Dag 1, mandag 13 september:

Avreise fra Bergen Busstasjon kl. 09.00 perrong P. Med alle vel om bord i bussen går turen mot Nordhordland og via Romarheimsdalen til Oppedal hvor det er ferjeavgang kl. 11.00 til Lavik. Fra Lavik går turen videre nordover til Førde og langs Jølstravannet til Skei der vi stopper for lunsjpause på Thon Hotel Jølster.
Tidlig på ettermiddag drar vi videre forbi Byrkjelo og Sandane til Anda. Kort ferjetur til Lote og vi passerer Nordfjordeid før vi kjører langs Nordfjorden i retning mot Måløy. Ved Maurstad tar vi av mot Åheim og kjører over Maurstadeidet til Hotel Stad på Stadlandet, nærmere bestemt Leikanger. Her skal vi overnatte 3 netter og nyte hotellets beliggenhet. Felles middag om kvelden.

Dag 2, tirsdag 14. september:

Dagen starter med en deilig frokost i maritime omgivelser. I dag blir det på formiddag busstur til Selje og båttur med guide til Selje Kloster. Det unike med Selje er kontrastene mellom klosterøya og Sunniva-legenden, den ville og vakre naturen og Stadhalvøya sine flotte bygdesamfunn. Tilbake til hotellet for en god lunsjservering.
Etter lunsj blir det kort kjøretur til Ervik og Vestkapp. Først går turen til Ervik, der vi besøker Ervik kirke, minnekapellet etter forliset med hurtigruteskipet St. Svithun i 1943. Her får vi høre den gripende historien om redningsaksjonen, der hele bygden var involvert for å redde de mange passasjerene. En liten tur til gravplassen og Erviksanden blir det også, om været tillater det.
Neste stopp er Vestkapp. Vestkapp er ikke det vestligste punktet i Norge, men blir omtalt som "Det vestligste fjellplatået i Norge". Vi kjører med bussen helt opp på utsiktsplatået ”Kjerringa” og får et mektig utsyn over det beryktede Stadhavet og bygdene rundt. Vestkapp er Vestlandets svar på Nord – Norges Nordkapp og er like imponerende i uvær og solskinn.
Vi returnerer og tar en tur til historiske omgivelser på Dragseidet. Dragseidet er kjent i norsk historie for en stor hendelse, kristningstinget i år 997, da kong Olav Tryggvason samlet stormenn fra fire fylker til ting med det formål å omvende de til kristendommen. I gammel tid drog de sjøfarende båtene sine over Dragseidet for å slippe å segle rundt Stad. Vel tilbake på hotellet, blir det fritid, frem til felles middag om kvelden.

Dag 4, onsdag 15. september:

Etter frokost arrangerer vi dagstur til Søre Sunnmøre. Turen går først til Vanylven og videre til Koparnes, der vi tar ferge over til Årvika. Videre drar vi på tur til skatte- og fugleøya Runde. For å komme helt ut til det kjente fuglefjellet må vi i båt, men det er for væravhengig til at vi legger det inn i turen. Men en fin tur gjennom mye vakker skjærgårdsnatur blir det likevel. Naturen på Runde kan minne litt om naturen på Færøyene. Mett av naturopplevelser, drar vi til den vesle bygda Flø.
På Andreasgarden Gjestetun får vi servert dagens lunsj, som er lokal og kortreist mat. Under oppholdet blir det også påfylling av kulturhistorie frå Flø. Tiden går fort i godt selskap, og alt har en ende. Vi er tilbake på hotellet utpå ettermiddagen. Felles middag om kvelden.

Dag 4, torsdag 16. september:

Så er dagen for hjemreise kommet. Etter en god frokost pakker vi bagasjen i bussen og reiser fra Stadtlandet. Vi kjører via Åheim og Maurstad til Stårheim. Herfra tar vi ferge over Nordfjorden til Isane. Turen videre sørover går gjennom kommunesenteret Svelgen i Bremanger kommune. En liten benstrekk blir det også før vi er fremme på Sande. Her spiser vi turens siste lunsj på Sande Kro og Hotel. Fra Sande er det ca. 40 minutters kjøretur til ferjestedet Lavik hvor vi reiser med ferja over Sognefjorden til Oppedal. Siste etappe på turen går gjennom Romarheimsdalen, til Knarvik og videre tilbake til Bergen. En utrolig fin og innholdsrik Vestlandstur er over.Betalingsbetingelser:


Les mer i reisebestemmelser

Pris pr person i dobbeltrom for tur som beskrevet 7.750.-, enkeltromstillegg 1.750.-
Stad, 4 dager
Facebook
Hjem
Om
Kontakt
Turer
Link utskriftsvennlig
Reisebestemmelser
Link perrongoversikt Bystasjonen
Selje og Stadlandet har vært et populært reisemål i mange år. Denne gangen blir besøket i ny kommune – Stad kommune og nytt hotell – Stad Hotel i havgapet på Stadlandet. Stad hotell er en fin blanding av gammelt og nytt. Her får en maten servert helt i sjøkanten uten å bli våt på beina – med en utsikt de færreste restauranter kan by på. Med kort avstand til Vestkapp, Ervik, Hoddevik og Selje Kloster står natur – og kulturopplevelsene i kø.

 Turen er produsert av Hildur Villanger som er reiseleder på turen.
Covid-19 info
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Antall reisende
Reserver sete:
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Reserver sete:
Andre opplysninger:
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Ønsker du reservere sete for hele turen koster det kroner 150.-, bestilles turen tidliger enn 4 måneder før avreise er dette gratis
Har du/dere reist med oss før holder det om du/dere kun fyller inn navn og antall ved bestilling av tur
Oversikt sete reservasjon for denne turen