Også i 2024 har vi valgt Kilstraumen Brygge i Austrheim som årets lutfiskdestinasjon. Kilstraumen leverer kvalitetsfisk år etter år og er blitt vår favoritt for "lutefiskgilder". Bespisningen foregår i maritime omgivelser i Naustet eller i den gamle hovedbygningen, alt ettersom hvor mange gjester som er på besøk.
Her får vi servert lutefisk på fat og dere forsyner dere selv med fisk og tilbehør. Det er to ganger servering med påfølgende dessert og kaffe. Desserten er deilig hjemmelaget karamellpudding med krem.
Kilstraumen tilbyr juletallerken eller dagens fisk/kjøtt rett som alternativ til lutefisk.
Vi starter fra Bergen Bystasjon perrong P klokken 11:00. Vi setter kursen nordover gjennom Åsane til Isdalstø hvor vi tar av mot Manger og Bøvågen hvor vi skal besøke Bjørn Olav som tilbyr oss mye forskjellig "snadder" av lokale råvarer.
Fiskevarer: Fiskekaker, muligens ferskfrossen sei, lyr eller torsk
Bakervarer: Lefser, fyrstekaker, kromkaker
I tillegg tilbys det diverse strikkevarer, geitost og spekepølse.
MERK: PÅ TURER ETTER 1. DESEMBER BLIR HANDEL I BØVÅGEN ERSTATTET MED AUFERA PÅ MANGER
Ferdig med handel fortsetter vi turen mot Austrheim over Fosnstraumbroen før vi ankommer Kilstraumen og er klar for dagens servering klokken 13:30.
Gode og mette finner vi tilbake til bussen og setter kursen mot Bergen. Hjemveien kjøres forbi Mongstad og videre passerer vi Lindås, Vågseidet og Seim får vi er tilbake i Isdalstø og Knarvik.