Dag 1, mandag 7. august:

Avreise fra Bergen Busstasjon perrong P kl. 08.30. Vi starter turen med å kjøre til Halhjem for å ta ferge til Sandvikvåg, deretter fortsetter vi over Stord og gjennom Bømlafjordtunnellen til Sveio. Vi ankommer Haugesund rundt kl. 12.00. Klokken 12:30 er det avgang med lokalbåten til Røvær som går innaskjærs via Feøy før vi ankommer Røvær.
 
Idylliske Røvær er et øysamfunn vest av Haugesund med ca. 100 innbyggere. Røvær er et av de stadig færre øysamfunnene langs kysten som er i vekst. Her er det mulig å finne stillheten og roen i en travel hverdag – ingen biler. Samhold har preget lokalsamfunnet og innbyggerne forklarer at dette går helt tilbake til den tragiske Røværulykken i 1899 hvor et gravfølge på 30 personer omkom. Dagens lunsj er raspeballer som skal nyes i Sjøhuset.

Etter lunsjen blir vi med lokalguiden som tar oss med bort til øyas bedehuskapell hvor vi får høre øyas historie og litt om dagliglivet her ute. Vi går en liten tur opp til Hiltahuset, Røværs eldste hus og øyas museum. Det lille øysamfunnet har restaurert huset på dugnad. På vei opp til huset går vi også forbi minnesteinen som er reist etter Røvær-ulykken. Etter et interessant opphold på Røver denne ettermiddagen, tar vi lokalbåten tilbake til Haugesund og sjekker inn hotellet. Felles middag om kvelden.

Dag 2, tirsdag 8. august:

I dag er det Stavanger og Flor & Fjære som står for tur. Vi setter kursen sørover via Karmsundbroen forbi Avaldsnes til Håvik hvor vi svinger ned i Karmøytunnelen. Tunnelen er en del av T-forbindelsen som går under Karmsundet og Førresfjorden, den åpnet i 2013. Ved Mjåsund kommer vi inn på E39 som vi følger sørover via Ognøya, Austre- og Vestre Bokn før vi kommer til Arsvågen hvor vi skal ta fergen over til Mortavika. Vel på land i Mortavika kjører vi direkte til Stavanger havn for å gå om bord i båten til Flor & Fjære klokken 12:00.

Et besøk til Flor&Fjære begynner med en behagelig båttur på 20 minutter. Ved ankomst på øya står det guider klare til å vise oss hagenes skjønnhet, før det serveres middag i jungelen. Etter måltidet er det tid til å nyte hagene på egenhånd.

Stedet er bare helt utrolig og kan ikke beskrives i ord. Parken utvides til stadighet, 50 000 sommerblomster blir plantet ut og står klar til å ta imot besøk. Parken består av tematiske inndelinger hvor inspirasjon er hentet fra ulike deler av verden, her er blant annet klosterhage med bl.a. urter, roser, kunstige dammer med fossefall og en fantastisk utsikt over fjorden. Nå er det tredje generasjon, Endre Bryn Hidlefjord og hans kone Hanne Kvernberg Hidlefjord, som har overtatt, og planene for nye utvidelser er klare.

Avreise fra Sør-Hidle 16:40, vel tilbake i Stavanger setter vi kursen nordover og er tilbake på hotellet vårt ca. 18:40. Felles middag om kvelden.

Dag 3, onsdag 9. august:

Etter en rolig morgen med god frokost pakker vi kofferten og sjekker ut av hotellet klokken 10:30. Vi kjører den korte veien ned på Garpaskjærskaien hvor Utsirabåten går klokken 11:00. Turen tar en god time ut til Nordvikvågen på Utsira.

På Utsira skal Hildur ta oss med på en rundtur. Øya har lave vindblåste koller opp til 68 m.o.h., høyest er Araseto hvor Utsira fyr er. Med vår buss klarer vi kjøre helt opp til fyrboligen, de siste meterne opp til selve fyret må dere gå. Underveis til Sørevågen kjører vi gjennom Siratun, kommunesenteret midt på øya. Her ser vi også bysten av Aasa Helgesen, Norges første kvinnelige ordfører.

Det nærmer seg lunsjtid og vi kjører til Sørevågen finner vi Krambuloftet hvor vi skal spise en bedre lunsj, selvfølgelig med råstoff fra havet.

Etter lunsj går tilbake til fergekaien hvor vi tar 14:45 fergen tilbake til fastlandet. Vi returnerer til Bergen via E39 over Sveio og Stord.

Turslutt Bergen ca. klokken 19:00.
Utskriftsvennlig
Reisebestemmelser
flor022007.gif flor022007.gif
Betalingsbetingelser:


Les våre reisebestemmelser for detaljer.
Årets Flor & Fjære tur er en innholdsrik tre dagers tur med «øyhopping» i Rogaland.

I løpet av 3 dager skal vi besøke Røvær som ligger 25 minutter med båt fra Haugesund sentrum. Øyen er bilfri og har rundt 80 innbyggere. Vi skal ha en dagsutflukt til Stavanger hvor vi besøker det fantastiske Flor & Fjære som ligger på øyen Sør-Hidle. Til slutt skal vi 18 km ut i Nordsjøen og besøke kommunen som er minst målt i folketall, nemlig Utsira. Her skal vi ha bussen med oss og kjøre den 2,9 km lange strekningen som går mellom Sørevågen og Nordevågen. I tillegg kjører vi en tur opp til fyret og nyter den fantastiske utsikten.

På denne turen bor vi sentralt i Haugesund på Hotell Thon Saga, Hildur Villanger er med som reiseleder.
Hjem
Om
Kontakt
Turer
flor022007.gif flor022007.gif flor022007.gif flor022007.gif
Øyhopping i Rogaland m/Flor & Fjære 7. august, 3 dager
Har du/dere reist med oss før holder det om du/dere kun fyller inn navn og antall ved bestilling av tur
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Antall reisende
Reserver sete:
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Reserver sete:
Andre opplysninger:
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Vi tar forbehold om at vi kan endre på din setereservasjon om det er nødvendig for å utnytte plassen i bussen, du vil da bli varslet om endring.
Oversikt sete reservasjon for denne turen
Pris pr person i dobbeltrom for program som beskrevet 6.500.- ,

Tillegg enkeltrom 610.-