Dag 1, mandag 10. mai:

Avreise fra Os 07:30, Bergen busstasjon perrong P klokken 08:30, vi kjører mot Arna før vi tar inn på E16 mot Voss. Etter en kort benstrekk på Voss fortsetter vi forbi Myrkdalen over Vikafjellet til Vik hvor vi skal spise lunsj i Vik sentrum.

Etter lunsj går vi ombord i den hurtiggående fergen som trafikkerer sambandet Vik – Ortnevik. Dette er en fantastisk fin fjordtur til de veiløse bygdene på sørsiden av Sognefjorden. Alt etter hvor passasjerer og gods skal i land, er vi innom steder som Otterskred, Geithus, Finden (hvor Synnøve Finden kom fra), Sylvarnes, Stavedal og Vetlesand. Det er også mulig at kapteinen for vår skyld tar en ekstra avstikker innom Finnabotn, stedet som trolig er Norges best gjemte kultur- og naturperle, før vi ankommer Ortnevik ca klokken 15:40.
Vi fortsetter turen i bussen langs Sognefjorden forbi Bjordal, Oppedal, Instefjorden, og Brekke før vi ankommer Brekkestranda Fjordhotell for innsjekk. Felles middag på hotellet om kvelden.
 
Dag 2, tirsdag 11. mai:

Etter en god frokost kjører vi til Rutledal for å ta fergen til Krakhella. Vi fortsetter med bussen til Hardbakke hvor vi møter båten fra Vidar Hop Skyssbåter som skal ta oss vestover i havet til Utvær fyr, Norges vestligste punkt. På veien passerer vi Tungodden, Kværeknappen, indre lei til Kolgrov, Indreværosen med Husøy, Indrevær og Notøy.
På Utvær blir det guiding gjennom historisk løype og mulighet for tur opp i fyret for de som ønsker det.
Turen fortsetter til Hjønnevåg og rorbuene hvor vi får servert en nydelig fiskesuppe med brød, til dessert er det hjemmelaget karamellpudding og kaffe. Returen tilbake til Hardbakke går gjennom midtre deler av Solund hvor vi passerer Storenova, Laksehytta i Storesundet, Oldresundet, Ytrøy, Lundsholet, Tangenes med Skulemesterens kanal, Lågøystolane og Litle -Færøy før vi ankommer Hardbakke.
 Etter en fantastisk dag til havs går vi om bord i bussen og begynner på turen tilbake til Brekkestranda. Ferge fra Krakhella 17:30, ankomst hotellet ca. 18:30. Felles middag på hotellet om kvelden.
 
Dag 3, onsdag 12. mai:

Etter en god frokost er det utsjekk og nye muligheter, i dag bytter vi fokus fra sjø til fjell med en flott tur opp til Stordalen Fjellstove. På grunn av veistengning ved Krokevatnet blir turen opp til Stordalen kjørt via Matre begge veier. Etter en god lunsj i fjellet finner vi veien ned igjen til Matre og E39 for retur til Bergen.

Turslutt Bergen ca 16:00. Turen kjøres med reiseleder.
 
Merk at guiding på Utvær foregår på sti og er ikke egnet for rullator.


Inkludert:

Tur som beskrevet med alle måltider og aktiviteter inkludert.
 
Pris pr person i dobbeltrom 6.300.- Tillegg enkeltrom 890.-


Betalingsbetingelser:


Les mer i reisebestemmelser


Pris pr person i dobbletrom for tur som beskrevet 6.300.-, enkeltromstillegg 895.-
Fjord, fjell og hav
10. mai, 3 dager
Facebook
Hjem
Om
Kontakt
Turer
Link utskriftsvennlig
Reisebestemmelser
Bli med oss på en fantastisk tur hvor vi veksler mellom fjord og fjell. Her blir store kontraster underveis, fra en kjøretur over et snødekket Vikafjell til båttur til Norges vestligste øy. Tirsdag leier vi båt fra Vidar Hop Skyssbåter som tar oss med på en fantastisk sightseeing mellom øyer og holmer ytterst i havgapet i tillegg til besøket på Utvær og Hjønnevåg. Vi bor to netter på Brekkestranda Fjordhotell hvor vi koser oss med nærhet til sjøen og god mat. Hjemreisen går over Stordalen hvor vi spiser en bedre lunsj på Stordalen Fjellstove før vi fortsetter på E 39 tilbake til Bergen. Bli med oss på en unik tur i havgapet du også.
Pris fra 6.300.-
person dbl rom
Covid-19 info
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Har du/dere reist med oss før holder det om du/dere kun fyller inn navn og antall ved bestilling av tur
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Antall reisende
Reserver sete:
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Reserver sete:
Andre opplysninger:
Ønsker du reservere sete for hele turen koster det kroner 150.-, bestilles turen tidliger enn 4 måneder før avreise er dette gratis
Oversikt sete reservasjon for denne turen