Betalingsbetingelser:


Les våre reisebestemmelser for detaljer.
Utskriftsvennlig
www.buss-reise.no v/Kjell Gytri, Midtskogvegen 3, 5300 Os, Mob. +47 93 00 14 01, Orgnr. NO995755939MVA, post@buss-reise.no
Ålesund, Nordøyene og Lille-Kalvøy 22. mai, 5 dager
I 2022 går Vestlandsturen til «Hovedstaden på Sunnmøre».

Vi snakker om Jugendbyen Ålesund og spennende utflukter til «Der ingen skulle tru» øyen Lille – Kalvøy og øyhopping på Nordøyene som ligger som perler på en lang snor.

Øyene Lepsøya, Haramsøya, Skuløya/Flemsøya, Fjørtofta og Harøya blir sammenbundet av nye broer og undersjøiske tunneler.

Offisell åpning av hele fv. 659 Nordøyvegen var lørdag 27. august 2022.
Frivillig båttur over til Langevåg, med besøk i Devold fabrikken.

Turen er produsert av Hildur som også er reiseleder på turen.
Dag 1, mandag 22. mai:

Vi starter fra Bergen kl. 08.00. Turen går gjennom Åsane og Nordhordland til Oppedal, ferje til Lavik og videre forbi Vadheim, Sande og Førde til Skei i Jølster hvor vi stopper for lunsjservering.

Tidlig på ettermiddag fortsetter vi nordover til Byrkjelo, over Utvikfjellet til Olden. Her tar vi et lite handlestopp, for de som ønsker å besøke Skogstad og Outletbutikken. Videre går turen til Hornindal, via Kvivsvegen til Volda. Herfra kjører vi den undersjøiske Eiksundtunnelen til Hareidlandet og tar ferge Hareid – Sulesund.

Vi nærmer oss Ålesund og sjekker inn på det totalrenoverte Thon Hotel Ålesund, som ligger helt i sjøkanten ved innseglingen til Ålesund. Her skal vi bo 4 netter. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 2, tirsdag 23. mai:

Denne dagen tilbringer vi i og rundt Ålesund, byen som har mer å by på enn de fleste er klar over. Smakfull frokostbuffet med utsikt, er en bra start på dagen. Et svært godt utgangspunkt for å sette seg i bussen og ta en sightseeingtur i jugendbyen Ålesund.

Når vi er i Ålesund, er det obligatorisk å ta en tur opp til utsiktspunktet Aksla 130 moh. Her kan vi skue ut over byen og øyene. Vel nede i byen igjen, går turen fra Ålesund og ut til øyene i Giske kommune via ett av verdens lengste undersjøiske tunellsamband; 3 undersjøiske tuneller + 1 bro. Giske er kjent som sagaøya og fødested for vikinghøvdingen Gange-Rolv. Her besøker vi marmorkirka fra 1100-tallet. Turen går videre ut til det åpne havet og det gamle og særpregede kystsamfunnet Alnes på Godøya – en storslått opplevelse. Lunsj underveis på returen tilbake til Ålesund.

For de som måtte ønske det tar vi på ettermiddag hurtigbåten 7 minutter fra Ålesund sentrum til Langevåg. I Langevåg på Devoldfabrikken ligger outletbutikkene med kjente merkevarer som Devold, Bergans, Helly Hansen, SWIMS, Porsgrund, SWIX og Sport´n. På Devoldfabrikken kan du la deg begeistre av Norges største modelltogbane (snart Nordens største), nemlig Devoldbanen. Denne spennende miniatyrverdenen har mange ulike miljøer og imponerende detaljer. Gratis inngang til Devold Tekstilmuseum. Retur med hurtigbåten tilbake til Ålesund. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 3, onsdag 24. mai:

Vi nyter hotellet og frokostbuffeen. Flere opplevelser blir det når vi skal på øyhopping på Nordøyene, som ligger nord for Ålesund. Turen går via Spjelkavik, Vatne, Tennfjord til Skjeltene. Her møter vi lokalguiden, som skal vise oss den nye Nordøyvegen og den fine naturen ute på øyene. I dag blir det kjøretur både under og over havoverflaten. Dagens lunsj spiser vi på Finnøy Havstuer ytterst på Finnøya, med havet som nærmeste nabo.
Returen går via Ellingsøya tilbake til Ålesund. Fritid til å utforske Ålesund på egenhånd. Kanskje 418 trappetrinn til Aksla kunne friste? Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 4, torsdag 25. mai:

Etter en sen frokost i godt selskap, går turen i dag til «Der ingen skulle tru» og øya Lille – Kalvøy. Dette er en liten øyperle i Ellingsøyfjorden midt i hjerte av Ålesund. Kort kjøretur til Nørvasundet, der det blir båttransport ca. 15 min til Lille – Kalvøy. Skyssbåten tar bare 12 personer, så det blir 2 avganger t/r.

Dagens lunsj blir servert i «Garaløa» selskapslokale og det blir fritid til å rusle rundt og trimme både kroppen og sansene. Tidlig på ettermiddag blir det retur med skyssbåten og buss tilbake til hotellet.
Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 5, fredag 26. mai:

Etter mange fine opplevelser og minner på Sunnmøre, tar vi fatt på hjemveien. For ikke å kjøre samme veien to ganger, kjører vi på hjemturen til Solavågen og tar ferge til Festøy. Vi fortsetter på E – 39 til Ørsta og Volda. Ferge Volda – Folkestad og videre gjennom Bjørkedalen, som er viden kjent for sin båtbyggertradisjon. Ferge Lote – Anda og videre til Skei og pause på Audhild Vikens Vevstove.
Turen siste lunsj spiser vi Sande Kro og Hotell. Etter lunsj til Lavik. Ferje over Sognefjorden og gjennom Nordhordland og Åsane tilbake til Bergen med ankomst rundt kl. 19.00.
Pris pr person i dobbeltrom for program som beskrevet 9.690.-, tillegg enkeltrom 2.400.-
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Vi tar forbehold om at vi kan endre på din setereservasjon om det er nødvendig for å utnytte plassen i bussen, du vil da bli varslet om endring.
Har du/dere reist med oss før holder det om du/dere kun fyller inn navn og antall ved bestilling av tur
Fornavn
Etternavn
Adresse
Telefon
E-post
Fødselsdato
Antall reisende
Reserver sete:
Fornavn
Etternavn
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Reserver sete:
Andre opplysninger:
Reisebestemmelser
alesund011001.gif alesund011001.gif
Hjem
Om
Kontakt
Turer
alesund011001.gif alesund011001.gif alesund011001.gif alesund011001.gif
Oversikt sete reservasjon for denne turen