Dag 1, mandag 20. juni:

Vi møter på perrong P (på siden mot Fjøsangerveien) og er klar for avreise klokken 09:00. Vi starter turen mot Tysse og over Kvamskogen til Tørvikbygd hvor vi tar fergen over til Jondal. Videre gjennom Jondal- og Folgefonntunellen til Odda før vi passerer Låtefoss på veien mot Haukeliseter hvor vi skal spise dagens lunsj. Etter lunsj fortsetter vi til Haukeligrend hvor vi svinger inn på RV9 gjennom Setesdalen. Vi passerer kjente navn som Hovden, Bykle, Bygdandsfjord før vi kommer til Evje hvor vi tar av og fortsetter siste del av turen på FV42 forbi Froland før vi ankommer Thon hotel Arendal sent på ettermiddagen. Felles middag på hotellet etter innsjekk.

Dag 2, tirsdag 21. juni:

I dag koser vi oss med en bussfri dag. Etter en deilig frokost, som kan nytes på hotellets takterrasse, møtes vi i resepsjonen. Reiseleder og sjåfør vil ta dere med på en kort spasertur i området rundt hotellet for å vise dere hva som er hvor i Arendal sentrum, spaserturen avsluttes på kaien hvor vi går ombord i MS Nidelv. Hun skal ta oss med opp den idylliske Nidelva og videre ut i den fantastiske skjærgården og Raet Nasjonalpark. På veien passerer vi blant annet kjente severdigheter som Torungen fyr, utehavnene Havsøy, Merdø, Revesand og Sandviga. Når vi seiler inn Galtesund passerer vi Bratteklev skipsverft og Maagereiret før vi returnerer til Pollen i Arendal. Vel tilbake i Arendal spiser vi en bedre asiatisk lunsj før dere blir overlatt til dere selv.
Fritid frem til felles middag om kvelden, kanskje det frister med en tur på bystranden om været tillater det.

Dag 3, onsdag 22. juni:

Det er tid for å hente frem bussen igjen. I dag kjører vi kystveien østover til Risør, ofte kalt Trehusbyen eller Den hvite by ved Skagerak. Risør har en stolt fortid som en av landets største sjøfartsbyer, og de som bor her har lang erfaring med båtbygging. For å feire denne lange tradisjonen arranger de Risør trebåtfestival i august hvert år. Når vi ankommer Risør møter vi John Tomas Axelsen som skal ta oss med på en byvandring med gode historier og spennende opplevelser. Vi «flotter» oss litt i dag og reiser ut på Stangholmen for lunsj, det tar 15 minutter i båt fra Risør.

Etter et kosellig opphold på Stangholmen med god mat returnerer vi til bake til fastlandet for å starte hjemturen til Arendal. Returen kjører vi på E18 og er fremme ved hotellet tidlig på ettermiddagen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 4, torsdag 23. juni:

I dag er vi litt morgenfugler og kjører fra hotellet klokken 09:00 med kurs mot Lillesand hvor vi kaster loss med MB Øya klokken 09:30. MB Øya har i sesongen fra 27. juni til 9. august daglige avganger fra Lillesand til Kristiansand og seiler gjennom den kjente Blindleia, det som er spesielt med Blindleia er den lange strekningen (ca. 20 km) er at man kan ferdes med båt innaskjærs godt beskyttet mot havet (Skagerrak) av øyer, holmer og skjær. Vi leier båten ca. 1,5 time for en egen tur, den går fra Lillesand til Brekkestø, Åkerøyhavn, rundt Åkerøya til Kjøpmannsvik før vi returnerer til Lillesand. Vel tilbake i Lillesand får dere litt tid på egenhånd i byen før vi fortsetter til Grimstad, hjembyen til Dag Otto Lauritzen, for en god lunsj. Vi gir oss god tid i Grimstad før vi kjører tilbake til Arendal tidlig på ettermiddagen. Fritid resten av dagen frem til felles middag om kvelden.

