pameldingsturer2022007022.jpg pameldingsturer2022007021.jpg
Dag 1, mandag 8. august:

Vi møtes klokken 12:15 på Bergen Busstasjon perrong P og kjører deretter til Nøstekaien for innsjekk på Fjordline klokken 12:30. Etter avgang klokken 13:30 er det bare til å nye den flotte båtturen, er været fint kan soldekket være en fin plass å være.

Klokken 17:30 møtes vi ved Commander Buffet helt akter på dekk 7 for en herlig middag. Her får vi 1,5 timer til disposisjon hvor alt av drikke (mineralvann, øl, vin) er inkludert.

Ved ankomst Stavanger klokken 19:00 møtes alle i bussen og for å kjøre den korte turen fra Risavika til Stavanger sentrum for innsjekk på Thon Hotel Maritim. Resten av kvelden til egen disposisjon.

Dag 2, tirsdag 9. august:

Etter en god frokost tar sjåfør og reiseleder dere med på en rundtur i Stavanger med bussen før vi returnerer til Stavanger havn klokken 11:30. Kl. 12.00 går vi ombord i hurtigbåten som frakter oss til øya Sør-Hidle i Ryfylke-fjorden (20 minutters båttur) hvor vi skal besøke parken ”Flor og Fjære” for lunsj og omvisning.

Stedet er bare helt utrolig og kan ikke beskrives i ord. Parken utvides til stadighet, 50 000 sommerblomster blir plantet ut og står klar til å ta imot besøk. Parken består av tematiske inndelinger hvor inspirasjon er hentet fra ulike deler av verden, her er blant annet klosterhage med urter, roser, kunstige dammer med fossefall og en fantastisk utsikt over fjorden. Det er Olav Bryn som designer parken år etter år. Han bruker vinterhalvåret på å tenke ut nye kombinasjoner, finne nye planter og blomster og se etter nyanser som ikke er blitt prøvd før. Resultatet er en eksplosjon av farger.

Etter omvisning får vi servert en fantastisk lunsj, i tillegg får vi god tid til å rusle rundt i parken på egenhånd før vi møter opp på bryggen for retur. Vi er tilbake i Stavanger ca. 17:00 og har fritid frem til felles middag om kvelden.

Dag 3, onsdag 10. august:
I dag har vi en ferge vi må rekke, nemlig turistfergen som går fra Lauvvik klokken 09:30 til Lysebotnen. Med den skal vi være med på et 42 kilometer langt cruise på Lysefjorden hvor vi skal få se den fantastiske geologien og naturen isbreene har skapt. Vel inne i Lysebotnen kjører vi de 27 hårnålssvingene opp til toppen og Kjerag kafe hvor vi skal spise lunsj med utsikt. Turen videre går i vakker natur til Byrkjedalstunet hvor vi stopper for benstrekk og shopping. Her har de jul hele året på juleloftet i tillegg til eget lysstøperi. Resten av hjemveien går via Oltedal og Ålgård tilbake til Bryne. Felles middag om kvelden.

Dag 4, 11. august:

Frokost på hotellet før avreise klokken 10:00. På hjemveien skal vi kjøre en av Norges Nasjonale turistveier, nemlig Ryfylkeveien. Vi starter turen gjennom Ryfast tunnelen som erstatter fergesambandet Stavanger - Tau og fortsetter deretter videre til Hjelmeland for en kort fergetur over til Nesvik.
Videre kjører vi den nye Sandsfjordbroen som erstatter fergesambandet Sand - Ropeid før vi ankommer Ølen for lunsj ca. klokken 13:30.

Gode og metter tar vi siste etappe nordover til Sandvikvåg og ferge til Halhjem. Turslutt Bergen ca 17:45.
Flor & Fjære 8. august
Også i 2022 vil vi besøke Stavanger og Flor & Fjære, men i år lager vi en annen «vri» på turen. Vi reiser sjøveien til Stavanger med Fjordline, i tillegg utvider vi turen med en dag slik at vi får med oss det kjente cruiset på Lysefjorden fra Lauvvik til Lysebotnen. Bosted i Stavanger blir Thon Hotel Maritim som ligger sentralt plassert i sentrum. Hjemveien kjører vi som tidligere på Ryfylkeveien. Hildur Villanger er reiseleder.
4 dager
Facebook
Hjem
Om
Kontakt
Turer
Link utskriftsvennlig
Bilde:Hildur Villanger
Har du/dere reist med oss før holder det om du/dere kun fyller inn navn og antall ved bestilling av tur
pameldingsturer2022007010.jpg pameldingsturer2022007009.jpg pameldingsturer2022007008.jpg pameldingsturer2022007007.jpg pameldingsturer2022007006.jpg pameldingsturer2022007005.jpg
Betalingsbetingelser:Les våre reisebestemmelser for detaljer.
Reisebestemmelser
Vi tar forbehold om at vi kan endre på din setereservasjon om det er nødvendig for å utnytte plassen i bussen, du vil da bli varslet om endring.
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Antall reisende
Reserver sete:
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Reserver sete:
Andre opplysninger:
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Oversikt sete reservasjon for denne turen
Pris pr person i dobbeltrom for tur som beskrevet 7.520.-, tillegg enkeltrom 885.-