pameldingsturer2022011024.jpg pameldingsturer2022011023.jpg
Dag 1, onsdag 11. mai:

Avreise fra Bergen busstasjon klokken 08.20 via Åsane, Trengereid og Kvamskogen til Tørvikbygd hvor vi tar ferge over til Jondal. Turen går videre gjennom Jondals- og Folgefonnstunnelen til Odda før vi fortsetter til Haukeliseter for lunsj. Etter lunsj fortsetter vi E 134 til Seljord før vi tar inn på riksvei 36 som passerer kjente steder som Bø og Ulefoss før vi ankommer Clarion Atlantic i Sandefjord.

Felles kveldsmåltid på hotellet om kvelden.

Dag 2, torsdag 12. mai:

I dag gjør vi noe så uvant som å sjekke ut av hotellet og starte dagen uten å spise frokost. Vi kjører den korte turen bort til Fjordline Terminalen for å sjekke inn på båten som har avreise fra Sandefjord klokken 08:30 til Strømstad. Vel om bord går vi rett til buffetrestauranten for å nyte en bedre frokost under overfarten. Det blir også mulighet for litt taxfree handel for de som ønsker det.

Etter ankomst Strømstad klokken 11:00 finner vi E6 og setter kursen sørover mot Ystad. Vi har de nødvendige stopp for lunsj og benstrekk underveis. Fergen til Bornholm har avgang 18:30 fra Ystad og bruker 1t 20 min på overfarten til Rønne og Bornholm. Vel fremme på Griffen Spahotel er det innsjekk og felles middag før vi tar kveld etter en lang dag. Lunsj i dag er inkludert.

Merk dere at det er ikke inkludert rom med havutsikt, tillegg for dette står spesifisert.

Dag 3, fredag 13. mai:

I dag tar vi en rolig dag etter to dager på veien, ukedag og dato tilsier at vi ikke skal kjøre buss i dag. Etter frokost spaserer vi den korte turen bort til Rønne sentrum som er 5 minutter fra hotellet. Her kan dere gå på oppdagelsestur på egenhånd i små gater med bindverkshus og brosteinsbelagte gater, kanskje dere finne en koselig kafe for lunsj? Om noen ønsker slappe av på hotellet er wellness avdelingen med basseng og sauna til fri disposisjon. Det er også mulig å bestille massasje om det er behov for det.
Felles middag på hotellet om kvelden, lunsj ikke inkludert i dag.

Dag 4, lørdag 14. mai:

I dag skal vi utforske Sydbornholm med lokalgudie. Vi starter turen med å kjøre inn mot øyens sentrum, skogen Almindingen, også kalt «folkets skog». Den vakre skogen byr på svært variert natur som brytes av mange sprekkdaler fra istiden.
 
Vi fortsetter gjennom den gamle stasjonsbyen Østermarie og til kysten hvor de fortryllende fiskelandsbyene Bølshavn og Listed ligger. Her er det en fantastisk utsikt over Østersjøen og de mange skjærene. Neste stopp er kjøpstaden Svaneke, kåret til Danmarks vakreste by. I dag er det mange små verksteder med glass, keramikk, malerier og tekstiler på et høyt kunstnerisk nivå. Byen er et paradis for de som er glade i snop. Her er mulighet for å følge isproduksjonen på Svaneke ismejeri eller følge med i sjokolade- eller karamellproduksjonen i de små butikkene.

Etter et koselig stopp i Svaneke fortsetter vi forbi Nexø til og ankommer Snogebæk Røkeri hvor vi skal spise dagens lunsj som er en stor fiskebuffet. I Snogebæk er det også en liten sjokoladefabrikk, kunsthåndverkere og en liten isfabrikk som utelukkende bruker bornholmske melkeprodukter i produksjonen.

Etter lunsj besøker vi Bornholmertårnet. I Bornholmertårnet ble all radiokommunikasjon i østblokklandene avlyttet, og viktig informasjon snappet opp. Russiske og østtyske trålere lå tett på Bornholms kyst i denne perioden og var tilsvarende fylt med lytteutstyr. Bornholms sentrale plassering i Østersjøen betød også at øya ble et yndet sted for avhoppere, hendelser som er godt beskrevet inne i Bornholmertårnet, dette landemerket som rager 70 meter til værs på Syd-Bornholms kyst. Ved Dueodde blir den en pause med mulighet for å se det enestående landskapet hvor stranden strekker seg over flere kilometer på begge sider av øyas sydspiss. Sanden er så fin at den ble brukt som skrivesand og i timeglass.

Ettermiddag fri, felles middag på hotellet om kvelden. Dagens lunsj er inkludert.

Dag 5, søndag 15. mai:

Hva er mer naturlig enn å utforske Nordbornholm i dag. Vi har med oss lokalguide i hele dag også og skal innom de idylliske fiskelandsbyene Hellig Peder og Teglkås som ligger mellom havet og de bratte klippeveggene. Første stopp blir på nordspissen av Bornholm hvor vi finner de imponerende ruinene av middelalderfestningen Hammershus. Hammershus er en av Nord-Europas største borgruiner og er et fantastisk skue. Vi passerer Allinge-Sandvig, opprinnelig to små fiskelandsbyer som ble grunnlagt i middelalderen. Tidligere var det fiske og landbruk som var hovednæringen, og området har mange flotte bindingsverkshus og gårder. I dag er mange av disse omgjort til hyggelige pensjonater.
  
