Dag 1, mandag 30. mai:

Turen starter fra Bergen Busstasjon kl. 09.15. Vi kjører først til Halhjem hvor det er ferjeavgang kl. 10.10 til Våge på Tysnes. Når vi ankommer Våge 10.45 kjører vi direkte til Uggdalseide og den gamle handelsplassen E. H. Vaage landhandleri, bageri og dampskipsexpedition anno 1902. Handelsplassen er restaurert tilbake slik den en gang var – og en kommer inn i en tid en trodde var forbi. Her skal vi få en omvisning og historiefortelling om livet i butikken på starten av 1900 tallet.

Tidlig på ettermiddagen kommer vi til Haaheim Gaard ved Uggdal. Haaheim Gaard er blitt svært populært og ligger i fjellsiden ved foten av Tysnessåta. Hotellet med restaurant er det minste i De Historiske Hoteller, og ligger i en kulturhage med 1500 roser og 400 rhododendroner. Besøket starter med hagevandring i den vakre hagen. Underholdning og lurspill hører med til programmet om Torstein er tilstede. Etter turen i hagen serveres en nydelig lunsj med dessert og kaffe.

Mett av inntrykk, opplevelser og god mat, går turen videre til Gjermundshamn. Ferge til Årnes og kort kjøretur til Rosendal Fjordhotel. Her skal vi bo 2 netter. Ettermiddagen fri til å gjøre seg kjent i vakre Rosendal. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 2, tirsdag 31. mai:

Etter en god frokost, tar vi i dag turen til Odda og Tyssedal som ligger innerst i Sørfjorden. Industriarven i Odda–Tyssedal ble i 2009 oppført på Norges tentative liste til UNESCOs verdensarvliste, sammen med Rjukan–Notodden industriarv. I Tyssedal skal vi besøke Norsk Vasskraft – og Industristadmuseum. Museet skal samle inn og dokumentere, sikre, drive forskning og formidle historie knyttet til elver og vann, vannkraftproduksjon, elektrisitet, kraftkrevende industri og industristedet. Vi får først se et virkelig fint bildespill om industrihistorien til Tyssedal og Odda. Deretter får vi omvisning i den gamle og ærverdige kraftstasjonen hvor vi ser de enorme turbinene og kontrollrommet.
 
Etter besøket i kraftstasjonen kjører vi den korte turen tilbake til Odda, der vi tar en liten pause i «Lothepus sitt rike». Returen går gjennom Folgefonntunnelen til Mauranger. Dagens lunsj spiser vi i Olaløo ved foten av Bondhusbreen, før vi setter kursen tilbake mot Rosendal. Felles middag på hotellet om kvelden

Dag 3, onsdag 1. juni:

Vi pakker bagasjen i bussen, men ingen tur til Rosendal uten besøk på Baroniet. Vi skal besøke landets eneste baroni Rosendal. I 1658 sto det bryllup mellom Norges rikeste arving og en stolt dansk adelsmann. Karen Mowat og Ludvig Rosenkrantz fikk gården Hatteberg i Kvinnherad i bryllupsgave, og her bygde de seg sitt lille slott som de kalte Rosendal. Slottet sto ferdig i 1665. Kong Christian V av Danmark-Norge gjorde om godset til Lensbaroni i 1678. Fra 1745 var Baroniet Rosendal eid av slekten Rosenkrone, som i 1927 ga godset i gave til Universitetet i Oslo. I dag er det en stiftelse som eier stedet.

Hagen er bygd opp over flere hundre år med skiftende stilretninger og moter innenfor hagekunsten. Her kan du oppleve over 300 år med hagehistorie! Det over 150 mål store hageanlegget spenner fra rosehagen med parterremønster fra renessansen til Victoriansk.

Turen videre går langs ytre deler av Hardangerfjorden. Bussen tar oss fra Rosendal til Husnes, der vi har litt tid til å se på de 3 store kjente keramikkinstallasjonene til Kjell Nupen. Nupenparken sto ferdig i 2009 og består av flere flotte elementer. En kan bl.a. se en ca. 4,5 m høy keramisk krukke, som skal være en av Europas høyeste. Det er og en vakker keramisk vegg, og en rekke keramiske fliser, som barn i kommunen har fått være med på å designe, før Nupen brente de til evig" varighet.

Etter å ha trimmet sansene, beveger vi oss gjennom den undersjøiske tunellen til landsbyen Sæbøvik på Halsnøy. Her spiser vi dagens lunsj, i den hyggelige landsbyen. Kort kjøretur til dagens siste attraksjon, Halsnøy Kloster. Her får vi oppleve og lære om Halsnøy Kloster som ble etablert allerede på 1100-talet.
Fra Halsnøy Kloster er det 2 km til fergekaien på Ranavik, der fergen tar oss over til Skjersholmane på Stord.

Ny fergetur Sandvikvåg – Halhjem og siste etappe tilbake til Bergen.
På denne turen ønsker vi å ta dere med på en historisk reise i Indre og Ytre Hardangerfjorden, langt tilbake i tid. Vi besøker kjente steder som Haaheim Gard – opprinnelig fra middelalderen, Den gamle handelsplassen E. H. Vaage landhandleri, bageri og dampskipsexpedition anno 1902, Baroniet i Rosendal – slottet fra 1665, Tysso I kraftstasjon – første del fra 1908, Olaløo – restaurert løe fra 1821 og Halsnøy Kloster fra 1100 tallet. Turen er produsert av Hildur Villanger, hun er også reiseleder på turen.
Link utskriftsvennlig
Link perrongoversikt Bystasjonen
Facebook
Hjem
Om
Kontakt
Turer
Reisebestemmelser
Betalingsbetingelser:Les våre reisebestemmelser for detaljer.
Rosendal 30. mai
3 dager
Vi tar forbehold om at vi kan endre på din setereservasjon om det er nødvendig for å utnytte plassen i bussen, du vil da bli varslet om endring.
Har du/dere reist med oss før holder det om du/dere kun fyller inn navn og antall ved bestilling av tur
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Antall reisende
Reserver sete:
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Reserver sete:
Andre opplysninger:
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Oversikt sete reservasjon for denne turen