Dag 1, mandag 4. juli:

Avreise fra Bergen busstasjon klokken 08.30 via Åsane, Trengereid og videre til Voss. Turen går videre går over Hardangerbroen forbi Eidfjord til Vøringsfossen for et kort stopp. Vi fortsetter over Hardagervidden til Geilo hvor vi svinger av mot Skurdalen og Lia Fjellhotell for lunsj, maten her er laget fra bunnen og er helt fantastisk.

Etter lunsj fortsetter vi forbi Veggli, Kongsberg og Hvittingfoss før vi ankommer Clarion Atlantic i Sandefjord utpå ettermiddagen. Felles kveldsmåltid på hotellet om kvelden.

Dag 2, tirsdag 5. juli:

Etter frokost kjører vi den korte turen bort til Color - Line terminalen for innsjekk 09:30. Color Hybrid har avgang 10:00. Under overfarten som tar 2 timer og 30 minutter har vi faste plasser i restauranten hvor vi har inkludert en nydelig lunsj.

Etter ankomst Strømstad kl.12.30 tar vi plass i Kosterbåten og får en 40 min fin båttur med guiding til bilfrie Kosterøyene. Her bor det ca. 300 fastboende, men innbyggertallet stiger til ca. 5000 i sommersesongen. ”Kostertoget” står og venter for å ta oss med på en guidet rundtur på øya. Fin utsikt over skjærgården og her er det godt å slappe av eller ta en rusletur i idylliske omgivelser. Mett av inntrykk og opplevelser, går vi ombord i Kosterbåten som tar oss tilbake til Strømstad. Innsjekk på Laholmen Hotell. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 3, onsdag 6. juli:

Strømstad er mer enn norske rånere og grensehandel. Etter frokost blir det en ny spennende dag med øyhopping. På Nord Långö i Strömstad-skjærgården ligger Alaska, et anlegg opprettet på slutten av 1920-tallet av 60 år gamle Hilma Svedahl (1870-1965). Hun hadde kommet tilbake til hjemlandet etter rundt 30 år i Amerika hvor hun blant annet levde et hardt liv som gullgraver i Alaska. En kulturskatt som ligger 20 min båttur fra Strømstad. Her får vi en spennende omvisning og etter hvert lunsjservering.

På Nord-Långö opprettet Hilma Svedahl en steinhage inspirert av årene i Amerika. Sammen med lokale murere og steinhoggerne bygde hun et stein- og blomsterparadis i miniatyr på få år, bestående av Bohuslän-stein, skjell og sement. Hilma Svedahl bygde terrasser, paviljonger, trapper, broer, rekkverk, vegger og utkikkstårn i fjellandskapet. Hilma ble inspirert av det hun så i Amerika og Canada.

I flere tiår var hennes kreasjon et populært reisemål. Da vertshuset Golden Inn sto ferdig i 1934, ble Hilmas Alaska et av Strömstads mest populære steder å besøke, og tusenvis av mennesker kom hit hver dag i løpet av sommeren. Etter Hilmas død i 1965 forfalt anlegget. Med offentlige midler og innsats tidlig på 1990-tallet har Alaska igjen blitt et populært reisemål. Noen av bygningene er originale, f.eks. Vindenes tempel og Golden Gate. Hilma Svedal døde i 1965, og på hennes gravstein på Skee kirkegård er hennes livsmotto "Don't worry!" gravert. Tilbake i Strømstad kjører vi direkte til Strömstad Shoppingsenter, hvor det blir satt av tid for handel. Fritid frem til felles middag på hotellet.


Dag 4, torsdag 7. juli:

Etter en god frokost går turen i dag over Svinesund og tilbake til Norge. Vi ønsker å ta dere med til Gallionsparken i Hvitsten. Dette er en park, som kanskje ikke er så godt kjent for de fleste. Hvitsten ligger ved Oslofjorden, midt mellom Drøbak og Son. Fred Olsen Lines har plassert ut 37 gallionsfigurer som er laget av kjente norske kunstnere, brukt på rederiet sine skip i perioden 1938 – 1976.
 
Med mange fine bilder av gallionsfigurer setter vi oss i bussen og setter kursen mot Eidsvoll og Eidsvoll verk hvor vi starter besøket med lunsj. 1814 er et av de viktigste årene i Norges historie. Begivenhetene på Eidsvoll denne våren endret Norge for all ettertid, og la grunnlaget for det norske demokratiet.
Vi skal være med på en spennende vandring i grunnlovens hus, der 112 menn, i løpet av seks uker, ga landet en grunnlov, erklærte Norge selvstendig og valgte en konge for landet. Møtene skjedde i Carsten Ankers herskapelige hjem, og omvisningen viser også de mest karakteristiske og flotte rommene i Eidsvollsbygningen.
Turen videre går til Hamar for innsjekk på Victoria hotell hvor vi er fremme tidlig på ettermiddagen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 5, fredag 8 juli:

Vi starter dagen med en tur til Gjøvik hvor vi skal mønstre på Mjøsas hvite Svane, DS Skibladner. Den skal vi følge via Kapp til Brumunddal hvor bussen står og venter på oss for videre transport.