Dagens lunsj spiser vi i Gudhjem på restaurant Brøddan hvor vi får servert en nydelig lunsjbuffet med fisk, lune retter og bornholmske spesialiteter. Her tar vi en liten spasertur og ser nærmere på hvordan de har restaurert byen og bevart det opprinnelige miljøet med et veldig eksotisk preg. Siste stopp for dagen er den største av Bornholms fire rundkirker, Østerlars kirke. Alle Bornholms rundkirker er bygget på 1100-tallet og har vært anvendt både som kirke og vern mot fiender som ankom sjøveien. Kirken har en helt spesiell akustik som dere vil få oppleve når dere beveger dere rundt i den rundt rommet.
Ettermiddag fri, felles middag på hotellet om kvelden. Dagens lunsj inkludert.

Dag 6, mandag 16. mai:

I dag er det farvel til vakre Bornholm. Etter en rolig frokost pakker vi i bussen og gjør oss klar for å ta 10:50 fergen fra Rønne tilbake til Ystad og fastlandet. Turen mot København går forbi Malmø før vi kjører over den 15,9 km lange Øresundbroen som har både motorvei og jernbane. På veien inn mot København gir vi oss tid til å spise lunsj før vi kjører til hotell SKT Annæ for innsjekk. Hotellet ligger sentralt plassert i København like ved Nyhavn. Her er kort vei til det meste når dere skal utforske København på egenhånd.

Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 7, tirsdag 17. mai:

Gratulerer med dagen alle sammen, i dag feirer vi Norges bursdag. I 2016 besøkte vi Sjømannskirken på 17. mai, noe som var en helt spesiell opplevelse med et «folkehav» av nordmenn som deltok i feiringen. Dette ønsker vi gjenta i år og vil tilpasse dagens program etter Sjømannskirkens program. Det vil bli mer informasjon om denne dagen når Sjømannskirken har sitt program klart. Lunsj ikke inkludert i dag, felles middag på hotellet om kvelden.

Lunsj ikke inkludert i dag.

Dag 8, onsdag 18. mai:

Etter en rolig morgen med god frokost takker vi for oss i København og setter oss i bussen for å begynne på hjemveien. I dag kjører vi nordover på Sjælland til Sjællands Odde hvor vi skal ta Molslinjen over til Århus, overfarten tar 75 minutter.

Vel i havn setter vi kursen mot Bilka i Ålborg hvor vi setter av tid for handling. Vi sjekker inn på Fjordline i Hirtshals klokken 19:00. Etter at bagasjen er plassert på lugarene, alle har utvendige lugarer inkludert, møtes vi i Commander Buffet for vår siste middag på denne turen. All drikke til maten er inkludert (vann, mineralvann, øl og vin).

Dag 9, torsdag 19. mai:

I dag nytes det en god frokost om bord før vi ankommer Bergen klokken 12:30. Når alle har ankommet bussen kjører vi til Bergen Busstasjon, eller avtalt sted for avstigning.

Vi takker for at dere ønsket være med oss på denne fantastiske maituren.Inkludert:


Ikke inkludert:

Bli med oss på en fantastisk vårtur til Bornholm. Turen er laget som en rundtur hvor vi kjører Sverige sydover og Danmark på hjemveien. Foruten 4 dager på Bornholm, «Solskinsøen i Østersøen», vil dere også få en fantastisk opplevelse i København hvor vi skal feire 17. mai ved den Norske Sjømannskirken. Det vil også bli god tid til å utforske denne fantastiske byen på egenhånd. Turen kjøres med Hildur Villanger som reiseleder.
Link utskriftsvennlig
Link perrongoversikt Bystasjonen
pameldingsturer2022011018.jpg
Facebook
Hjem
Om
Kontakt
Turer
Reisebestemmelser
Bornhom 11. mai
9 dager
På grunn av våre leverandørers vilkår må vi ha følgende betaling- og avbestillingsvilkår for denne turen:


Les våre reisebestemmelser for detaljer.Vi tar forbehold om at ved sykdom eller andre omstendigheter som gjør det nødvendig kan oppsatt buss, sjåfør eller reiseleder endres.
pameldingsturer2022011011.jpg pameldingsturer2022011010.jpg pameldingsturer2022011009.jpg pameldingsturer2022011008.jpg pameldingsturer2022011007.jpg pameldingsturer2022011006.jpg pameldingsturer2022011005.jpg pameldingsturer2022011004.jpg
Priser:
Link Griffen Hotel
Link SKT Annæ Hotel
Vi tar forbehold om at vi kan endre på din setereservasjon om det er nødvendig for å utnytte plassen i bussen, du vil da bli varslet om endring.
Har du/dere reist med oss før holder det om du/dere kun fyller inn navn og antall ved bestilling av tur
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Antall reisende
Reserver sete:
Rom med havutsikt:
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Reserver sete:
Andre opplysninger:
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Oversikt sete reservasjon for denne turen