Dag 1, onsdag 4. august

Avreise fra Perrong P Bergen Busstasjon kl. 08.20. Vi kjører til Halhjem og tar ferje til Sandvikvåg før vi fortsetter over Stord og gjennom Bømlafjordtunnelen til Sveio. Vi ankommer Haugesund rundt kl. 12.00, like etterpå er det avgang med lokalbåten MS Røværfjord. Vi går innaskjærs via Feøy før vi ankommer Røvær.
 
Idylliske Røvær er et øysamfunn vest av Haugesund med ca. 100 innbyggere. Røvær er et av de stadig færre øysamfunnene langs kysten som er i vekst. Her er det mulig å finne stillheten og roen i en travel hverdag – ingen biler. Samhold har preget lokalsamfunnet og innbyggerne forklarer at dette går helt tilbake til den tragiske Røværulykken i 1899 hvor et gravfølge på 30 personer omkom. Vi går til duk og dekket bord i restauranten på øyas hotell eller naustet, alt etter hva som passer best for vertskapet. Tre damer har satset friskt og bygget et lite hotell her ute. Røvær er kjent for raspeballene sine, og det er dagens lunsjmeny.

Etter lunsjen blir vi med lokalguiden som tar oss med bort til øyas bedehuskapell hvor vi får høre øyas historie og litt om dagliglivet her ute. Vi går en liten tur opp til Hiltahuset, Røværs eldste hus og øyas museum. Det lille øysamfunnet har restaurert huset på dugnad. På vei opp til huset går vi også forbi minnesteinen som er reist etter Røvær-ulykken. Etter et interessant opphold på Røver denne ettermiddagen, tar vi lokalbåten tilbake til Haugesund og sjekker inn på det koselige Thon Hotel Saga. Felles middag om kvelden.

Dag 2, torsdag 5. august:

Denne dagen blir det etter frokost en tur over Karmøy med utgangspunkt i kultur og natur. Turen går først til Vigsnes Grubeområde der vi får et innblikk i den store industrioppbyggingen som skjedde her i 1865. Her er det også mye Bergensk historie.

Vi fortsetter vi forbi sandstrendene på Vest-Karmøy og ned til den gamle seilskutebyen Skudeneshavn helt sør på Karmøy. Her tar reiseleder oss med på byvandring og ender opp på Tåkelurfabrikken. Fabrikken som produserte den berømte tåkeluren er i dag kafe og husflidsenter. Vi får servert kaffe og vaffel i kafeen før vi setter kursen nordover igjen på østsiden av Karmøy og vi skal nå besøke Avaldsnes og Nordvegen Historiesenter. Vi starter besøket med lunsjservering, før vi ser utstillingen på senteret. Etter en god lunsj og interessant omvisning setter vi oss i bussen og kjører den korte turen tilbake til hotellet. Ettermiddag fri, felles middag om kvelden

Dag 3, fredag 6. august:

Etter en sen frokost er vi klar for turens tredje øyhopping. Vi sjekker ut av hotellet og tar bagasjen med oss til bussen før vi kjører til Garpeskjærskaien hvor MS Utsira har avgang kl. 11.00, turen ut til Utsira tar en god time.
Vi kjører i land med bussen og tar fatt på veien gjennom den markerte nord-sørgående Siradalen før vi svinger av mot fyret og Areseto som er Utsiras høyeste punkt 68 m.o.h. På veien mot fyret kjører vi forbi kirken. Med vår buss klarer vi å kjøre helt opp til fyrvokterboligene, siste biten opp til fyret går på sti og trapper. Det egner seg IKKE for rullator.

Etter å ha fått med oss en fantastisk utsikt fra fyret setter vi kursen mot Sørevågen og Jokeren som drives av Kjetil Klovning. I andre etasje har han forsamlingslokalet Krambuloftet hvor vi skal få servert en fantastisk lunsj bestående av fersk fisk. På vei tilbake til fergen kjører vi gjennom Siratun, kommunesenteret midt på øya. Her ser vi også bysten av Aasa Helgesen, Norges første kvinnelige ordfører. Vi bruker tiden frem til 14:45, når fergen skal gå i retur, til å se oss omkring på øyen. Vel fremme i Haugesund ca. klokken 16:00 setter vi kursen direkte mot Sandviksvåg og fergen til Halhjem før vi ankommer Bergen ca. klokken 18:30-19:00.

Vi gjør oppmerksom på at det kan være litt gåing på Røvær, men det er på vei.

Pris pr person i dobbeltrom 5.890.- Tillegg enkeltrom 600.- for hele turen.

Betalingsbetingelser:
Røvær, Karmøy og Utsira
4. august, 3 dager
Facebook
Hjem
Om
Kontakt
Turer
Link utskriftsvennlig
Reisebestemmelser
Dette er en spennende tur, som det ble mulig å gjennomføre etter at det ble satt inn ny og stor ferje i sambandet til Utsira.

 På denne turen oppleves:


Vi bor på det koselige hotellet Thon Hotel Saga som er plassert sentralt i Haugesund med gågaten like ved. Dagene bruker vi på spennende utflukter til øysamfunnene. Hildur Villanger er med som reiseleder.
Pris fra 5.890.-
person dbl rom
Covid-19 info
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Har du/dere reist med oss før holder det om du/dere kun fyller inn navn og antall ved bestilling av tur
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Antall reisende
Reserver sete:
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Reserver sete:
Andre opplysninger:
Ønsker du reservere sete for hele turen koster det kroner 150.-, bestilles turen tidliger enn 4 måneder før avreise er dette gratis
Oversikt sete reservasjon for denne turen