Utskriftsvennlig
Reisebestemmelser
rjukan026004.gif rjukan026004.gif
Betalingsbetingelser:


Les våre reisebestemmelser for detaljer.
www.buss-reise.no v/Kjell Gytri, Midtskogvegen 3, 5300 Os, Mob. +47 93 00 14 01, Orgnr. NO995755939MVA, post@buss-reise.no
Bli med til Verdensarvbyen Rjukan og opplev Norges første arkitekttegnede by, stedet som hindret verden fra atomkrig, eneste stedet i verden med et gigantisk solspeil og som har Nord – Europas første taubane.

I tillegg kan du blir med på høgfjellscruise med M/B Fjellvåken II på Møsvatn. Besøke Vemork Industriarbeidermuseum og spennende kultur og tradisjoner i Tinn kommune.

Turen er produsert av Hildur Villanger som også er reiseleder på turen.
Dag 1, mandag 28. august:

Avreise fra Bergen busstasjon klokken 08:30 via Åsane, Trengereid og videre til Voss. Turen fortsetter over Hardangerbroen og forbi Eidfjord til Vøringsfossen for et kort stopp. Vi fortsetter over Hardangervidden til Geilo hvor vi svinger av mot Skurdalen og Lia Fjellhotell for lunsj. Maten her er laget fra bunnen og er helt fantastisk.

Etter lunsj fortsetter vi forbi Dagali til Uvdal. Her svinger vi av fra Numedalen og klatrer oppover til Imingfjell og videre gjennom Tessungdalen til Austbygde. Siste etappe langs Tinnsjøen, før vi ankommer Hotell Rjukan utpå ettermiddagen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 2, tirsdag 29. august:

I dag gjør vi oss kjent i nærområdet, Rjukan, som de fleste vet, har mye historie å fortelle. Vi besøker først Norsk Industriarbeidermuseum, som er en reise i Verdensarven. Heldigvis har vi en buss, som kan ta oss helt frem til museet.
Norge hadde aldri vært det samme uten Vemork, som ligger som et eventyrslott på kanten av stupet. Historien om Vemork er en historie om mennesker, maskinkraft, kamp og kultur. Et industrieventyr med både helter og hverdagens slitere i hovedrollene. Vi besøker også Tungtvannskjelleren, som forandret verden. Omvisning og film.
Fra Vemork blir det kort kjøretur til Selstali Seter for lunsjservering. Selstali ligger ved foten av den 1883 m høye Gaustatoppen. Rømmegrøten på Selstali er en smak av himmel, blir det sagt. Kanskje vi også kan kjøpe med oss en smak av seterkost hjem. Mett av inntrykk og seterkost, går turen tilbake til Rjukan.

Om været tillater det, kan vi tilby frivillig tur med Gaustabanen til Gaustatoppen. (ikke inkludert i turprisen) På dager med god sikt, kan en se 1/6 av Norge fra Gaustatoppen.
På Rjukan er det flere turmuligheter i lett terreng, for de som ønsker det. Sjarmerende byvandring på forholdsvis flat og tørr sti, grus og asfalt med hvilebenker og bord underveis. Turveien langs elva Måna og gjennom sentrumsgatene passer for eldre. Eller kanskje en tur langs «Kjærlighetsstien» kunne friste?
Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 3, onsdag 30. august:
 
Etter å ha spist en god frokost er vi klar for turens høydepunkt. I dag skal vi oppleve den vakre naturen og de veiløse gårdene rundt Møsvatn. Første etappe går med buss fra Rjukan til Skinnarbu. Her ligger M/B Fjellvåken II og venter på oss. Turen på Møsvatn 918,5 moh. til Liset tar ca. 1,5 t hver vei. Underveis på turen blir det informert litt om bygden Møsstrond, og hvordan det hele startet. Noen av gårdene ved Møsvatn har tidligere vært med i NRK programmene «Der ingen skulle tru». Folka langs Møsvatn bor i et veiløst samfunn, og de er isolerte under isleggingen og issmeltingen.
Møsvatn er et regulert vann og i deler av sesongen må båten legge til ved Liset. Det er en lett spasertur på 3 km langs grusvei inn til DNT Mogen Turisthytte. (t/r 6 km) Det er mulig med biltransport fra Liset til Mogen forbeholdt dem som er dårlig til bens.
Vel fremme blir vi møtt av vertskapet på Mogen Turisthytte. Her får vi servert et godt måltid med tradisjonsmat av lokale råvarer, i tillegg til en liten historie om produktet.
Ingenting varer evig, ei heller oppholdet på Mogen. Retur tilbake til Skinnarbu og Rjukan. Fritid frem til felles middag på hotellet.

