Utskriftsvennlig
Reisebestemmelser
b02nl.gif b02nt.gif b02nl.gif b02nt.gif
Betalingsbetingelser:


Les våre reisebestemmelser for detaljer.
www.buss-reise.no v/Kjell Gytri, Midtskogvegen 3, 5300 Os, Mob. +47 93 00 14 01, Orgnr. NO995755939MVA, post@buss-reise.no
I 2022 hadde vi en fantastisk tur til Bornholm, «Solskinnsøen i Østersøen». Vi ble så glad i Bornholm at vi har lyst til å vise denne vakre øyen til så mange som mulig.

Turen sørover til Ystad kjører vi over Hardangervidden til Geilo hvor vi svinger av og tar Numedalen videre til Kongsberg. Videre fortsetter vi forbi Drammen og Oslofjordtunnelen før vi ankommer Sarpsborg

Under oppholdet på Bornholm bor vi sentralt i Rønne og kjører utflukter til Nord- og Sør-Bornholm med bussen.
Returen går via København hvor vi tar DFDS til Oslo, før vi kjører siste etappen tilbake til Bergen.

Bli med oss på en innholdsrik tur med Hildur Villanger som reiseleder.
Pris for tur som beskrevet pr. person i dobbelt rom/lugar 16.100.-, tillegg enkeltrom/lugar 2.830.-

Tillegg rom med havutsikt og balkong på Hotell Griffen 1.860.-
Hjem
Om
Kontakt
Turer
bornholm020004.gif bornholm020004.gif bornholm020004.gif bornholm020004.gif
Bornholm 7. mai, 7 dager
Vi tar forbehold om at vi kan endre på din setereservasjon om det er nødvendig for å utnytte plassen i bussen, du vil da bli varslet om endring.
Har du/dere reist med oss før holder det om du/dere kun fyller inn navn og antall ved bestilling av tur
Dag 1, søndag 7. mai:

Turen starter fra Perrong P klokken 08:30. Vi kjører via Voss og over Hardangervidden til Geilo hvor vi svinger av mot Numedal og Kongsberg. Vi forsetter forbi Drammen før vi dykker ned i Oslofjordtunnelen.
På andre siden av Oslofjorden fortsetter vi til dagens destinasjon som er Quality Hotel Sarpsborg.
Dagens lunsj er inkludert, felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 2, mandag 8. mai:

Etter en god frokost tar vi plass i bussen og gjør klar for å fortsette turen sørover. Vi passerer grensen til Sverige over Svinesund og fortsetter på E6 mot Ystad. Vi har de nødvendige stopp for lunsj og benstrekk underveis. Fergen til Bornholm har avgang 18:30 fra Ystad og bruker 1t 20 min på overfarten til Rønne og Bornholm.

Vel fremme på Griffen Spahotel er det innsjekk og felles middag før vi tar kveld etter en lang dag. Lunsj er inkludert.

Merk dere at det er ikke inkludert rom med havutsikt, tillegg for dette står spesifisert.

Dag 3, tirsdag 9. mai:

I dag tar vi en rolig dag etter to dager på veien. Etter frokost spaserer vi den korte turen bort til Rønne sentrum som er 5 minutter fra hotellet. Her kan dere gå på oppdagelsestur på egenhånd i små gater med bindverkshus og brosteinsbelagte gater, kanskje dere finne en koselig kafe for lunsj?
Om noen ønsker slappe av på hotellet er wellness avdelingen med basseng og sauna til fri disposisjon. Det er også mulig å bestille massasje om det er behov for det.

Felles middag på hotellet om kvelden, lunsj ikke inkludert i dag.

