske skjærgården og Raet Nasjonalpark. På veien passerer vi blant annet kjente severdigheter som Torungen fyr, utehavnene Havsøy, Merdø, Revesand og Sandviga. Når vi seiler inn Galtesund passerer vi Bratteklev skipsverft og Maagereiret før vi returnerer til Pollen i Arendal. Underveis får vi servert noe lett «å bite i» til lunsj. Vel tilbake i Arendal bestemmer dere selv hvordan dere vil benytte tiden frem til felles middag om kvelden, kanskje det frister med en tur på bystranden om været tillater det.

Dag 3, onsdag 30. juni:

Det er tid for å hente frem bussen igjen. I dag kjører vi kystveien østover til Risør, ofte kalt Trehusbyen eller Den hvite by ved Skagerak. Risør har en stolt fortid som en av landets største sjøfartsbyer, og de som bor her har lang erfaring med båtbygging. For å feire denne lange tradisjonen arranger de Risør trebåtfestival i august hvert år. Når vi ankommer Risør møter vi John Tomas Axelsen som skal ta oss med på en byvandring med gode historier og spennende opplevelser. Vi «flotter» oss litt i dag og reiser ut på Stangholmen for lunsj, det tar 15 minutter i båt fra Risør. Etter lunsj er det satt av tid for å utforske byen på egenhånd. Kanskje det er mulig å gjøre en god handel i en av de mange nisjebutikkene som er i de flott blomsterkledde smugene. Vi kjører E18 tilbake til hotellet tidlig på ettermiddagen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 4, torsdag 1. juli:

I dag er vi litt morgenfugler og kjører fra hotellet klokken 09:00 med kurs mot Lillesand hvor vi kaster loss med MB Øya klokken 10:00. MB Øya har daglige avganger fra Lillesand til Kristiansand og seiler gjennom den kjente Blindleia, det som er spesielt med Blindleia er den lange strekningen (ca. 20 km) er at man kan ferdes med båt innaskjærs godt beskyttet mot havet (Skagerrak) av øyer, holmer og skjær. Når vi ankommer Bliksund etter ca 1 time og 15 minutter har vi fått med oss det meste av Blindleia står bussen og venter for å ta oss med tilbake til Lillesand hvor vi skal gjøre oss litt bedre kjent i den vakre sørlandsbyen. Vi stopper i Grimstad, hjembyen til Dag Otto Lauritzen, for en god lunsj før vi returnerer til Arendal og hotellet. Fritid resten av dagen frem til felles middag om kvelden.

Dag 5, fredag 2. juli:

Vi sjekker ut av hotellet etter frokost og takker for fantastiske dager i Arendal og setter kursen direkte mot E 18 for å begynne på dagens etappe vestover. I Kristiansand bytter E18 navn til E39 som vi følger til Flekkefjord. Her svinger vi av til FV44 som er en del av Nordsjøveien som VG tidligere har omtalt slik: «Møre har sin Atlanterhavsvei, Helgeland sin Kystriksvei. Nordsjøveien sydvest i landet er ikke mye dårligere hva nærheten til havet angår». Vi stopper ved Helleren ved Jøssingfjorden for å se nærmere på de to husene som ligger beskyttet under helleren. De er nå blitt til et kulturminne og er sannsynligvis fra 1800-tallet. Turen går videre til Sogndalstrand hvor vi spiser lunsj og får en liten omvisning i Sogndalstrand. Sogndalstrand betegnes som et «kyst-tettsted av nasjonal verdi» og er fredet for å beskytte tettstedet mot utbyggingspress. Det er et av de sju fredete kulturmiljøene i Norge og den eneste «byen» i Norge som er fredet. Siste etappe kjører vi forbi kjente navn som Sirevåg, Ogna, Vigrestad og Varhaug før vi ankommer Bryne og Kro & Hotell for innsjekk. Felles middag og kvelden.

Dag 6, lørdag 3. juli:

Avreise fra hotellet klokken 08:20. Vi har en ferge vi må rekke, nemlig turistfergen som går fra Lauvvik klokken 09:30 til Lysebotnen. I dag skal vi på et 42 kilometer langt cruise på Lysefjorden hvor vi skal få se den fantastiske geologien og naturen isbreene har skapt. Vel inne i Lysebotnen kjører vi de 27 hårnålssvingene opp til toppen og Kjerag kafe hvor vi skal spise lunsj med utsikt. Turen videre går i vakker natur til Byrkjedalstunet hvor vi stopper for benstrekk og shopping. Her har de jul hele året på juleloftet i tillegg til eget lysstøperi. Resten av hjemveien går via Oltedal og Ålgård tilbake til Bryne. Felles middag om kvelden.

Dag 7, søndag 4. juli:

Tid for hjemreise, vi sjekker ut av hotellet og passerer Stavanger på veien mot Mortavika for dagens første ferge. Videre kjører vi E39 tilbake til Bergen med lunsj underveis. Ankomst Bergen tidlig ettermiddag.


Betalingsbetingelser:


Les mer i reisebestemmelser

Pris pr person i dobbeltrom for tur som beskrevet 14.190.-, tillegg enkeltrom 1.710.-
Sommertur Sørlandet, 7 dager
I 2021 har vi valgt Arendal og sørlandskysten som sommerdestinasjon. Vi bor på Thon Hotel Arendal som ligger sentralt plassert i sentrum av byen. Hotellet har en fantastisk takterrasse i tilknytning til frokostrestauranten, så her kan frokosten nytes ute i strålende solskinn. Kun to minutters gange til Pollen, som er byens havnebasseng. Her er fiskebåter som selger nykokte reker og restaurantene ligger på rekke og rad om man har lyst å bare sette seg ned for å se på livet på havnepromenaden. Bystranda med flytende oppvarmet havnebasseng ligger "rett rundt hjørnet" fra hotellet. Kort fortalt, her er alt du trenger innen gangavstand. Vi besøker sørlandsbyene Risør, Grimstad og Lillesand i tillegg til båttur i Blindleia. På hjemvei kjører vi Nordsjøveien fra Flekkefjord til Bryne i tillegg til cruise på Lysefjorden inn til Lysebotnen. Bli med oss på en spennende og innholdsrik sommertur som har fokus på det maritime du også. Turen kjøres med Hildur Villanger som reiseleder.
Facebook
Hjem
Om
Kontakt
Turer
Link utskriftsvennlig
Reisebestemmelser
Link perrongoversikt Bystasjonen
pameldingsturer_2021016010.jpg pameldingsturer_2021016009.jpg pameldingsturer_2021016008.jpg pameldingsturer_2021016007.jpg pameldingsturer_2021016006.jpg
Helleren
MS NIdelv
Risør
Stangholmen
Takterrasse Thon
Reiserute
pameldingsturer_2021016005.jpg
Covid-19 info
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Antall reisende
Reserver sete:
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Reserver sete:
Andre opplysninger:
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Ønsker du reservere sete for hele turen koster det kroner 150.-, bestilles turen tidliger enn 4 måneder før avreise er dette gratis
Har du/dere reist med oss før holder det om du/dere kun fyller inn navn og antall ved bestilling av tur
Oversikt sete reservasjon for denne turen