Etter 2 gode timer til «havs» setter vi kursen tilbake mot Hamar og Atlungstad Brenneri. Brenneriet var en av landets ledende brenneri i siste halvdel av 1800-tallet og frem til avviklingen av den industrielle spritproduksjonen på Atlungstad i 2008. Brenneriene i Mjøsregionen spilte en sentral rolle i utviklingen av den norske akevitten. I dag er det en viktig oppgave å holde brennerianlegget på Atlungstad Brenneri ved like og videreføre kompetansen i brennerifaget. Atlungstad er det eneste historiske brenneriet i Norge der det en periode på året er i aktiv drift.

Vi starter besøket på Atlungstad med lunsj før vi deltar på en omvisning som følger potetens gang gjennom brenneriet fra potet til produktet som brenneriet er så stolt over; norsk fatmodnet akevitt. Kunnskapsrike guider tar oss gjennom historien til brenneriet og norsk industri- og akevitt-historie.
Etter en dag på farten kjører vi tilbake til hotellet tidlig ettermiddag, fritid frem til felles middag om kvelden.

Dag 6, lørdag 9. juli:

Med en god frokost "innabords" setter vi oss i bussen og kjører til Lillehammer og Maihaugen hvor vi vil få en kort omvisning før vi utforsker museet på egenhånd.
Museet har en stor hovedbygning med faste og temporære utstillinger. Hovedbygningen ble oppført i 1958, og er utvidet i flere omganger, spesielt til OL på Lillehammer i 1994. Friluftsmuseet har nå over 200 hus og består av tre hoveddeler: Bygda, Byen og Boligfeltet, samt seter- og hyttegrenda som er en del av Bygda. I boligfeltet ligger eneboliger som representerer de ulike tiårene på 1900-tallet, og du kan følge utviklingen i boligstandard og familieliv. Her er også barndomshjemmet til Dronning Sonja. I løpet av besøket på Maihaugen spiser vi en bedre lunsj som er inkludert i turprisen.

Dagens andre destinasjon er Norsk Veimuseum på Hunderfossen. Det er et fantastisk anlegg som inneholder tre museer, Norsk vegmuseum, Norsk fjellsprengningsmuseum og Norsk kjøretøyhistorisk museum. Her er ingen organisert omvisning, man utforsker museene på egenhånd. Kanskje dere finner en lik bil som den dere hadde i ungdomstiden? Vi er tilbake på hotellet tidlig på ettermiddagen, felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 7, søndag 10. juli:

Ingen eventyr varer evig, heller ikke årets sommertur. I dag er det tid for å sette kursen vestover mot Bergen. Vi kjører over Filefjell på returen, underveis passerer vi Gjøvik, Dokka, Fagernes og Tyinkrysset før vi ankommer Sognaporten i Aurland for turens siste lunsj.

Vi fortsetter på E16 til Bergen etter lunsj, ankomst Bergen mellom 17:00 og 18:00.
Også i 2022 har vi en flott sommertur vi er stolte av å kunne invitere dere med på. Turen starter over Hardangervidden og Numedal til Sandefjord for første overnatting før vi fortsetter til Strømstad med Color Hybrid, verdens største plugin-hybrid skip med plass til 2000 passasjerer.
I Strømstad besøker vi de mest kjente attraksjonene, Koster og Alaska, før vi setter kursen mot Hamar regionen. Underveis til Hamar tar vi oss tid til å besøke Gallionsparken i Hvidsten og Eidsvoll 1814.
I Hamar fortsetter vi med å plukke fra øverste hylle når det gjelder attraksjoner vi skal besøke, her kan nevnes Skibladner, Atlungstad brenneri, Maihaugen og Norsk Veimuseum. Kanskje vi får øye på et berømt stupetårn også ? Returen til Bergen kjøres over Filefjell. Hildur Villanger er med som reiseleder i tillegg til å ha produsert turen.
Link utskriftsvennlig
Link perrongoversikt Bystasjonen
Facebook
Hjem
Om
Kontakt
Turer
Reisebestemmelser
Betalingsbetingelser:Les våre reisebestemmelser for detaljer.
Sommertur 2022
7 dager
Vi tar forbehold om at vi kan endre på din setereservasjon om det er nødvendig for å utnytte plassen i bussen, du vil da bli varslet om endring.
Har du/dere reist med oss før holder det om du/dere kun fyller inn navn og antall ved bestilling av tur
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Antall reisende
Reserver sete:
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Reserver sete:
Andre opplysninger:
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Oversikt sete reservasjon for denne turen
Link Norsk Vegmuseum
Link Laholmen hotell
Link Victoria hotell
Link Eidsvoll 1814
Link Atlungstad bryggeeri
Link Atlantic Sandefjord
Link Gallionsparken
Link Maihaugen
Alaska
Koster