Hjem
Om
Kontakt
Turer
turer002017.gif turer002017.gif turer002017.gif turer002017.gif
www.buss-reise.no v/Kjell Gytri, Midtskogvegen 3, 5300 Os, Mob. +47 93 00 14 01, Orgnr. NO995755939MVA, post@buss-reise.no
buss-reise.no/turer 2023
turer002015.jpg
I år har vi valg drømmeøyen i Østersjøen, Gotland, som årets påskedestinasjon. Gotland ligger 90 km fra det svenske fastlandet, med sitt fascinerende landskap, finkornede sandstrender og duse solnedganger er Gotland et av Nordens mest eksotiske reisemål.

Turen østover går over Haukeli til Sandefjord hvor vi tar en overnatting før vi fortsetter med fergen til Strømstad og videre til Nynäshamn.

Vi skal bo sentralt på i Visby, som er Gotlands hovedstad. Byen er omkranset av en historisk mur fra det 13. århundre. Visby er også Hansaby og ble i 1995 en del av UNESCOs verdensarvliste. Byen er sett på som Skandinavias best bevarte middelalderby.
Visby er kjent som den lille byen i Østersjøen med alle fordeler en storby har. Innen gangavstand er middelaldersmugene med små butikker med lokalt håndverk, blant annet et glassblåseri, keramikkverksted, garveri og kunstutsalg. Under oppholdet skal vi ha utflukter med bussen slik at vi får utforske øyen både til nord og sør.

Hjemveien kjører vi E18 over Ørje til Mysen for en overnatting før vi fortsetter over Hemsedal til Bergen.

Turen kjøres med Hildur som reiseleder.
Gotland 4. april, 8 dager
turer002014.jpg turer002013.jpg
3. mai setter vi kursen mot Oslo for vårens store happening, nemlig musikalen Mamma Mia på Folketeateret. Vi bor sentralt i Oslo med gangavstand til det meste. Om dere vil spasere langs Akerselva eller besøke de nye «signalbyggene» i Bjørvika er opp til dere.

Vi tar utflukter med bussen slik at vi får med oss de største høydepunktene byen har å by på, her kan nevnes Holmenkollen og Vigelandsparken blant annet.

På fredagen har vi reservert blant de beste plassene i salen, rad 11 parkett. Er vi heldige klarer vi kanskje få til et besøk med innspilling på Nrk. Det får vi ikke svar på før etter nyttår. Hildur Villanger er med som reiseleder.
turer002012.jpg
Ålesund, Nordøyene og Lille-Kalvøy 22. mai, 5 dager
I 2022 går Vestlandsturen til «Hovedstaden på Sunnmøre».

Vi snakker om Jugendbyen Ålesund og spennende utflukter til «Der ingen skulle tru» øyen Lille – Kalvøy og øyhopping på Nordøyene som ligger som perler på en lang snor.
Øyene Lepsøya, Haramsøya, Skuløya/Flemsøya, Fjørtofta og Harøya blir sammenbundet av nye broer og undersjøiske tunneler.
Offisell åpning av hele fv. 659 Nordøyvegen var lørdag 27. august 2022.
Frivillig båttur over til Langevåg, med besøk i Devold fabrikken.
Turen er produsert av Hildur som også er reiseleder på turen.
Årets Flor & Fjære tur er en innholdsrik tre dagers tur med «øyhopping» i Rogaland.

I løpet av 3 dager skal vi besøke Røvær som ligger 25 minutter med båt fra Haugesund sentrum. Øyen er bilfri og har rundt 80 innbyggere. Vi skal ha en dagsutflukt til Stavanger hvor vi besøker det fantastiske Flor & Fjære som ligger på øyen Sør-Hidle. Til slutt skal vi 18 km ut i Nordsjøen og besøke kommunen som er minst målt i folketall, nemlig Utsira. Her skal vi ha bussen med oss og kjøre den 2,9 km lange strekningen som går mellom Sørevågen og Nordevågen. I tillegg kjører vi en tur opp til fyret og nyter den fantastiske utsikten.

På denne turen bor vi sentralt i Haugesund, Hildur Villanger er med som reiseleder.
Flor & Fjære 7. august, 3 dager
turer002011.jpg turer002010.jpg turer002009.jpg
Vi har igjen gleden av å invitere dere med på en høsttur til Golsfjellet.

På Golsfjellet og Oset Høyfjellshotell finner vi alt vi ønsker oss: - ett koselig hotell med fantastisk vertskap og god mat, - turterreng som passer for alle om man ønsker med eller uten motbakke, - svømmebasseng og treningsrom om det er «innevær» ute, - levende musikk om kveldene.
I tillegg til å gå flotte turer i fjellet vil dere kanskje plukke med dere litt tyttebær hjem, utforske de flotte veiene på utleiesykkel (hotellet tilbyr elsykler for utleie) eller leie båt og fiske på Tisleifjorden.

