Utskriftsvennlig
Reisebestemmelser
vestlandsveger053003.gif vestlandsveger053003.gif
Betalingsbetingelser:Les våre reisebestemmelser for detaljer.
www.buss-reise.no v/Kjell Gytri, Midtskogvegen 3, 5300 Os, Mob. +47 93 00 14 01, Orgnr. NO995755939MVA, post@buss-reise.no
Vi har laget en innholdsrik over 4 dager som tar for seg vestlandsveger beskrevet i boken til Halvor Folgerø. Det er ikke alle veiene som er tilgjengelig for trafikk i dag, men kjører på de strekningene som er åpen.

Vi skal se nærmere på Åkrafjordvegen, Fjellvegen Sauda-Røldal, Sørfjorden og Bergsdalsvegen mellom Bulken og Dale.

Vi unner oss også to netter på det fantastiske Ullensvang Hotell med sitt fantastiske badeanlegg både ute og inne, her skal vi få rikelig tid til å kose oss.

Turen kjøres med Hildur Villanger som reiseleder.

Dag 1, mandag 26. juni:

Avreise fra Bergen Bystasjon perrong P klokken 08:45. Vi kjører via Åsane til Trengereid hvor vi svinger inn på FV7 over Gullbotnen til Tysse. Vi fortsetter videre til Eikelandsosen, Mundheim og Gjermundshamn hvor vi tar fergen over til Årsnes.
Turen fortsetter videre langs fjorden forbi Furebergfossen, Ænes, Bondhus og Austrepollen før vi kjører gjennom Folgefonntunnellen til Odda. Etter Låtefoss møter vi E134 og begynner på Åkrafjordveien hvor vi skal se nærmer på et stykke med norsk veihistorie som fortsatt er åpen for biltrafikk.

Den første delen av gamleveien vi skal se på er Rullestadvegen og Rullestadjuvet. Her ligger veien på en smal hylle langs elven, og på motsatt side av gjelet kan vi se den gamle postveien fra 1800-tallet. Vi setter av tid for fotostopp, kanskje noen av dere har gamle minner fra denne veien.

Tilbake på vei med gul midtstripe fortsetter vi langs Åkrafjorden forbi Langfoss til Åkrafjordtunet for lunsj. God og mett setter vi oss i bussen og tar fatt på siste delen av gamleveien som er åpen for trafikk, strekningen fra Teigland over Skredkollen til Kyrping. Dette er den mest spektakulære del av gamleveien som ligger høyt over fjorden, vi passerer også Trolljuv bro som ble fredet av Riksantikvaren i 2009.

Ved Kyrping er vi tilbake på E134 som vi følger til Ølen hvor vi svinger av mot Sandeid. Vi fortsetter videre forbi Vikedal og Ropeid før vi er fremme i Sauda sent ettermiddag.

Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 2, tirsdag 27. juni:

Etter en bedre frokost sjekker vi ut av hotellet og setter kursen mot Røldal I dag skal vi kjøre den gamle fjellveien som Halvor Folgerø beskriver slik i boken sin: «Fylkesveg 520 fra Sauda til Røldal er 40 kilometer med bratt fjellveg i barskt høgfjellsterreng. Smal og svingete snor han seg langs elvegjel og gjennom tronge skeringar opp til 960 meters høgd. Ned mot Røldal går han i krappe svingar ned den bratte fjellsida i Ekkjeskaret.»

Vel fremme på E134 ved Håra fortsetter vi til forbi Låtefoss til Odda hvor vi tar en liten pause før vi forsetter langs sørfjorden til Lofthus og det fantastiske Hotell Ullensvang hvor vi skal skjemme oss selv bort i to dager. Her er det bare til å finne frem badetøyet og kose seg.

Er dere av den spreke typen kan det kanskje friste med en tur opp Munketrappene, turen er beskrevet på UT.no.

Lunsj inkludert, felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 3, onsdag 28. juni:

I dag tar vi det veldig med ro og nyter omgivelsene vi befinner oss i. Etter en bedre frokost setter vi oss i bussen og fortsetter østover langs fjorden forbi Kinsarvik, Bu hvor Hardangerbroen krysser fjorden og videre til Eidfjord hvor vi svinger av mot Sima og Kjeåsen.

For å komme oss opp til Kjeåsen kjører vi gjennom en tunnel som kraftutbyggerne i Sima har skutt ut, den var ferdig i 1974. Før dette var det den bratte fjellsiden langs jernboltet stier over svimlende svaberg som var veien om beboerne på Kjeåsen skulle ha varer til eller fra gården. Alt ble fraktet på ryggen, det sies at det tok 30 år å bygge et av husene på Kjeåsen. På det meste bodde det 13 barn på Kjeåsen som gikk på skole i Sima.

Når vi er kommet opp tar vi oss tid til å nyte utsikten ut over fjorden. Det er ingen servering av mat og drikke på gården lenger og vi må respektere private områder når vi tar en tur ut av bussen for å se oss omkring.

Vel nede i Eidfjord igjen spiser vi felles lunsj før vi returnerer til hotellet for å kose oss frem til felles middag om kvelden.

Dag 4, torsdag 29. juni:

Etter en god frokost, og kanskje en morgendukkert, er det tid for å ta farvel med Lofthus og Ullensvang. Vi starter hjemveien mot Bu og Hardangerbroen, gjennom Vallaviktunnellen og forbi Granvinsvannet hvor vi svinger av veien mot Skjervet og Skjervsfossen.

Turen fortsetter forbi Voss til Bulken hvor vi tar inn på FV 5400 over Hamlagrø til Bergsdalstunet hvor vi skal ha dagens lunsj.

Gode og mette tar vi fatt på siste etappe på Bergsdalsvegen ned til Dale for å følge E16 tilbake til Bergen.


Se linker under til hoteller og klipp fra NRK sin serie sommerbilen hvor de kjører noen av strekningene.
Pris pr person i DBL rom for program som beskrevet 8.900.-, tillegg SGL rom 1.860.-
Hjem
Om
Kontakt
Turer
vestlandsveger053003.gif vestlandsveger053003.gif vestlandsveger053003.gif vestlandsveger053003.gif
Bestill turen her:
Vi tar forbehold om at vi kan endre på din setereservasjon om det er nødvendig for å utnytte plassen i bussen, du vil da bli varslet om endring.
Har du/dere reist med oss før holder det om du/dere kun fyller inn navn og antall ved bestilling av tur
På gamle vestlandsveger 26. juni, 4 dager
Linker Nrk klipp:
Langs Sørfjorden
Odda til Røldal
Røldal til Sauda
Linker hoteller:
Kløver hotell, Sauda
Hotel Ullensvang
Link opplysninger Kjeåsen
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Antall reisende
Reserver sete:
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnummer
Poststed
Telefon
E-post
Reserver sete:
Andre opplysninger:
Oversikt sete reservasjon for denne turen