Dag 5, fredag 24. juni:

Vi sjekker ut av hotellet etter frokost og takker for fantastiske dager i Arendal og setter kursen direkte mot E 18 for å begynne på dagens etappe vestover. I Kristiansand bytter E18 navn til E39 som vi følger til Flekkefjord. Her svinger vi av til FV44 som er en del av Nordsjøveien som VG tidligere har omtalt slik: «Møre har sin Atlanterhavsvei, Helgeland sin Kystriksvei. Nordsjøveien sydvest i landet er ikke mye dårligere hva nærheten til havet angår». Vi stopper ved Helleren ved Jøssingfjorden for å se nærmere på de to husene som ligger beskyttet under helleren. De er nå blitt til et kulturminne og er sannsynligvis fra 1800-tallet. Turen går videre til Sogndalstrand hvor vi spiser lunsj og får en liten omvisning i Sogndalstrand. Sogndalstrand betegnes som et «kyst-tettsted av nasjonal verdi» og er fredet for å beskytte tettstedet mot utbyggingspress. Det er et av de sju fredete kulturmiljøene i Norge og den eneste «byen» i Norge som er fredet. Siste etappe kjører vi forbi kjente navn som Sirevåg, Ogna, Vigrestad og Varhaug før vi ankommer Bryne og Kro & Hotell for innsjekk. Felles middag og kvelden.

Dag 6, lørdag 25. juni:

Avreise fra hotellet klokken 08:20. Vi har en ferge vi må rekke, nemlig turistfergen som går fra Lauvvik klokken 09:30 til Lysebotnen. I dag skal vi på et 42 kilometer langt cruise på Lysefjorden hvor vi skal få se den fantastiske geologien og naturen isbreene har skapt. Vel inne i Lysebotnen kjører vi de 27 hårnålssvingene opp til toppen og Kjerag kafe hvor vi skal spise lunsj med utsikt. Turen videre går i vakker natur til Byrkjedalstunet hvor vi stopper for benstrekk og shopping. Her har de jul hele året på juleloftet i tillegg til eget lysstøperi. Resten av hjemveien går via Oltedal og Ålgård tilbake til Bryne. Felles middag om kvelden.

Dag 7, søndag 26. juni:

Tid for hjemreise, vi sjekker ut av hotellet og passerer Stavanger på veien mot Mortavika for dagens første ferge. Videre kjører vi E39 tilbake til Bergen med lunsj underveis. Ankomst Bergen tidlig ettermiddag.
På oppfordring setter vi denne turen opp i 2022. Den ble gjennomført med stor suksess både som påmeldingstur og som bestilt gruppetur i 2021.

 Vi bor på Thon Hotel Arendal som ligger sentralt plassert i sentrum av byen. Hotellet har en fantastisk takterrasse i tilknytning til frokostrestauranten, så her kan frokosten nytes ute i strålende solskinn. Kun to minutters gange til Pollen, som er byens havnebasseng. Her er fiskebåter som selger nykokte reker og restaurantene ligger på rekke og rad om man har lyst å bare sette seg ned for å se på livet på havnepromenaden. Bystranda med flytende oppvarmet havnebasseng ligger "rett rundt hjørnet" fra hotellet. Kort fortalt, her er alt du trenger innen gangavstand. Vi besøker sørlandsbyene Risør, Grimstad og Lillesand i tillegg til båttur i Blindleia. På hjemvei kjører vi Nordsjøveien fra Flekkefjord til Bryne i tillegg til cruise på Lysefjorden inn til Lysebotnen. Bli med oss på en spennende og innholdsrik sommertur som har fokus på det maritime du også. Turen kjøres med Hildur Villanger som reiseleder.
Link utskriftsvennlig
Link perrongoversikt Bystasjonen
pameldingsturer2022009017.jpg pameldingsturer2022009016.jpg pameldingsturer2022009015.jpg pameldingsturer2022009014.jpg pameldingsturer2022009013.jpg
Helleren
MS NIdelv
Risør
Stangholmen
Takterrasse Thon
Reiserute
pameldingsturer2022009012.jpg
Facebook
Hjem
Om
Kontakt
Turer
Reisebestemmelser
Betalingsbetingelser:Les våre reisebestemmelser for detaljer.
Vi tar forbehold om at vi kan endre på din setereservasjon om det er nødvendig for å utnytte plassen i bussen, du vil da bli varslet om endring.
Har du/dere reist med oss før holder det om du/dere kun fyller inn navn og antall ved bestilling av tur
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Antall reisende
Reserver sete:
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Reserver sete:
Andre opplysninger:
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Oversikt sete reservasjon for denne turen
Ønskereprise Sørlandet
7 dager