Utskriftsvennlig
Reisebestemmelser
got024006.gif b02nl.gif b02nt.gif
Betalingsbetingelser:


Les våre reisebestemmelser for detaljer.
www.buss-reise.no v/Kjell Gytri, Midtskogvegen 3, 5300 Os, Mob. +47 93 00 14 01, Orgnr. NO995755939MVA, post@buss-reise.no
Dag 1, tirsdag 4. april:

Avreise fra Bergen busstasjon klokken 08:10 (avreisetidspunkt endret 20.02.23) via Åsane, Trengereid og Kvamskogen til Tørvikbygd hvor vi tar ferge over til Jondal. Turen går videre gjennom Jondals- og Folgefonnstunnelen til Odda før vi fortsetter til Haukeliseter for lunsj. Etter lunsj fortsetter vi E 134 til Seljord før vi tar inn på riksvei 36 som passerer kjente steder som Bø og Ulefoss før vi ankommer Clarion Atlantic i Sandefjord. Felles kveldsmåltid på hotellet om kvelden.

Dag 2, onsdag 5. april:

I dag gjør vi noe så uvant som å sjekke ut av hotellet og starte dagen uten å spise frokost. Vi kjører den korte turen bort til Fjordline Terminalen for å sjekke inn på båten som har avreise fra Sandefjord klokken 08:30 til Strømstad. Vel om bord går vi rett til buffetrestauranten for å nyte en bedre frokost under overfarten. Det blir også mulighet for litt taxfree handel for de som ønsker det.

Når alle er på plass i bussen setter vi kursen østover hvor vi kommer inn på E45 i Åmol. Turen fortsetter forbi Karlstad, Karlskoga, Ørebro og Sødertälje før vi ankommer Nynäshamn. Her sjekker vi inn på Skjærgårdshotellet hvor vi skal tilbringe en natt før vi tar siste etappen med fergen til Gotland.
Felles middag på hotellet etter innsjekk.

Dag 3, torsdag 6. april:

Vi nyter en bedre frokost før vi sjekker ut og kjører den korte turen bort til fergeterminalen for innsjekk. Her må vi være på plass en time før avgang klokken 11:25 fra Nynäshamn. Etter ankomst Visby klokken 15:00 kjører vi rett til hotellet for innsjekk, fritid frem til felles middag på hotellet om kvelden. I dag er lunsj ikke inkludert, om dere ønsker er det god tid til å spise på fergen.

 Dag 4, fredag 7. april:

Bussfri dag i Visby, reiseleder tar dere med på en liten spasertur etter frokost for å vise hva som er hvor i Visby. Lunsj på egenhånd, fritid frem til felles middag om kvelden.

Dag 5, lørdag 8. april:

Etter frokost er vi klar for å sette kursen nordover på øyen. I dag skal vi blant annet en tur til øyen Fårö. Den internasjonalt kjente filmprodusenten og regissøren Ingmar Bergmann forelsket seg i Fårö – og det er lett å forstå hvorfor. Det er noe eget med landskapet og lyset her ute. Han spilte inn en rekke av sine filmer på Fårö, og det er viet et eget museum til filmskaperen ved navn Bergmancenteret.

Andre attraksjoner vi skal oppleve i dag er kystområdet Digerhuvud og Lummelunda grotten. Den utforskede delen av denne karsthulen er nesten 4,5 km, noe som gjør den til en av de lengste hulene i Sverige. Temperaturen er konstant 8 grader i grotten, så her kan det lønne seg å ha på en god genser. Lunsj inkludert, felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 6, søndag 9. april:

I dag er det Sør-Gotland med lokalguide som står for tur. Etter frokost kjører vi den vakre kystveien til Gotlands sydspiss hvor vi finner Hoburgen, en 35 meter høy klippe. Klippen består av fossilrik kalkstein med innslag av den røde såkalte Hoburgsmarmoren. Oppe på fjellet står fyret som ble bygget i 1846. Området rundt Hoburgen er en favorittplass for ornitologer, som hver vår og høst studerer trekkfugler på reise nordover eller sydover. I Kettelvik besøker vi steinmuseet. I gamle dager produserte man slipesteiner her. Slipesteinene fra Kettelvik ble eksportert rundt i hele Europa. På vei hjem til Visby blir det også et besøk i en av Gotlands merkeligste kirker. Kirken i Öja er kjent for den vakre Öjamadonnan og triumfkrusifikset. Kirken er fra 1200 tallet. Vi er tilbake i Visby på ettermiddagen. Lunsj inkludert, felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 7, mandag 10. april:

I dag er dessverre eventyret på Gotland slutt for denne gang. Etter en god frokost sjekker ut av hotellet og setter kursen mot fergen som skal ta oss tilbake til fastlandet, avgang fra Visby klokken 08:30 (fremmøte senest 1 time før).

I dag kjører vi E 18 over Ørje før vi ankommer Mysen og Scandic Brennemoen hvor vi skal overnatte. Felles middag på hotellet om kvelden. Lunsj ikke inkludert i dag.

Dag 8, tirsdag 11. april:

Etter frokost setter vi oss i bussen og starter sjarmøretappen tilbake til Bergen. I dag kjører vi på «kjente stier» og passerer Oslo, Hallingdal og over Hemsedalsfjellet før vi er hjemme om kvelden. Lunsj underveis er inkludert.
Pris pr person i dobbeltrom for program som beskrevet over: 16.900.-, tillegg enkeltrom 3.380.-
Hjem
Om
Kontakt
Turer
got024006.gif got024006.gif got024006.gif got024006.gif
Påsketur Gotland 4. april, 8 dager
I år har vi valg drømmeøyen i Østersjøen, Gotland, som årets påskedestinasjon. Gotland ligger 90 km fra det svenske fastlandet, med sitt fascinerende landskap, finkornede sandstrender og duse solnedganger er Gotland et av Nordens mest eksotiske reisemål.

Turen østover går over Haukeli til Sandefjord hvor vi tar en overnatting før vi fortsetter med fergen til Strømstad og videre til Nynäshamn.

Vi skal bo sentralt på i Visby, som er Gotlands hovedstad. Byen er omkranset av en historisk mur fra det 13. århundre. Visby er også Hansaby og ble i 1995 en del av UNESCOs verdensarvliste. Byen er sett på som Skandinavias best bevarte middelalderby.
Visby er kjent som den lille byen i Østersjøen med alle fordeler en storby har. Innen gangavstand er middelaldersmugene med små butikker med lokalt håndverk, blant annet et glassblåseri, keramikkverksted, garveri og kunstutsalg. Under oppholdet skal vi ha utflukter med bussen slik at vi får utforske øyen både til nord og sør.

Hjemveien kjører vi E18 over Ørje til Mysen for en overnatting før vi fortsetter over Hemsedal til Bergen.

Turen kjøres med Hildur som reiseleder.
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Antall reisende
Reserver sete:
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Reserver sete:
Andre opplysninger:
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Vi tar forbehold om at vi kan endre på din setereservasjon om det er nødvendig for å utnytte plassen i bussen, du vil da bli varslet om endring.
Har du/dere reist med oss før holder det om du/dere kun fyller inn navn og antall ved bestilling av tur
Oversikt sete reservasjon for denne turen
Linker hotellene vi skal bo på:
Clarion Collection Hotel Atlantic, Sandefjord
Skjærgårdshotellet, Nynäshamn
Scandic Visby, Gotland
Scandic Brennemoen, Mysen
Lunsj ikke inkludert dag 3, 4 og 7
Oppdatert 20.02.23: Avgangstid BG er fremskyndet til 08:10