NB! Ved bestilling, vennligst oppgi om du/dere trenger transport Liset – Mogen t/r

Dag 4, torsdag 31. august:

Rjukan er omkranset av flotte bygder, som har fokus på bevaring av kultur og tradisjoner. I dag blir det tur rundt Tinnsjøen der vi besøker noen av disse bygdene. Opplevelsene ligger som perler på en snor.
Første stopp blir Tinn Håndverkssenter i Atrå. Tinn Håndverkssenter tilbyr en kombinert brukskunst- og salgsutstilling av over 100 utstillere med alt fra treskjæring, kniver, bunader, rosemaling, smykker, veving, strikking, glasskunst og mye mer.
Neste stopp blir «Tinnbua» som sies å ha «Litt søtt-litt salt-noko tå alt». Tinnbua ligger på gården Gollo i Tinn kommune. Gården har lange tradisjoner og en rekke gamle hus som er samlet i nærheten av butikken. Gården er i full drift og ligger med en fantastisk utsikt over Tinnsjøen.
Du går fra stue, kjøkken, soverom og bad til nostalgisk loft, hvor alt fra møbler, kjøkkeninnredning og bad, til de minste lille pynteting og gaver kan kjøpes. «Den som sier at lykke ikke kan kjøpes for penger, har kommet til feil butikk»
Videre fortsetter vi over Heia til Fjellblikk Kafé i Hovin, som er en koselig kafé med lun atmosfære og tradisjonskost. God og mett fortsetter turen til Tinnoset i sørenden av Tinnsjøen og vi kjører på motsatt side av Tinnsjøen tilbake til Rjukan. Vi stopper underveis for å se minnesmerke hvor de overlevende kom seg i land etter Tungtvannsaksjonen. Jernbanefergen DF «Hydro» ligger i dag på 430 m dyp i Tinnsjøen, utenfor Rudsgrend. På Mæl blir det også en liten benstrekk før vi returnerer til Rjukan.
Felles middag på hotellet om kvelden.

NB! Vi tar forbehold om at lunsj på Fjellblikk kafe kan bli endret.

Dag 5, fredag 1. september:

Vi spiser frokost og pakker bagasjen i bussen. Det er tid for å ta farvel med Rjukan for denne gangen. Turen hjemover går via Skinnarbu, Rauland og videre langs innsjøen Totak til Arabygdi og Edland. På Edland tar vi en benstrekk, før vi fortsetter turen over Haukeli til Røldal. På Skysstasjonen i Røldal spiser vi turens siste lunsj.

Vi beregner god tid til Jondal, for å være sikker på å komme med fergen. Det er fredag og ofte stor utfart. Siste etappe går fra Tørvikbygd til Bergen.

Vi takker for en fin tur og mange flotte opplevelser.
Pris pr person i dobbeltrom 11.450.-, tillegg enkeltrom 0.-
Hjem
Om
Kontakt
Turer
rjukan026004.gif rjukan026004.gif rjukan026004.gif rjukan026004.gif
Vi tar forbehold om at vi kan endre på din setereservasjon om det er nødvendig for å utnytte plassen i bussen, du vil da bli varslet om endring.
Har du/dere reist med oss før holder det om du/dere kun fyller inn navn og antall ved bestilling av tur
Rjukan med Møsvatn 28. august, 5 dager
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Antall reisende
Reserver sete:
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Fødselsdato
Reserver sete:
Andre opplysninger:
Bestill turen her:
Benyttes dersom flere reisende:
Oversikt sete reservasjon for denne turen