Dag 4, onsdag 10. mai

I dag skal vi utforske Nord-Bornholm, vi skal innom de idylliske fiskelandsbyene Hellig Peder og Teglkås som ligger mellom havet og de bratte klippeveggene. Første stopp blir på nordspissen av Bornholm hvor vi finner de imponerende ruinene av middelalderfestningen Hammershus. Hammershus er en av Nord-Europas største borgruiner og er et fantastisk skue. Vi passerer Allinge-Sandvig, opprinnelig to små fiskelandsbyer som ble grunnlagt i middelalderen. Tidligere var det fiske og landbruk som var hovednæringen, og området har mange flotte bindingsverkshus og gårder. I dag er mange av disse omgjort til hyggelige pensjonater.
Dagens lunsj spiser vi i Gudhjem på restaurant Brøddan hvor vi får servert en nydelig lunsjbuffet med fisk, lune retter og bornholmske spesialiteter. Her tar vi en liten spasertur og ser nærmere på hvordan de har restaurert byen og bevart det opprinnelige miljøet med et veldig eksotisk preg. Siste stopp for dagen er den største av Bornholms fire rundkirker, Østerlars kirke. Alle Bornholms
rundkirker er bygget på 1100-tallet og har vært anvendt både som kirke og vern mot fiender som ankom sjøveien. Kirken har en helt spesiell akustikk som dere vil få oppleve når dere beveger dere rundt i den rundt rommet. Ettermiddag fri, felles middag på hotellet om kvelden. Dagens lunsj inkludert.

Dag 5, torsdag 11. mai:
I dag er det Sydbornholm som står for tur, vi starter turen med å kjøre inn mot øyens sentrum, skogen Almindingen, også kalt «folkets skog». Den vakre skogen byr på svært variert natur som brytes av mange sprekkdaler fra istiden.

Vi fortsetter gjennom den gamle stasjonsbyen Østermarie og til kysten hvor de fortryllende fiskelandsbyene Bølshavn og Listed ligger. Her er det en fantastisk utsikt over Østersjøen og de mange skjærene. Neste stopp er kjøpstaden Svaneke, kåret til Danmarks vakreste by. I dag er det mange små verksteder med glass, keramikk, malerier og tekstiler på et høyt kunstnerisk nivå. Byen er et paradis for de som er glade i snop. Her er mulighet for å følge isproduksjonen på Svaneke ismejeri eller følge med i sjokolade- eller karamellproduksjonen i de små butikkene.

Etter et koselig stopp i Svaneke fortsetter vi forbi Nexø til og ankommer Snogebæk Røkeri hvor vi skal spise dagens lunsj som er en stor fiskebuffet. I Snogebæk er det også en liten sjokoladefabrikk, kunsthåndverkere og en liten isfabrikk som utelukkende bruker bornholmske melkeprodukter i produksjonen.
  
Etter lunsj besøker vi Bornholmertårnet. I Bornholmertårnet ble all radiokommunikasjon i østblokklandene avlyttet, og viktig informasjon snappet opp. Russiske og østtyske trålere lå tett på Bornholms kyst i denne perioden og var tilsvarende fylt med lytteutstyr. Bornholms sentrale plassering i Østersjøen betød også at øya ble et yndet sted for avhoppere, hendelser som er godt beskrevet inne i Bornholmertårnet, dette landemerket som rager 70 meter til værs på Syd-Bornholms kyst.
Ved Dueodde blir den en pause med mulighet for å se det enestående landskapet hvor stranden strekker seg over flere kilometer på begge sider av øyas sydspiss. Sanden er så fin at den ble brukt som skrivesand og i timeglass.

Ettermiddag fri, felles middag på hotellet om kvelden. Dagens lunsj er inkludert.

Dag 6, fredag 12. mai:

I dag er det farvel til vakre Bornholm. Etter en rolig frokost pakker vi i bussen og gjør oss klar for å ta 08:30 fergen fra Rønne tilbake til Ystad og fastlandet. Vel i land setter vi kursen mot Øresundbroen og København. I dag skal vi seile med DFDS og skipet Crown Seaways til Oslo med avgang fra København klokken 15:00. Alle doble lugarer er utvendig, single lugarer var det kun innvendige som var tilgjengelig når vi reserverte. Er det ønskelig kan vi sjekke om dette har endret seg når dere bestiller turen.

Felles middagsbuffet om kvelden er inkludert. I dag er lunsj ikke inkludert.

Dag 7, fredag 13. mai:

Etter ankomst Oslo klokken 10:00 setter vi kursen vestover umiddelbart etter at alle har ankommet bussen. Returen tilbake til Bergen kjøres over Hemsedalsfjellet, lunsj underveis inkludert.
Oversikt sete reservasjon for denne turen
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Antall reisende
Reserver sete:
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Reserver sete:
Andre opplysninger:
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Ønsker rom med havutsikt og balkong på Griffen
Link hoteller:
Hotell Griffen
Quality hotell Sarpsborg
Crown Seaways