Mulighetene er mange, hvordan dere bruker tiden på fjellet er opp til dere. Bli med på en koselig tur til fjells med Hildur Villanger som reiseleder.
Golsfjellet m/Oset høyfjellshotell 11. september, 5 dager
turer002008.jpg
Bli med til Verdensarvbyen Rjukan og opplev Norges første arkitekttegnede by, stedet som hindret verden fra atomkrig, eneste stedet i verden med et gigantisk solspeil og som har Nord – Europas første taubane.
I tillegg kan du blir med på høgfjellscruise med M/B Fjellvåken II på Møsvatn. Besøke Vemork Industriarbeidermuseum og spennende kultur og tradisjoner i Tinn kommune.
Turen er produsert av Hildur Villanger som også er med som reiseleder.
Rjukan med Møsvatn 28. august, 5 dager
Bli med oss på en fantastisk høsttur til Rhodos. På denne årstiden pleier temperaturen være rundt 25 grader om dagen, med andre ord midt i blinken for oss «nordboere». Med nesten samme temperatur i sjøen kan absolutt et bad anbefales.

Under oppholdet vårt på Rhodos bor vi på det flotte 4-stjerners Hotel Mediterranean som gjenåpner etter totalrenovering mai 2023. Hotellet har den beste beliggenhet man kan ønske seg like ved stranden og Rhodos by.

Når vi i tillegg får en ekte bergenser som guide på utfluktene kan ikke dette bli bedre.
Rhodos 1. oktober, 15 dager
turer002007.jpg turer002006.jpg
Oslo m/Mamma Mia 3. mai, 4 dager
Trykk her for detaljert program
Hvert år i september er det Knødel festival og høstfest i St. Johann, dette er en av de mest populære kulinariske begivenhetene i Tyrol.

Lørdagen blir det dekket et nesten 600 meter langt bord i hovedgaten i St. Johann for servering av Knødler, som minner om våre raspeballer, i forskjellige varianter. Byen syder av liv med mange feststemte mennesker, hornmusikk og om ikke det er nok blir pyntede kyr ført gjennom gatene.

Vi reiser ut fra Bergen med Fjordline og tar en overnatting i Tyskland på veien sydover. Vi bor sentralt i St. Johann i 5 netter og kjører utflukter i nærområdet i tillegg til alle arrangementene som er i byen. Dette blir en uforglemmelig tur ??.
Knødelfestival St. Johann 18. september, 10 dager
turer002005.jpg turer002004.jpg
Vanligvis forbinder vi Oset Høyfjellshotell med flotte fjellturer og god mat.

Siden 2018 har det blitt arrangert fest i fjellet en gang i året, den store Oktoberfesten hvor musikk, mat og god drikke er i fokus.

På Oktoberfesten er det liv og røre i fjellet med ompa musikk og fullbooket hotell.

Bli med oss på en annerledes helg i fjellet.
Oktoberfest på Golsfjellet 20. oktober, 3 dager
Trykk her for detaljert program
Bli med oss på en opplevelsesrik tur til Danmark og Viborg i juni. Vi kjører kysten til Kristiansand hvor vi tar en overnatting før vi reiser over til Hirtshals med Color Lines flotte Superspeed neste morgen.

I Viborg skal vi bo 4 netter på det flotte Best Western Golf Hotel Viborg. Hotellet har en fantastisk beliggenhet mellom Sandersø og Norresø, her er fint for spaserturer langs vannet, eller «søen» som de sier lokalt. I tillegg er det bare 10 minutter å gå til Viborg sentrum. Hotellet har innendørs svømmebasseng, treningsrom, jacuzzi og sauna om man ønsker å kose seg på hotellet om ettermiddagen, middagene nyter vi eget lokale om kveldene.

Under oppholdet vårt i Viborg tar vi flotte utflukter, blant annet til øyen Fur, besøk i Jesperhus blomsterpark, Randers m/Graceland m.m. Hjemreisen blir til Norge blir via Kristiansand med Superspeed og kysten tilbake til Bergen.

Bli med du også….ikke vent for lenge med å melde deg på. Hildur Villanger er reiseleder.
Viborg 25. juni, 7 dager
Motta varsel når nye turer blir lagt ut, meld deg på nyhetsbrev her eller lik siden vår på Facebook
Venteliste
For venteliste
Venteliste
Ledige plasser
Venteliste
Ledige plasser
Utgår
Ledige plasser
Ledige plasser
turer002003.jpg turer002002.jpg
Ledige plasser
x
turer002001.jpg
Vil du/dere reise vekk fra julestresset hjemme kan kanskje en koselig tur til Haugesund være et fint alternativ.

Vi tilbyr en innholdsrik tur med lite kjøring, sentralt bosted i Haugesund, besøk i Haugesund konserthus hvor Herborg Kråkevik og Kåre Conradi inviterer til en varm og humoristisk kveld med barndommens jul som ramme.

 Vi har utflukt til julemarkedet i Skudeneshavn, i tillegg er det god tid til å kose seg på julemarkedet i Haugesund på egenhånd. Turen kjøres med reiseleder.
Julemarked Haugesund 8. desember, 3 dager
Ledige plasser
Nyhet: Julemarked Haugesund 8. desember